ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: En Iyisi Nerde Evlilik ?

Sayfa: [ 1 ]

azimli-HD 22.03.2010 23:08:35

Selaminaleyküm arkadaslar.
Ben bu sayfayi internetde buldum ve iycene gezdim okudum ve cok begendim.
Ilk önce bu siteyi yapanlardan ALLAH RAZI OLSUN.

Benim sorum söyle:

Ben Almanya/Berlinde Yasiyorum Nisanlim türkiyede ve ins evlenecez.
Ben Almanvatandasi oldugum icin Nerde Nikahi yaparsak iyidir yani türkiyede Almankonsoloslugundami yoksa Türkiyede Türk memurundami yani türkiyedeki normal nikahmi.
Nisanlim Türk vatandasi bende Alman vatandasi oldugum icin orda kararsiz yani en iyisi ne onu cözemedim.

Ikinci Sorum:
Nasil kagitlar lazim oldugunu okudum ama Lebenslauf dediniz elle yazilan onun bir örnegi varmi bakipda ne yazcagimi bilsem.

Cok tesekkür ederim.
Herkese Bir Tavsiyem var SABIR kardesler SABIR

EL-TURCO 27.03.2010 22:44:47

a.s. arkadasim

tabii ki almanyada evlilik daha avantajli --daha az kagit kürek isleri var!!!ki eger nisanlinin vize sikintisi olmaz ise.!!! site ara bulursun benim kendi tecrübemi.ben almanyada evlendim.gerekli evrak usw hepsi yaziypr.soru olursa yine yardim ederim.kolay gelsin...

afrooo 28.03.2010 14:00:23

slm arkadaşlar ...
ben şu an nişanlıyım ,nikahı almanyada yapacağız.
Fakat Aralık dan beri beklıyorum vizeyi hemen vermiyorlar.yada ben şansızım bilemıyorum.
Nişanlım alman vatandaşı.ama artık bu hafta haber gelmesi lazım.

azimli-HD 02.04.2010 16:12:45

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Mart 27, 2010, 10:44:47 ÖS
a.s. arkadasim

tabii ki Almanya'da evlilik daha avantajli --daha az kagit kürek isleri var!!!ki eger nisanlinin vize sikintisi olmaz ise.!!! site ara bulursun benim kendi tecrübemi.ben Almanya'da evlendim.gerekli evrak usw hepsi yaziypr.soru olursa yine yardim ederim.kolay gelsin...

s.a
El-turco arkadasim simdi anlamadigim yada ben kendimi size anlatamadim.
Nisanlim türkiyede bende almanyadayim ona simid turist vizesi yollayipda burdami nikahi yapiyim yoksa ben türkiyeye gidipdemi türkiyedemi yapiyim.
Birde Simdi ben alman vatandasi oldugum icin türkiyede nikah yapamilirmiyimki yani bana demesinler sen almansin fallan.

Tabi almanyada yaparsam daha iyi olur ama vizesiz nisanlim buraya gelemedigi icin heralde orda yapicam.
Birde ya bu konuda fazla bilgim olmadigi icin wie muss ich vor gehen yani nerde ne basvurcam.?
Naja Nisanlim orda Pasaport cikarcak sonra istanbuldaki alman konsoloslugunda vize basvurusu yapicak dimi yoksa ben burda ausländeramtdanmi yapmak zorundayim.
Ya ben bunlari heralde bir avukata danissam daha iyi ich weiß nicht was ich machen soll yani nerde nereye basvurcagimi bilmiyorum.

Genede cevabin icin saol...!!

berlin01 02.04.2010 16:25:46

merhaba arkadaşım...

benim eşimde alman vatandaşı ve biz burada yani istanbulda nikah yaptık 04-11-2009 vize de 19 ocakta başvuru yaptım...
eğer eşini turist vizesi ile getirip nikah yapıp daha sonra vize müracatı yaparsanız .konsolosluk bu işe anlaşmalı evlilik gözü ile bakabilir.çünkü direk akıllarına şu geliyor..bu almanyaya gitti işini halletti ve sonra müracat yaptı...bizde tavsiye üzerine türkiyede yaptık...eşin buradan sana gerekli evrakları veriyor sende oradan evlilik izin belgesi alıp trkiyeden 2-3 gün içinde hemen nikah yapabiliyorsun....bu arada bende berline gidecem hayırlısı ile   bu ayın sonuna doğru vize bekliyorum insAllah..charlottenburg...)))  bol şanslar...eşin hemen almanca öğrenmeye başlasın..kaybolan hergün sizin işiniz uzatır..

berlin01 02.04.2010 16:28:38

orada nufus dairesine sor ne gerekiyor diye...sende türkiyede eşine söyle evrakları ana hazırlasın kargo ile göndersin...sende o evraklarla nufus dairesine git ve sana evlilik izin belgesi versin...sende o belge ile burada evlilik yapabiliyorsun...ne olur ne olmaz vatandaşlık belgenide al..bizden istemişlerdi...sisteme göre harket edersen çok çok kolay..hayırlı olsun..

afrooo 02.04.2010 20:39:13

Hallo berlin buradada buluştuk. :)

el turco, avukat gerek yok aslında .bunu şimdilik kendınızde halledebılırsınız.
bilmelisinizki turist vizesi alıp almanyada nişanlınla evlenemezsin.
Yani buna izin vermiyorlar.bizde öyle yapmak istedik olmadı.bende şuan nişanlıyım ,nişanlım alman vatandaşı ve biz almanyada evlenmek için alman konsolosluğuna başvuruda bulunduk.
ben burdan evraklarımı nişanlıma gönderdim,nişanlımda termin aldı Standesamt dan.
daha fazla bilgi için ,brauchst du zuerst  ein Termin bei der Auslaenderbehörde.

EL-TURCO 11.04.2010 22:30:54

1.almanyada turist vizesi ile almanyada evlilik yapamazsin yaparsin ama esin trye yeniden gönderilir evlilik birliseimi yapilir gelir!
2.schengen vizesi ile almanyaya gelinir danimarkada evlenilir! yok demeiyin var biliyorum

3.almanyada evlilik herzaman avantajlidir kimse istemez ama bosanma durumuna bile gelmis olsan hersey kagit isleri hizli yürür.evlenirkende fazla kagida gerek yok.kendimden bilyorum.ondan dedim azimli kardes kendi actigim konuyu incele diye sana her detaylari yaziyor!

4-degil alman afrika vatandasi bile olsan TrDE NIKAH YAPABILRSIN:Tr muz cumhuriyeti degil :-)

5-nerde evlenmek istersen iste git rathausdan gerekli evraklar icin bilgi al!

roman 12.04.2010 13:33:51

bana da bi arkadasim söyledim sen neden almanyada nikahini yapmadin diye.alman vatandasi birinin böyle bi hakki var tabiki yetkili makamlara danisip gerkli evraklari istiyceksin.onlarin senin burda nikah yapmak istedigini bilmeliler.ben bilmiyodum burda almanyada yapsaydim en azindan buraya gelip görürdü beraber daha fazla zamanimiz olur ve almanca yönünden de faydali olurdum esime.

Sayfa: [ 1 ]