ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Yabancılar Dairesi Mektup

Sayfa: [ 1 ]

serkem0103 01.11.2009 22:19:02

Arkadaşlar sorum şu şekilde, bilen varsa cevapladıra bilirse sevinirim..

Ben 19 Ekimde Ankaradan Başvurdum. Hangi süre zarfında Eşime mektup gidiyor yabancılar dairesinden. Yabancılar dairesinden nezaman çagırıyorlar ? Belirli bir zaman aralıgı varmı ? Yoksa bunu hızlandırmak için herhangi bir işlem yapılabilirmi ?
Çagırdıkları zaman ne tür sorular soruluyor ve nasıl evraklar isteniyor eşin Alman veya Türk olması durumunda istenen şartlarde değişiklikler oluyormu.

Tahminim sorum başka arkadaşlarda yaracaktır. Bukonuda Tecrübe sahibi Arkdaşlar bilgilendirebilrse sevinirim herkeze bu yolda başarılar dilerim.

duygu_0354_duygu 01.11.2009 22:28:01

Alıntı yapılan: serkem0103 - Kasım 01, 2009, 10:19:02 ÖS
Arkadaşlar sorum şu şekilde, bilen varsa cevapladıra bilirse sevinirim..

Ben 19 Ekimde Ankaradan Başvurdum. Hangi süre zarfında Eşime mektup gidiyor yabancılar dairesinden. Yabancılar dairesinden nezaman çagırıyorlar ? Belirli bir zaman aralıgı varmı ? Yoksa bunu hızlandırmak için herhangi bir işlem yapılabilirmi ?
Çagırdıkları zaman ne tür sorular soruluyor ve nasıl evraklar isteniyor eşin Alman veya Türk olması durumunda istenen şartlarde değişiklikler oluyormu.

Tahminim sorum başka arkadaşlarda yaracaktır. Bukonuda Tecrübe sahibi Arkdaşlar bilgilendirebilrse sevinirim herkeze bu yolda başarılar dilerim.

arkadasim genellikle 3 hafta icerisinde evraklar almanyaya iletiliyor. gerci benim 2 hafta sürmüstü. sonra almanyada esine mektup gönderiyorlar ve getirmen gereken evraklar yaziliyor. genellikle 3 aylik para kagidin ev kira sözlesmen, evinin yüzölcümü ve pasaportun isteniyor! sonra almanyadan onay cikip TR ye gönderildigi gün 10 gün icerisinde vizen cikioyr. benim toplam 24 günde cikmisti!

xmcraex 01.11.2009 22:30:33

benim esim alman oldugu icin bu evraklarin hicbirisini istemediler esimden

serkem0103 01.11.2009 22:37:42

Benim eşimde alman ve orda devlet memuru öğretmen almanca biyolojı öğretmeni eşimdende herhangibir evrak isteyeceklerini sanmıyorum fakat ne olur ne olmaz diye şimdiden hazırlamasını uygun gördüm öğretmen oldugu için baya yogun günleri geçiyor onuda sık bogaz etmek istemiyorum birde yeni taşında yanına yanaşılmıyor sitresinden :) peki arkdaşlar orda eşinize ne sorular sormuşlar bana konsoloslukta nezaman tanıştınız kım tanıştırdı nerde tanıştınız gibi bir sürü soru sordular onları falanmı soracaklar acaba konsolosluktaki bayan arkdaşla baya güzel hoş bir sohbetimiz geçti iyi bir izlenim bıraktıgımı sanıyorum

duygu_0354_duygu 01.11.2009 22:40:02

Alıntı yapılan: serkem0103 - Kasım 01, 2009, 10:37:42 ÖS
Benim eşimde alman ve orda devlet memuru öğretmen almanca biyolojı öğretmeni eşimdende herhangibir evrak isteyeceklerini sanmıyorum fakat ne olur ne olmaz diye şimdiden hazırlamasını uygun gördüm öğretmen oldugu için baya yogun günleri geçiyor onuda sık bogaz etmek istemiyorum birde yeni taşında yanına yanaşılmıyor sitresinden :) peki arkdaşlar orda eşinize ne sorular sormuşlar bana konsoloslukta nezaman tanıştınız kım tanıştırdı nerde tanıştınız gibi bir sürü soru sordular onları falanmı soracaklar acaba konsolosluktaki bayan arkdaşla baya güzel hoş bir sohbetimiz geçti iyi bir izlenim bıraktıgımı sanıyorum
yok onu hic kafana takma! onu cok cok süphelendikleri kisilere soruyorlar ve zaten bir problem cikmis olsaydi esini ve seni ayni anda capraz sorgulamaya cekerlerdi!

Sayfa: [ 1 ]