tnrclk
22.11.2009 15:10:20
merhaba arkadaşlar,
üniversite 5.sınıf öğrencisiyim.Kasım ayında sınavlarım bittikten sonra 3 haftalığına gezmeye almanyaya gitmek istedim.
27 ekimde konsolosluğa gittim.yaklaşık 20 tane belge istediler ,hepsini tamamladım.fakat istedikleri bir belge vardı.
""20. [ ] Okuldan izin belgesi ya da okula devam zorunluluğunun olmadığa dair belgenin aslı ve fotokopisi""
-almanyaya gezmeye gittiğim için okuldan izin belgesi alamazdım.izin belgesi almam için okulun görevlendirdiği bir sebebten gitmem gerekirdi.ama ben turistik vize başvurusu yapıyorum.
-okula devam zorunluluğu olmadığına dair bir belge almam da öğrenci yönetmeliğine aykırı.çünkü yönetmelikte öğrencinin derslerin %70ine devam zorunluluğu olduğu yazıyor.yönetmelikte bu yazarken hiçbir resmi kurum yetkilisi bana okula devam zorunluluğum olmadığına dair belge veremezdi.yani bu da mumkün değildi.
dolayısıyla bu belge eksik olarak başvurumu yaptım.görüşmeye gittim.oldukça iyi geçti.1-2 soru sorup 10 dakikada yolladılar.cevabın 2-3 gün içinde eve geleceğini söylediler.
daha sonra bir hafta geçtik hala gelmedi pasaport.1 hafta sonra konsolosluktan aradılar ve 2 soru sorucaz dediler.
1-gideceğiniz kişi neyiniz oluyor? buna cevabımı verdim
2-okuldan derse devam zorunluluğu olmadığına dair belge.buna da açıklamamı yaptım.okuldan bu belgeyi istediğimi ama vermelerinin mümkün olmadığını söyledim.zaten sınavlarımdan sonra 3 hafta derse girmeyeceğimi.5 hafta devamsızlık hakkım olduğunu söyledim sözlü olarak.
ertesi gün tekrar aradılar ve bu belgeyi getirmezsem vize veremeyceklerini telefonda sözlü olarak bildirdiler.
bende durumu tekrar izah ettim ve bu belgenin yönetmeliğe göre verilmesinin mümkün olmadığını söyledim.müdürelere ileteceklerini söylediler.
akşam telefonuma mesaj geldi ve dosyam kargoya teslim edilmişti.
ertesi gün pasaportum red cevabıyla gelmişti.ve gelen kağıtta vize dilekçemin reddedildiği ve alman bilmemkaçıncı yasasına göre red nedeninin bildirilmek zorunda olmadığı yazıyordu.red nedeni için tekrar dilekçe vermem gerekiyormuş falan.
neyse tekrar dilekçe yazıp fax çektim konsolosluğa red nedenimi öğrenmek için.2 hafta oldu hala bekliyorum.
uçak biletimi de almıştım ve biletim yandı...
daha önce romanyaya giriş çıkış yapmıştım fakat hiç schengen almadım.
sizce bu konuda birşey yapabilrmiyim ya da ne yapabilirim??
vizemin reddedilmesi ileride yapacağım başvurular için dezavantaj olurmu?
bir de pasaportta bir sayfada "SV- Antrag in Bearbeitung GK-istanbul , den S.D. 04.11.09 " yazıyor .bu ne anlama geliyor?
teşekkürler...
teşekkürler...
yasin demir
25.11.2009 13:32:33
yabancı ulkedekı konsoloslukların ret sebebını bıldırme gıbı bır zorunlulukları yok
tnrclk
25.11.2009 19:57:18
peki böyle bi zorunluluğun olması insanların seyahat etme özgürlüklerine engel değil midir?
tnrclk
25.11.2009 20:10:10
Unutulmaması gereken husus, vize uygulaması tanımı itibariyle seyahat özgürlüğüne yönelik başlıbaşına bir sınırlamadır. Sizin, bir ülkeye girememeniz, seyahat özgürlüğünüzün sınırlanması gibi görünse de, devletlerin de sizin ülkelerine girip giremeyeceğinize karar verme hakkı vardır.