ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'ya geldikten sonra vize islemleri

Sayfa: [ 1 ]

geveze07 22.11.2009 14:15:39

Merhaba arkadaslar !benim bilgisi olan arkadaslara bir sorum olacak ! ben vize müracatimi Almanyada evlilik olarak yaptim ve 1 kasim 2009 tarihinde Osterholz-Scharmbeck geldim.10 kasimda nikah yaptik! buraya kadar hersey yolunda gitti fakat bundan sonrasi ne yapmamiz gerektigini bilmiyoruz, esim alman vatandasi oldugu icin onunda herhangibir bilgisi yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum. Yardimlariniz icin simdiden tskler.

serkem0103 22.11.2009 18:14:18

Arkadaşım Eyalet eyalet dğişir hatta şehir şehir de size verilen kagıdın üstünde yabancılar dairesinden aldıgınız dökümanvar onun üstünde sizinle ilgilenen kişinin ismi yer almakta hem tlf ve mail adreside var düzün karekterler kullanarak yazılarında sana 2-3 iş günü içinde bilgi verirler burdan alacagın bilgi yanlış olur çünkü her memur ayrı düşünür ve sizinle ilgilenen memur nasıl yol izleyecegini sadece kedi bilir ona mail yoluyla yada tlf yoluyla yada şahsen gidip sormanız sizler için daha avantajlı olur burdaki bilgiler sizi yanlış yönlendirebilir şimdiden başarılar dilerim kolay gelsin

gülümse35 22.11.2009 19:19:49

hayirli olsun arkadasim oncelikli Allah mutlu etsin burdan alacagin bilgi yanlis olmaz,prosudurde pek bir fark yok ,,oncelikle bagli oldugun blediyeye ikmet animinizi yapmanizi ve ikamat belgesi alman isine yarar,sonra esinle beraber bagli bulundugun yabancilar dairesine gidip vizeni uzattiriyorsun,muhtemelen 3 aylik vizeyle geldin dolayli olark vizen aile birlesimine cevrilecek ve vizen uzatilacak ayni zamanda sana kurs ile ilgili bilgi vrecekler entegrasyon kursu hakkinda bunu sart kosuyorlar yani isin ozu telefon acmak degil birebir pasaportun ve esinle beraber bu islemleri yapman gerekiyor,,bu islerin bitince istersen ehliyet konsunda da bilgi veririz ama oncelik bunlar dilerim yardimci olabilmisimdir..tekrar mutluluklar

geveze07 22.11.2009 20:17:48

Serkem0103 ve gülümse35 verdiginiz bilgiler ve yardimlarinizdan dolayi cok tskler.bir sorum daha olacak ikamat belgesini geldigimde aldim . yabancilar dairesinin almanca ismini yazabilirmisiniz?almancam pek iyi olmadigindan esime tam anlatamiyorum :(( tekrar cok tesekkür ederim.

serkem0103 22.11.2009 21:02:26

HERHALDE SEN ANMELDUNG SOYLÜYORSUN

HA BİRDE BEN DEİĞİNİ YANLIş ANLADIM KUSURA BAKMA SEN AİLE BİRLEşİMİ İÇİN GİTTİN ALMANYADA EVLENDİN BENİM ANLADIGIM İSE TURİST OLARAK GİDİP ORDA EVLENDİN SANDIM

SEVGİLİ ARKADAşIM YAPMANIZ GEREKEN şU EVLENDİGİNİZ BELEDİYE YAHUT NERDE YAPTIYSANIZ ORDA SİZE VERİLEN AİLE CÜZDANINI ANMELDUNG U YANIZA ALIP BAGLI OLDUGUNUZ YABANCILAR DAİRESİNE GİDECEKSİN SABAH ERKENDEN ORDA OLURSANIZ ERKENDEN SIRA ALIRSIN HA BİYOMETRİK RESİM VE PASAPORTUNUDA UNUTMA EşİNDE ALACAK KİMLİK YADA PASAPORTUNU ERKENDEN ORDA OLUN SIRA ALACAK VE SOY İSMİNE BAGLI OLAN GÖREVLİYE YÖNLENDİRECEKLER SANA BİR TAVSİYEM EĞER TÜRK KONSOLOSLUGU YAKINSA 5 YILLIK PASAPORTUNU UZAT NEDEN DİYECEKSİN ÇÜNKÜ SANA AUFENTHALTSERLAUBNIS VERECEKLER OTURUM VE CALIşMA İZNİ FAKAT PASAPORT SÜREM ATIYORUM 1 YILLIKSA O KADAR VERİYORLAR EGER 3 YILLIK GEÇKİNSE 3 YILLIK VERİYORLAR AMA BU EYALETLERE VE şEHİRLERE GÖRE DEĞİşİYOR AMA GENEDE 3 YILLIK VERİYORLAR DEDİĞİM GİBİ PASAPORT SÜREN KISA İSE BİTİş TARİHİNE KADAR VİZE VERİYORLAR şİMDİDEN SANA KOLAY GELSİN

geveze07 22.11.2009 21:41:11

serkem0103 cok tesekkürler yardimin icin ! passaportu hatirlattigin icinde , benim pass 1 yillikti. birde yabancilar dairesinin  almanca ismini yazabilirmisin buradaki bürolarin almancasini bilmiyorum:( cok tskler

serkem0103 22.11.2009 22:46:24

Ausländerabteilung

Fakat şu varki kimi şehirlerde belediye ile aynı yerdede olabiliyor

geveze07 25.11.2009 18:11:11

serkem0103 verdiginiz bilgiler icin cok tskler.

EL-TURCO 26.11.2009 00:16:29

Alıntı yapılan: geveze07 - Kasım 22, 2009, 09:41:11 ÖS
serkem0103 cok tesekkürler yardimin icin ! passaportu hatirlattigin icinde , benim pass 1 yillikti. birde yabancilar dairesinin  almanca ismini yazabilirmisin buradaki bürolarin almancasini bilmiyorum:( cok tskler

almancasi ausländeramt dir..ausläanderbehördeden termin alip görüsmeye gidersiniz...sonra gülümse hanimin dedigi islemler olur...kolay gelsin hosgeldiniz..almanca ögrenmeye merak ediniz....sonucta herzaman lazim olabilir....

geveze07 26.11.2009 12:50:29

EL-TURCO hosbulduk ! cok tskler. almancam a1 seviyesinde takii bunu calismamla ve sizlerin yardimiyla dahada ilerleticem fakat suan biraz zorlaniyorum ... tekrar tskler  ve mübarek kurban bayraminizi kutluyorum ailenizle mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum!!!

EL-TURCO 29.11.2009 22:53:44

tsk ...takildigin birsey olursa sor.antalyanin neresinden?ben alanyadandim...bremen-oldenburg iyi yerdir gez kismet :-)

Sayfa: [ 1 ]