hosibaba
07.03.2010 16:43:36
Akadaşlar bugün burda sizlere vize ile ilgi konsoloslukta yapılacak olan görüşmelerde
nasal bir tavır takınmalıyız onu anlatmaya çalışacagım
Heycan
öncelikle arkadaşlar bir cogunun oldugu gibi sizde sevdiklerinize kavuşmanın verecegi heycan mutlaka olacaktır bazı arkadaşlarımızı dinledim ve şunu ögrendimki bazen mutlulugun getirecegi heycanlarda insanlara büyük hatalar yaptırabiliyor
bu sebeble sizlere bir iki lakırtı etmek istedim
1- şunu asla unutma konsolosluktakide senin benim gibi bir insan oldugu için asla korkma
2- kendinden gayeti emin ol ve bunu karsındakine de hissettir
3- şekli ve şemali ne olursa olsun asla yalan söyleme.
4- onları inandırmak zorunda degilsin o yüzden dogrularından vaz geçme
5- nasılki onlar onlara ters gelenleri red ediyorlarsa keza sende aynı sekilde sana ve inancına ter gelenleri red et bu sana artı puan kazandırır
6- eşini nekar sevdigini anlatma sadece hissettir
7- sorulan sorulara verecegin cevaplarda kendinden nekar emin oldugunu karşındakine hissettir ve aceleci olma sakin ol ve düzenli kelimeler kullan
8- cok tatlı görün gayet uyumlu ol yumuşak ama cok sert ol yani tatlı sert ol
9- konuşmalarda ellerinle birseyler yaparak meşgul olma
10- sana sorula soruları iyi dinle şayet anlayamadıgın soru veye noktalar var ise tekrar tekrar sor ve anladıgın soruya kısa ve öz olarak cevap ver
Almanca dilbigisi olan Arkadaşlar Almanca dilbilgisini Konsolosluga her girişlerinde mutlaka karsılarındaki memurla almanca diyaloga gecerek almanca dil bilgisi oldugu ibaresini bıraksınlarki sonunda göthe enstitünün actıgı sınavlara katılmak zorunda kalmasınlar
Allah sizi sevdiklerinize bagışlasın