ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: aile birleşimi ilgili sorun yardım acil lütfen yardım!!!

Sayfa: [ 1 ]

burak027 09.02.2010 14:33:23

merhabalar arkadaşlar öncelikle site yönetimine gerçekten çok teşekkür ederim çok güzel ve iyi bir site.
Arkadaşlar benim sorunum şöyle anlatayım eşimle türkiyede evlendik fakat evliligimiz almanyada tanımlandı suanda. Eşim çifte vatandaş orda dogdu büyüdü yanlız anne baba türk çifte vatandaşlık hakkını kullanmış.
eşim şuanda orda işsizlik yardımı alıyor. ve 5aylık hamile bende almanyaya gidecegim yanlız şöyle bir sorun var şuanda herkesin bildigi gibi tr den gelen eşlerden A1 belgesi isteniyor. Bu süreç biraz uzun ve zorlayıcı gibi ve eşimin doktorundan aldıgı (bei der o.g patientin besteht eine schwangerschaft in der 20+6 schwangerschaftswoche. zur psychischen stabilisierung und weiteren begleitung in der schwangersrchaft ist die anwesenheit des ehemannes empfehlenswert) böyle bir belge almış. ve psikologa sevk edilmiş gerçekten biran evvel  almanyaya gitmem gerekiyor aksi halde hem eşim ve çocuguma birşey olmasından korkuyorum birkaç kendimce araştırma yaptım bu gibi durumlarda eşden A1 sınav belgesi istenmiyor ve almanyada girilmesini saglanıyor gibi bir bilgi edindim. bu bilginin ne gibi bir dogrulugu var dogru ise bununla ilgili ne gibi bir müracaat yapmam gerekiyor.lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum inan çok zor durumdayım ne yapacagımı şaşırdım. özellikle ATAAN bey sizinle konuşmamın faydalı olacagını düşüyorum. şimdiden bilgi veren yardımı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim herkese iyi günler dilerim ..

DeLiyanginiM 10.02.2010 08:16:42

Evet böyle bir durumun dogrulugu var bu sekilde vize alip gidenlerde var.

Eger hamilelik riskli ise daha önce,degil ise doguma yakin gidilebiliyor.A1 sertfikasi istenmiyor.

Gerekli evraklara gelince

hamilelik Riskli ise riskli gebelik raporu veya degilise gebeligin varligini onaylayan rapor

mutterpass fotokopileri

bunlar isteniyor bunlarin disindakileri acikcasi bende tam bilmiyorum

Bana yabancilar polisi pass fotokopilerimi

evilik cüzdanimin aslini ve fotokopilerini

vukuatli nüfüs kayit örneklerini esimin ve benim

evlenme kayit örnegini (formul b)

iki adet ikamet müsadesi dilekcesi eklememi söyledi.

Ama siz randevu talep ettiginizde evraklar konusunda en dogru bilgiyi size iks vericekdir.

Rabbim yardimciniz olsun.

burak027 10.02.2010 22:06:27

Alıntı yapılan: DeLiyanginiM - Şubat 10, 2010, 08:16:42 ÖÖ
Evet böyle bir durumun dogrulugu var bu sekilde vize alip gidenlerde var.

Eger hamilelik riskli ise daha önce,degil ise doguma yakin gidilebiliyor.A1 sertfikasi istenmiyor.

Gerekli evraklara gelince

hamilelik Riskli ise riskli gebelik raporu veya degilise gebeligin varligini onaylayan rapor

mutterpass fotokopileri

bunlar isteniyor bunlarin disindakileri acikcasi bende tam bilmiyorum

Bana yabancilar polisi pass fotokopilerimi

evilik cüzdanimin aslini ve fotokopilerini

vukuatli nüfüs kayit örneklerini esimin ve benim

evlenme kayit örnegini (formul b)

iki adet ikamet müsadesi dilekcesi eklememi söyledi.

Ama siz randevu talep ettiginizde evraklar konusunda en dogru bilgiyi size iks vericekdir.

Rabbim yardimciniz olsun.

