ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile birlesimi ilk yapilacaklar hakkinda bilgiler

Sayfa: [ 1 ]

Arslanbekjan 10.09.2009 03:45:35

Selam arkadaslar,

Almanya ( Berlin ) yeni geldim yaklasik 2 hafta oldu. Ilk gun Anmeldung ( Bürgeramt ) yaptirdim, yani kayit oluyormus ve nerde kaldigimi kayit ettiler. Simdilik esimin ablasinin evinde kaliyoruz. Esim Hartz 4 aliyor.

Hastalik sigortasi icin basvuruda bulunduk ( Krankenkasse )  "" Cevap bekliyoruz ""

Jobcentera gittik esimin yaninda kaliyorum diye kayimizi yaptirdik. Esimde burdan yardim aliyor ve benide ekledi benim icinde yardim talebinde bulundu. "" Cevap bekliyoz randevu icin ""

Entegrasyon kursuna yazilmam icin neler yapmaliyim ? Jocenter mi bize randevuda soylucek yoksa baska yerleremi basvurcaz ?

Vizem bitmeden randevu almam lazim, bunun icin Ausländerbehörde"a e-mail atip randevu istedik.

Turkiyede 18 yasimda sigortali olarak babamin is yerinde calismaya basladim ve 2004 yilinda bu is yerini sirket olarak kurduk ve bende ortak oldum. SSK olarak devam ettim, Bagkurlu yaptirmadim kendimi. Turkiyede toplam 9 senedir SSK li olarak prim odedim ve simdi almanyadayim. Tr"deki sigortami almanyaya alabilirmiyim, Nasil alabilirim?

Sigorta cikisimi mi vermem lazim, yoksa sirketi fes edip kapatip cikmam mi lazim ? Benim icin hangi yol daha iyi olur ?

Simdiden tesekkur ederim herkese.

xmcraex 10.09.2009 22:04:29

kardesim hele bi dur yaww bu hizz :)
bürgeramt da basvurman lasim entegrasyon kursu icin.ayrica vizenin dolmasini beklemene gerek yok
1 ay sonraya felan randevu veriyorlar saten oturum icin hemen randevu al bence.ayrica kurs ücretinide bürgermat ödüyor tabiki gerekli evraklari gerekli yerlere ulastirman lasim

xmcraex 10.09.2009 22:05:17

bu arada bende berlindeyim

smaili 10.09.2009 23:02:06

Arkadasim Ausländeramt a vize uzatmaya gittiginde sana oradan bi yazi verecekler. O yazida Mecburi olarak Integrationskursa devam etmen gerektigi yazili. Sonra o yaziyla beraber Arbeitsamttan size gelecek olan Besheid (SGB II) i alip En yakin Volkshochschule ye gidin. Orada kisa bi Einstufungstest yaparlar ve hangi siniftan baslayacagina karar verirler. Bi kurus para ödemessin kurs icin. Ayrica yol paranida biletlerini gittigin kurstaki sizinle ilgilenen memura vermen durumunda bi kac ay icinde geri alirsin. Job Center le filan alakasi yok sadece  sana Kurs yeri göstermekten baska bisey yapmazlar. Bu integrationskurslari tamamen Bundesamt für migration und flüchtlinge (göcmen Bürosu) ile alakali.

Memoli67 04.10.2009 00:34:53

Sayin Arkadasim sana bir sorum olacak cevaplandirirsan sevinirim
Benim de Harz 4 Problemim var bu yüzden esimi buraya getiremiyorum sen nasil gelebildin esin Harz V aldigi halde.

Yardimimina simdiden tesekürler sana Kolay gelsin.

Orhan.B

Sayfa: [ 1 ]