tahir
11.10.2009 15:05:31
Merhaba arkadaşlar benim eşim alman vatandaşı ve üniverste okuyo bu yüzden çalışamıyor
aceba istek yaptığımızda vizede problem çıkarmıı gelir meselesi felan.
polar002
11.10.2009 22:57:48
slm arkadaşım öncelikle senınki turistik gezi amaçlı bir davetiye yanılmıyorsam ,tahminim doğruysa işin mali yönü senin tarafını ilgilendiren yer yani buradaki alman konsoloslugu senın gelirine bakar ve üzerine ait mal varlıgı ister banka hesabı vs. ama ordaki arkadaşın sana davetiye gönderecegi için bizzat sana kefil olmuş oluyor bu davetiyeyle ,benim düşüncem arkadaşının değilde senın gelir düzeyini sorarlar ilk öncelikle sende öğrenciysen egerki bunun farklı prosüdürleri var öğrenci vizesinde okadar çok evrak istemeye bilirler, bunun için alman başkonsoloslugunun sitesine bakmanda fayda var ,
tahir
12.10.2009 21:37:43
eşim yazmıştım yaniii karım aile birleşimi ile gideceğim.
plejaden
12.10.2009 22:32:52
siz turist olarak gitmiyorsunuz ki istek gönderilsin. Siz aile birleşimi amaçlı gideceksiniz bu nedenle eşinizin istek göndermesine gerek yok. İlgili bankaya randevu almanıza yardımcı olacak vize ücretini yatırıp pin numaranızı alacaksınız. 1 gün bekeldikten sonra bankadan size verilen dekont üzerindeki telefonu arayarak randevu alacaksınız. Zaten sizin için gerekli evrakların listesini konsolosluğu aradığınızda size bildirecekler. Unutmadan aile birleşimi ile gidecek olanlarda yurtdışındaki eşin gelir durumu inceleniyor.
tahir
14.10.2009 23:40:15
benim eşim orda üniverste öğrencisi yani şu anda belirlenmiş bi geliri yok problem olurmu beni oraya götürmesinde diyoruum.