Allah razı olsun arkadaşım kaç gündür kıvranıyoruz eşim almanyadan sormuş demişler psikologa gideceksin ordan sana 1 sayfa veya 1.5 sayfalık belge verecekler onla birlikte gitmen daha iyi olur demişler şimdi aynı belgeleri bende eşimden istesem türkiyeden başvuru yaparken faydası olur mu izmirden yapacam inşAllah faydası olur bu şekilde giden tanıdıgınız arkadaşınız varmı bize yardımcı olsalar veya bu konuya hakim tanışı olan felan gerçekten ne yapacagımızı şaşırdık yardım eden herkese çok teşekkür ederim

hosibaba 11.02.2010 00:09:23

Alıntı yapılan: burak027 - Şubat 10, 2010, 10:06:27 ÖS

Allah razı olsun arkadaşım kaç gündür kıvranıyoruz eşim Almanya'dan sormuş demişler psikologa gideceksin ordan sana 1 sayfa veya 1.5 sayfalık belge verecekler onla birlikte gitmen daha iyi olur demişler şimdi aynı belgeleri bende eşimden istesem Türkiyeden başvuru yaparken faydası olur mu izmirden yapacam inşAllah faydası olur bu şekilde giden tanıdıgınız arkadaşınız varmı bize yardımcı olsalar veya bu konuya hakim tanışı olan felan gerçekten ne yapacagımızı şaşırdık yardım eden herkese çok teşekkür ederim
bütün is yabancılar polisinde biter esiniz sürekli yabancılar polisini ziyaret etsin
bu aradaa Ataan bey  artık burda yoklar galiba 

DeLiyanginiM 11.02.2010 10:27:01

Alıntı yapılan: burak027 - Şubat 10, 2010, 10:06:27 ÖS

Allah razı olsun arkadaşım kaç gündür kıvranıyoruz eşim Almanya'dan sormuş demişler psikologa gideceksin ordan sana 1 sayfa veya 1.5 sayfalık belge verecekler onla birlikte gitmen daha iyi olur demişler şimdi aynı belgeleri bende eşimden istesem Türkiyeden başvuru yaparken faydası olur mu izmirden yapacam inşAllah faydası olur bu şekilde giden tanıdıgınız arkadaşınız varmı bize yardımcı olsalar veya bu konuya hakim tanışı olan felan gerçekten ne yapacagımızı şaşırdık yardım eden herkese çok teşekkür ederim

Rabbim cümlemizden razı olsun

Esinize doktorun vermis oldugu raporu (orjinal ve fotokopisini) ve mutterpass fotokopisinini mutlaka konsolosluga müracatinizda goturun onlar olmadan olmaz zaten.

Ben bu konuyu yabancilar polisiyle konustum defalarca gittim geldim bana inatla böyle bisey yok dediler.Bende kanun metnini alip gittim bu sefer bana dediki biz daha önce boyle birseyle karsilasmadik,ama sen birseyler bulmusun dene bakalim belki sana ozel birseyler yapalar(resmen dalga gecti yani).Ama sonra yumusadi bizle alakasi yok vizeyi konsolosluk veriyo onlar okey derse tamam dedi(her ne kadar boyle desede is yabancilar polisinde bitiyo ama topu konsolosluga atiyorlar),kagitlarin bana gelince benim senden istiyecegim tek kagit esin buraya geldiginde senin üzerinden sigortali olacagina dair saglik sigortandan alacagin onay belgesi dedi getir onu simdiden hazir dursun bide elimde kira sözlesmem ile sosyal yardim aldigima dair kagitlar vardi onlarida gorunce ver onlarinda fotokopisini alayim  dosyanda dursun dedi birde doktor raporunu verdim onunda kopisini aldi.Ama baska bir arkadasdan bunlar hic istenmedi mesela.Yabancilar polisine esiniz bir danissin ama yok boyle birsey deme olasiligi yuksek genelde hep oyle yapiyorlar sonra vizeyi onayliyorlar moralinizi bozmayin boyle bir cevap alirsaniz.

Ayrica asagidaki linki inceleyin bu sekilde vize alan var goruceksiniz

https://almancax.com/forum/index.php?topic=8944.0

Sayfa: [ 1 ]