ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'da boşanmada ilk adımlar nelerdir?? Acil yardım!!!

Sayfa: [ 1 ]

adare78 22.12.2009 00:16:29

Merhabalar..
7 seneden beri evli olduğum Alman vatandaşı olan Türk asıllı eşimden ailevi nedenlerden dolayı boşanmak üzereyim. Daha doğrusu suan hangi durumda olduğumuzu ben de bilmiyorum. Ben eşyalarımı toplayarak bir arkadaşımın yanına geçici olarak yerleştim ve 10-15 gün içerisinde de başka bir şehire taşınacağım.. 2 çocuğumuz var. İşyerimle başka bir şehire taşınacağımdan dolayı da ilişkimi kesip şuan bulunduğum yerdeki işçi bulma kurumuna (arbeitsamt) a müracaat ettim..

Benim sorum;

1) Taşınacağım yerde öncelikle yapmam gereken şeyler nelerdir?
2) Karşı taraf boşanma davasını açacacığı söylediğinden dolayı benim de avukat tutma zorunluluğum var mı?
3) şu an bulunduğum yerde avukatla görüşüp daha sonra davanın gidişatıyla ilgili onu burada görevlendirebilir miyim?
4) İşsiz olduğumdan dolayı avukatlık masraflarını ne şekilde ödeyebilirim ve bu konuda neler yapabilirim?
5) Nafaka ödenmesi ne şekilde başlıyor, dava sonuçlandığında mı yoksa evden ayrıldığım süre zarfında mı?
6) İşsiz olduğum durum içerisinde nasıl nafaka ödeyebilirim ya da çalışmaya başladığımda nasıl nafaka ödeyebilirim?
7) Taşınacagım yerde bir tanıdığımın yanında geçici bir süre kalacağımdan dolayı kira konusunu bankadan onun hesabına giriş çıkış yapsam bana ne faydası olur?

İnanın accayipi bir zor durumda olup ne yapacağımı hiç bilmiyorum,
bana bir şekilde yardımcı olursanız çok ama çook sevinirim.
saygılarımla..

mersinus@yahoo.com

22.12.2009 01:27:28

Rabbim ALLAH Kalbine göre versin zor bir durum gerçekten ama eşinle aranı düzeltme ihtimalin varsa ise,bir büyüklük gösterip herşeyyi bi kenara itip 2 yavrunuz için,mantıklı hareket etmeniz gerek diye düşünüyorum önce bu yolu dene,kadın madurdur ve nafakadar mahkeme bitimindeki aydan sonra başlar,cocukların vekaleti konusunda aranızda anlaşma sağlamanz gerek.. diyer konularıda bilmiyorum..

Sayfa: [ 1 ]