engelli83
21.07.2009 10:14:09
arkadaşlar kendimi kısaca tanıtmak ve hemen konuya girmek istiyorum. hatırlayanlar bilir benm eşim fiziksel engelli, devlet hastanesinden rapor almıştık zeka testinden geçtiğine vede yetmediğine kanaat getirip imzalamışlardı. Konsolosluk onay verdi evraklar almanyaya gitti, 14 gün içinde almanyadan onay geldi. Bugünlerde pasaport vizeyi beklerken, dün sabah telefon geeldi konsoloslukdan. Eşimin ilk okul diploması istendi, kendisi zar zor köy okulunda 4 e kadar okumuş ve yıllarca eline defter kalem almayıp ailesiyle beraber çiftçilik yapmıştır. Diplomayı götürdük, dedilerki eşime senin karnen iyi nasıl oluyorda zeka testinden geçemiyosun, sana zeka testinde ne sordular, bilerek mi soruları bilemedin, ve daha bbir sürü soru...
Son olarak gidebilirsiniz, pasaportu arkadan göndeririz dediler.
Eşime gerçekten zor anlar yaşattılar, 4 aylık hamile ve konsolosluktan terli bştkin bi halde çıktı. Bize zorluk çıkarmak isstiyorlar.
anlamiyorum, almanya onay vermiş, bunlara ne oluyor?
Biz engelliyiz, neden yapiyorlar bunu.
xezal
21.07.2009 12:12:54
mrb arkadasım.durumuna uzuldum.ama red veremezler kanımca.cunku sonucta almanyadan onay gelmıs.onların red vermeye hakları varmı.
xmcraex
21.07.2009 12:24:14
onay geldiyse bi sey yapamazlar sadece moral bozarlar
cetince
21.07.2009 12:34:33
Allah lolaylik versin kardesim insAllah kisa zamanda guzel bi sonuc alirsin kardes.ya bana turk ehliyetinin ceviri suresini ogrencektin hani bana yazmistin bi sure var onu gecirirsen tekrar sifirdan baslarsin diye o sureyi ogrensene kardesim bana
mavili_mavis
21.07.2009 13:22:31
Arkadasım dırekmen avukatla temasa gecmenızı onerıyorum en mantıklısı boyle sızın yerınıze avukatınız gereklı seylerı yapar sızde bukadar yorulmazsınız sabredın ınsAllah hersey yoluna gırer Allah yar ve yardımcınız olsun
engelli83
21.07.2009 14:01:17
Alıntı yapılan: cetince - Temmuz 21, 2009, 12:34:33 ÖS
Allah lolaylik versin kardesim insAllah kisa zamanda guzel bi sonuc alirsin kardes.ya bana turk ehliyetinin ceviri suresini ogrencektin hani bana yazmistin bi sure var onu gecirirsen tekrar sifirdan baslarsin diye o sureyi ogrensene kardesim bana
arkadaşım o yazılan sadece bir alıntıydı, yazıdada belirtmiştim, yani başkasının bilgisini senle paylaştım. Benim bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. İnternetde konuyu çok araştırdım ama bir bilgi edinemedim.
arkadas29
22.07.2009 08:38:05
arkadaşlar siz güzel yorum yapıyorsunuz ama sonuc burda anlamadıgın konu vizeyi burası verıyor orası degıl sadece orası derkı bızım icin sorun yok vermek istersenın verın derler yanı kısacası burası şüphe duyarsa vermez vizeyi Allah yardımcımız olsun
engelli83
22.07.2009 10:46:37
ne gibi şüphe den dolayı vermeyeceklerki? eşime vize verseler ne olur vermeseler ne olur? Konsolosluk dan iş çıkacak almanyaya havale edilecek, öyle değilmi?
Gerçekten hayatım alt üst oldu 3 aydır türkiyedeyim, eşimi yanlız bırakamiyorum.
Ne yapmak istiyorlar bir anlasam
SİMURG
22.07.2009 18:00:38
Arkadaşım Allah yardımcın olsun.Gerçekten üzüldüm senin adına bende mavili-maviş e katılıyorum.İyi bir alman avukat bul kendine,en azından konsolosluğun neler yapıp neler yapamayacağına dair bilgin olur.Ona göre hazırlıklı olursun..