ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Çalışma izni

Sayfa: [ 1 ]

05.03.2010 17:35:59

Merhaba arkadaşlar.

İnternetten araştırıyordum biraz önce dikkatimi çekti. Benim nişanlım Türk vatandaşı ve Almanya'da sınırsız oturma izni var. Ben aile birleşimi yoluyla almanyaya gittiğimde hemen çalışma izni alabiliyor muyum yoksa 2 yıl beklemem mi gerekiyor?

endoplazmikretikulum 06.03.2010 10:57:07

Çalışma İzni sınırlı ve süreli olarak verilirken, Çalışma Hakkı sınırsız ve süresizdir. Çalışma İzni tipleri, kişinin yasal statüsüyle de ilintilidir.
benim buldugum bilgi şu sekilde ...

Aile Birleşimi yoluyla gelen bir kişi (eşi Alman vatandaşı değilse), evliliğin sürmesi durumunda, 2 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet ettikten sonra Çalışma Hakkını alır. 2 yıl dolmadan da Çalısma İzni almak iş piyasasının durumuna göre kimi zaman olanaklı olmaktadır. Örneğin haftada 2-4 saatlik temizlik işleri için.

Eşin Alman vatandaşı olması durumunda, gelen kişi hemen Çalışma Hakkını almaktadır.

06.03.2010 13:54:03

bende dün araştırdım. yasalara göre eşiniz orda çalışıyorsa sizde direkt olarak onun sahip olduğu haklara sahip oluyorsunuz yani çalışma izninizi hemen alıyorsunuz.

yasin demir 08.03.2010 00:07:25

çalışma izni artık hemen veriliyo vatandaşlığı ne olursa olsun farketmiyor oturumunuzda yazayor artık

Sayfa: [ 1 ]