Merhaba arkadaşlar sizlerin engin bilgilerinize ihtiyacım var.Ben kasım ayı gibi turistik vize başvurusunda bulunacağım size durumu kısaca özetliyeyim; ben açık öğretim üniversite öğrencisiyim babamla yaşıyorum öğrenci olarak başvuru yapacağım araştırdığım kadarı ile ebeveynin gelir belgelerini istiyorlar babam ait ev arsa devre mülk tapuları falan bunların hepsi mecvut maddi durumumuz iyi babamın hesabını kullanıyorum sürekli hesap hareketi var sizlerinde fikirlerini almak istiyorum yaklaşık 2 ay kadar kalmak düşüncem var ?
esma 41
25.08.2009 00:02:06
Belki isinize yarayan Bilgiler vardir.
Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler
(90 günden kısa süreli kalışlar için)
En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız
Son 6 ay içinde çekilmiş 4,5x3,5 cm ebadında, 2 adet biometrik fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde, gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)
Vize ücreti 60 Euro (konsolosluğa ödenecektir, Euro dışında başka para birimi kabul edilmiyor)
Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu, proforma fatura ve fotokopileri (İdealist tarafından getirtilecektir.)
Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi
Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz ve fotokopisi
Almanya’da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;
- Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri
- Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
- Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri
Dil eğitimi süresince masraflarınızı karşılayacak kişinin noterden alacağı taahhütname ve fotokopisi
(Taahhütname tutarı = 585 Euro x eğitim alınacak ay sayısı)
Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)
Almanca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup
Kendi el yazınızla doldurulmuş vize başvuru formu ve beyanname (İdealist’te mevcuttur). 18 yaş altı öğrencilerin vize başvuru formu ve beyannamesi hem öğrenci hem de anne ve baba tarafından imzalanacaktır.
Almanya’da kalacağınız sürece geçerli olacak seyahat sigortası ve fotokopisi (İdealist tarafından yaptırılabilir)
18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve fotokopisi
alinti ..