ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: pasaport ve kimlik

Sayfa: [ 1 ]

dj-fiesta 11.07.2009 11:22:35

selam almanyadayim diyelimki kosmaya gidicem evin yakininda ve pasaport ve turk kimligimi yanima almak istemiyorum.her hangi bi sorun yasarmiyim?yada diyelimki evde unuttum pasaport ve cuzdanimi ve polis arama yapti benimde almancam az ama evde oturumum ve kimligim var yasal yani ne gibi sorun yasarim.disarida kaybederim diye korkuyorum.surekli yanimda tasimak istemiyorum pasaportu.

mineralwasser 11.07.2009 11:50:32

pasaportunu tasimana gerek yok zaten kimligin de yetebilir, bir keresinde benim basima gelmisti ;D trende 3 tane polis etrafimi sarmisti kimligimi istediler bir yere telefon edip konustular ;D hatta inecegim durakta indirmediler treni bekletmislerdi 8) ve tabi sonunda temiz ciktim... eger senden cok süphelenirlerse belki eve gidelim kimligini göster diyebilirler sikma canini... ;)

11.07.2009 11:52:36

"Mein Pass und Ausweiss habe ich zu Hause vergessen. Ich kann es Ihnen zeigen, wenn Sie mitkommen."

Bu cümleyi ezberleyin ve polisle eve gidip kimliginizi gösterin... :)

dj-fiesta 11.07.2009 12:15:42

herhangi bir para cezasi falan?cunku  bir alman bile kimliksiz disari ciksa para cezasi var sanirim bu turkiyedede ayni

EL-TURCO 11.07.2009 23:54:45

yaninda tasimak istemiyorsan pasaport kopyasini cüzdanina koy oturum olan sayfayi.birsey olmaz.illa görmek isterlerse seni senin evine kadar götürürler merak etme :-)
ve kesinlikle korkma..

bundan 3-4 sene önce tren garinda perona girerken iki sivil polis beni durdurdu kimlik kontrol dediler.bende  gösterdim daha süresi olan tatil vizeli pasaportumu ve telefon actilar merkeze hersey bittigi halde kendi aralarinda konusuyorlardi.ben hic almanca konusmadim dinliyordum ne konsutuklarini bekliyordum islerini bitirmelerini.pasaporttu karistirdilar hata aradilar.en sonunda dayanamadim ve almanca konusup ya benim yoluma devam etmeme izin vermelerini yada birazdan kacirmak zorunda kalacagim trenin ücretini ödemek zorunda olduklarini söyledim almanca ve konsutuklarinizin hepsini anladim dedim.adamlar aptallasti.binlerce özür dileyerek pasaportumu geri verip iyi tatiller dilediler!
isin özü polis görünce korkmayiniz suclu degiliz!size yardim ederler.ve kendinizi asla ezdirmeyin!!!

Sayfa: [ 1 ]