ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: çarpraz sorgu sonrası için yardım

Sayfa: [ 1 ]

seydacetin80 02.11.2009 21:19:00

merhaba.ben konuların nerdeyse hepsini okudum ama cevabı göremedim.arkadaşım alman vatandaşı bir türk bayanla türkiyede evlendi.maaş,ev vs. herşey uygun.türkiyeden ilk başvuruyu 1 temmuzda yaptı.bugün izmir konsolosluğuna çarpraz sorguya gitti.iyi geçtiğini söylüyor.bundan sonra elindeki numarayla takib etmesi gerektiğini söylemişler.bu durumu yaşayan birisi varsa ne olur yardım etsin.vize cevabı kaç gün sonra gelir?

duygu_0354_duygu 03.11.2009 12:34:42

canim evraklar en gec 3 haftada almanyaya ulsiyor. egerki evraklar ulasmissa ordaki konsolosluk almanyadaki ese mektup gönderiyor ve hangi evraklari getirmesi gerektigini söylüyorlar! o da evraklari tamamladiktan sonra almanya evraklari onaylayip tr ye gönderiyor ve tr ye gönderdigi gün vakit 2 hafta icerisinde vizesi cikiyor!

seydacetin80 03.11.2009 19:09:10

öncelikle teşekkür ederim ilgine! türkiyeden evraklar almanyaya gitti,incelendi.eksik hiçbirşey yoktu.biz barkotla internet sitesinden vize basmaları için çağrılacağı günü beklerken eve çarpraz sorgu için çağrı mektubu geldi.işlerin sonunda yani.ama merak ettiğimiz bu çarpraz sorgu sonrasında cevap ne zaman geliyor

haberci 03.11.2009 19:20:41

eger almanyadaki yabancilar dairesi onay verir,ve "biz onayladik" die basvuru yapilan konsolosluga fax yollarsa sanirim en gec 10 gün icinde vize alinabilir..almanyada bulunan es ordaki yabancilar dairesini arayarak durumu hakkinda bilgi alabilir,carpraz sorgudan sonra orasi onay verdiyse,tr deki konsolostukda,dedigim gibi 10 gün icinde vizeyi verir..

seydacetin80 03.11.2009 23:46:56

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.en azından içimize su serpildi biraz.tabii birşeyi daha merak ediyoruz.bundan sonra tüm kararı verecek olan almanya yabancılar şubesindeki kişi mi? yani izmir konsolosluğunun hiçbir etkisi olmayacak mı? ki inşAllah öyledir

duygu_0354_duygu 04.11.2009 19:54:30

Alıntı yapılan: seydacetin80 - Kasım 03, 2009, 11:46:56 ÖS
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.en azından içimize su serpildi biraz.tabii birşeyi daha merak ediyoruz.bundan sonra tüm kararı verecek olan almanya yabancılar şubesindeki kişi mi? yani izmir konsolosluğunun hiçbir etkisi olmayacak mı? ki inşAllah öyledir
ya tabiki arkadasim Asil karari veren almanya devleti. o seni kabul etmisse türkliyedeki konsolosluk hicbirsekilde müdahale edemez! icini ferah tut! 3 hafta gecmez bak alcaksin!

gülümse35 04.11.2009 21:21:53

arkadasim eger hersey yolunda ise cok yakinda numaran konsolosluk sitesinde cikar,,benim arkadasim da capraza girdi ayni seyler kendisine de soylendi 1 hafta sonra listede numarasi cikti,,dilerim gonlunuze gore olur..

04.11.2009 21:27:31

Allah yardımcın olsun kardeşim,inşAllah hemen vizeniz gelir..

seydacetin80 04.11.2009 22:14:07

bilginiz ve ilginiz için çok teşekkür ederiz.inşAllah en kısa zamanda mutlu haberi sizinle paylaşırım

seydacetin80 10.11.2009 18:51:12

bugün arkadaşımın eşi almanyada yabancılar şubesine gitmiş.oradaki görevli kadına "kararı ne zaman vereceksiniz" diye sormuş.onun da cevabı:"çarpraz sorgu sonrası kararı biz vermiyoruz.türkiye onaylıyor.biz gerekli herşeyi onlara gönderdik." arkadaşlar biz almanyanın onaylayacağını düşünüyorduk.bize saçma geldi.bilgisi olan bizimle paylaşırsa sevinirim

ladyslover35 11.12.2009 03:30:27

bende geçen ay 25inde sorguya girdim ve iki hafta oldu daha haber yok

Sayfa: [ 1 ]