cetince
12.07.2009 20:42:41
slm arkadaslar ben almanyaya yeni geldim turkiyeden ehliyetim var.simdi bu ehliyetimin ne faydasi var bana ne gibi avantaji var.ayrica turkce ahliyet sinavi kalkcakmis soylentileri var bu sitede dogrumu acaba.
poliwoda
12.07.2009 21:10:27
hosgeldin. benimde 9 ay oldu almanya ya geleli. ilk alti ay türk ehliyetini sorunsuz kullana biliyorsun fakat alti ay sonrasinda muhakkak alman ehliyetin olmasi gerkiyor. sana tavsiyem alti ayin dolmasini beklemeden ehliyet kursunu git. bu durumda en az oniki saat araba sürme kursu ve teori sinavini veriyorsun ve ehliyetin daha ucuza geliyor. benim bildigim karadriyla hala teori sinavini türkce verebiliyorsun fakat burda her eyaletin farkli kurallari var. bulundugun eyaletin ehliyet vetrafikten sorumlu departmanina basvurursan daha detayli ve dogru bilgiye ulasirsin... kolay gelsin...
cetince
14.07.2009 00:34:51
slm sen aldinmi ehliyetini.peki sinav nasil yazili sinav.ayrica kardesim bisey sorcam sen geleli baya olmus kursisini falan naptin ve oturumu nekadar verdiler ilk olarak
engelli83
14.07.2009 10:00:23
bence türkiyede yapılan ehliyetin hiç bir avantajı yok. Türkiyedeki gibi trafik kurallarına uymazsanız dakkikaSda bir korna çalarsanız, yaya geçitlerine yol hakkı tanımaz, tek şeritli yoldan çift şerit yapmaya çalışırsanız, ehliyet 2 günde elinizden alırlar. Söylentiye göre türkiyeden ehliyet sahibi biri, ilk 6 ay almanyada araba kullanabilirmiş. Türkiyedeki umursamaz şöförlerin almanyayaa gelir gelmez trafiğe çıkması doğrumu bilmiyorum.
Ben almanyada ehliyetimi üst başarıda aldım, türkiye trafiğine çıktığım gün hakaretlere mahruz kaldım. şehir içinde hız sınırı 50 dir ve ben buna uydum diye, arkamdan gelen orta yaşlarda bir adam kafasını camdan uzatıp küfürler savuruyor.. Ve daha buna benzer bir sürü olayla kaşılaşıyorum.
poliwoda
14.07.2009 18:29:09
Evet bu konuda size katiliyorum. Türkiye de trafik canavari cok ne yazik ki... Benim esim alman ve araba kullandigi ilk günü sonunda Türkiye de insanlar kazara yasiyorlar dedi ve söyleyecek bir kelime bulamadim cünkü hakli ne yayalar kurallara uyup yesil isisgi bekliyor ne de sürücüler... sonuc: can pazari. hayatini kaybeden bir sürü masum insan... Ben ehliyet kursuna yeni basvurdum. En kisa zamanda almak istiyorum. engelli83 arkadasimiz üstün basariyla almis ehliyetini ne kadar güzel. tebrik ederim

, sin alkis:)ava dört kez giripte besincide zor zar alan bir arkadasim bile var. Bizimle kursun ve sinavin detaylarini paylasirsan cok sevinirim

Ehliyetin cok pahali oldugunu biliyorum. Bellki verdigin bilgilerle bizde üstün basariyla degil belki ama basariyla aliriz ehliyetimizi.
Sevgi ve saygilarimla
Secil
Dresden
Ben ikinci kez direksiyon sinavina girecegim ayin 21'inde. Umarim bu sefer alirim.
poliwoda
15.07.2009 10:36:01
Yazili ve ilk yardim sinavi nasildi...biraz bilgi verirsen cok sevinirim...