windlyeva
03.03.2010 11:10:23
Merhaba arkadaslar,
Ben su an Almanyadayim. Turist vizesi ile geldim. Vizemi uzatmak istiyorum. Burada bir sirkette calismaya basladim. Stajjer kadrosunda, erkek arkadasim alman ve evlilik dusunuyoruz. Ama evliliten once ben bir sure kalip burada yasamak burayi tanimak istoyorum. Turist vizem bir ay icinde bitecek. Vizemi uzatmak icin calistigim firma staj durumum ile ilgili kagit yazacagini soyledi. Ama ben bir sonraki vize basvurumu riske atmak istemiyorum, acaba en saglikli yol nedir turist vizemi uzatmak ve burda bir süreligine oturum almak icin?
Bir arkadasim Amerikaya ayni sekilde gidip ordan ogrenci vizesi almak istedigi icin sinirdisi edildi ve 5 yil ulkeye giris hakki yasaklandi. Ben bu tarz bir durumla karsilasmak istemiyorum.
Sevgiler
yasin demir
03.03.2010 13:19:41
orda eğitim falan aldıysanız almancanız vardır dil sınavına girmeden aile birleşimi vizesi alırsınız .işte vize uzatırsanız bu güvenirliliğinizi zedelemiş olursunuz almanyada evlene bilirsiniz ama iltica etmeniz lazım onuda ben bir bayana kesinlikle önermem staj vizesi diye bişey varmı bilmiyorum eğer evlenecekseniz almanyadada evlene bilir tekrar tr ye döner aile birleşimiyle gelirsiniz.almanyada biraz yaşayım derseniz vizeniz bitmeden dönün tekrar 3 aylık vizeyle gelin bakın durumlara