toricelli
28.09.2006 18:49:58
smyrna
28.09.2006 19:26:09
Lütfi agbi güzel bir çalışma olur açıkçası hayal gücü çalıştırması ve daha çok pratik, haklısın ama birçoğumuzun Almancası buna yetmeyecektir gibi geliyor

yinede hikayeye yazamasamda seve seve takip ederim bakalım arkadaşlar ne diyecek..
NalanW
28.09.2006 23:26:46
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=171.0
Toricelli güzel bior fikir ,daha önce buna benzer birsey yapmaya calistik herkez yetebildigi kadar yazarak ve herkez birbirine uyarak bir almanca hikaye olusturcaz diye ama gerekli ilgi olmadigi icin daha fazla devam edemedik...
toricelli
29.09.2006 00:14:13
almancası yeterli gelmeyen arkadaşlar türkçe de yazsınlar, burada konuyu türkçe bile devam ettirebilmek için almancasını anlamak zorunda kalacaklar. bu bile faydadır ayrıca konuya almanca devam etmek isteyenler önce türkçe kısımları almancaya çevirip hikayenin bütünlüğünü koruyabilirler diye düşünüyorum
birçok arkadaşımızın türkçeleri de pek yeterli değil gibime geliyor ana dilini iyi bilmeyen yabancı dil öğrenirken daha fazla zorluk çekecektir
kommt und macht mit, du kannst es. wer wagt gewinnt!
wer kaempft kann verlieren, wer nicht kaempft hat schon verloren
masilhan
29.09.2006 16:55:17
Ben Almanca bilmesem de bu fikre katılıyorum hiç olmazsa Türkçe yazarım

Ich varım (böyle yazabilirmiyim

)
Nazire
29.09.2006 17:19:29
Bu Fikir güzel aslinda, Kisa bir Hikaye olusturalim diye, Biz Nalanla baslamistik, ve Nalan ben Asthoret haricinde kimse yazmadi, bu sekilde de kaldi.
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=171.0
toricelli
29.09.2006 21:21:20
evet baktım şimdi, siz kelime kelime yapmışsınız biraz mektupla satranç oynamaya benzemiş ,olumsuz eleştri anlamında söylemiyorum, fakat cümleler hatta paragraflar şeklinde olursa olabilir. zaten bunu yaşatmak bizlere bağlı demiştim.birde türkçe ve almanca olursa katılım daha iyi olabilir
tabii hepimizin yardımlaşmaya ihtiyacı var ve almancayı az bilen arkadaşların da hızlarına ayak uydurmamız gerekiyor. teşekkürler
toricelli
29.09.2006 21:27:09
masilhan için yazıyorum.ayni cümle içinde alm.- tr pek iyi olmaz gibime geliyor. gerçi berlinde ubahnda 'komsana' diye konuşanlar bile vardı.bence cümlede dile bağlı kalalım.çok sıkışırsak bir kelime falan olabilir arada, ama alışkanlık mı? yapar dersin. ilgine teşekkürler
toricelli
09.10.2006 23:19:45
değerli arkadaşlar
10-12 gün kadar oldu pek katılım olmayacak gibi görünüyor.şöyle toplam bir ay olsun tekrar bir bakalım.bazı arkadaşlar henüz görmemiş olabilir.Zaten yerini de biraz yanlış seçmişim.ama "was noch nicht ist,kann ja noch werden".hepinize bol gülüşler
ben yeni gördum burayi

..bende oynamak istiyorum elimden geldigi kadar..birde lutfen cok komplex cumleler kurmayalim arkadaslar..basit sade anlasilir olsun..

..
eee hadi ne zaman baslatiyorsunuz:)
ben bir seminere katılmıştım aktif öğrenme adı altında orada hocalar bize bunun türkçesini oynattılar bu harika olur
Nazire
10.10.2006 13:43:50
Ne zaman basliyorsunuz
toricelli
11.10.2006 20:10:42
arkadaşlar,
hiç değilse bir hafta daha beklyelim diyorum,
ne dersiniz?
toricelli
04.11.2006 22:55:34
" Frische Brötchen riechen so schön" dachte Esra drehte sich nochmal im Bett herum.Es war Sonntag.Sie musste nicht zur Schule.Sie konnte also noch ein bisschen weiterschlafen.Sie war fünfzehn Jahre alt, hübsch und kerngesund.Sie hatte hunger und frische Brötchen und frischgekochter Tee riechen eben so schön. Sie schlüpfte aus dem Bett, zog ihre Pantoffeln an und ging ins Badezimmer. Heute brauchte sie nicht warten. Ayhan, ihr Bruder sieben Jahre alt und ihre Schwester Arzu waren schon wach. Mutter und Vater sind um diese Zeit immer wachgewesen, solange Esra sich erinnern konnte.
Esra guckte sich im spiegel an und dachte;"Es wird bestimmt schön heute Nachmittag bei Sandra's Geburtstag". Mit einbisschen Herzkopfen dachte sie auch, dass Stefan auch da sein wird.
so Freunde wir haben eben angefangen.Machen wir was Schönes daraus.!!! toy toy toy!
toricelli
07.11.2006 16:38:25
Wie sie dem Vater von diesem Geburtstagfeier erzaehlen und wie sie um Erlaubnis bitten wird,weisst sie noch nicht.Mutter wird es schon richten denkt sie und geht in die Küche.Alle haben sich um den Tisch gesammelt. Nur der Vater ist noch nicht da. Esra weisst, das der Vater jeden Sonntag,nachdem er Brötchen geholt hat, seinen Wagen waescht.Als Mutter Esra kommen sieht ruft sie nach draussen; Erol Frühstück !.