ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: arbeitsamtdan gecinenler......

Sayfa: [ 1 ]

xezal 22.03.2010 21:27:06

arkadaslar almanyaya geleli 7 ay oldu.gelir gelmez dil kursuna basladim.esimin isyeri vardi.maalesef iflas etti.ve bizde mecburen arbeitsamttan gecinmeye basladik.bir yillik oturma musadem var.esim turk vatandasi.bu  yil sonunda oturum musadem doluyor.uztmaya giderken arbeitsamtdan gecinmem sorun olurmu.lutfen bilen varsa yardimci olsun.

mrtnvn 22.03.2010 21:38:21

slm sımdık esımle konusuyorum ve onun okudugu kanuna gore onemlı olan esınız ıle evlılıgınızın devam etmesı...ve ayrıca mecburı kursu bıtırmende onem kazanıyor

mrtnvn 22.03.2010 21:44:57

genede almanyada bır avukata danıssanız ıyı olur

SeVeCeN_01 25.03.2010 05:36:10

Alıntı yapılan: xezal - Mart 22, 2010, 09:27:06 ÖS
arkadaslar almanyaya geleli 7 ay oldu.gelir gelmez dil kursuna basladim.esimin isyeri vardi.maalesef iflas etti.ve bizde mecburen arbeitsamttan gecinmeye basladik.bir yillik oturma musadem var.esim turk vatandasi.bu  yil sonunda oturum musadem doluyor.uztmaya giderken arbeitsamtdan gecinmem sorun olurmu.lutfen bilen varsa yardimci olsun.
vize konusunda hicbir sorun olmaz sadece arbeitsamttan yardim aldiginiza dair bi kagit isteniliyor sonra yeniden vize alabiliyosun esinden ayrilmadigin takdirde vize sorunun olmaz süresiz ala bilmen icin kursu basariyla bitirp devletden yardim almaman gerekiyor onun disinda 1 senelik vizelerde sorun cikmaz

xezal 25.03.2010 22:45:32

yanitlariniz icin tesekur ederim arkadaslar.gelir gelmez hartz4 almak iyi bir imaj degil tabiki.ancak mecburiyet.hersey cok iyi gidiyo derken birden tepe takla olabiliyosunuz.onca eziyet ayrilik.yok sinav stresi,yok vize alabilecekmiyim streslerini de atlattiktan sonra simdide oturumu mu uzatirlarmi derdi,offfff,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Sayfa: [ 1 ]