ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: integrasyon kursu hakkinda bilgisi olanlar...yardimci olursaniz sevinrim.

Sayfa: [ 1 ]

alibaba 07.04.2010 15:19:14

merhaba almancax dostlari!!almanyaya geleli yaklasik bir bucuk ay olacak.yakinda almanca kursuna baslayacagim.bugün esimle yabancilar subesine gittik normalde bir ay önce kurs islemlerini yapmam gerekiyordu fakat esimin sigorta subesinden gelecek mektub geciktigi icin bizde bugun yabancilar subesine gitmek zorunda kaldik.yabancilar subesinde bizimle ilgilenen memur bize kurs veren bircok adresin bulundugu bir kagit verdi bu kagitta bircok farkli kurs veren yerler ve bu yerlerin adresleri bulunmakta.bunlardan birkac tanesi sunlar.bildungsinsel gmbh,vekuso verein fur kultur,internationaler bund IB,sab gmbh,sprache bildung gmbh,VHS,IBO institut fur berufsfördrung,benim sorum bunlardan gangisine gitmem benim icin daha iyi olur.bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa bana ne önerisiniz. ne yapmam gerekir?ilginiz icin simdiden tesekkurler

f_tuba26 07.04.2010 15:34:10

bu kurs yerlerini ve bilgilerini sana vermelerinin amaci sana en yakin ve uygun olani secmen lazim....bir cok kurum var sanirim isimlerine bakilirsa...
tavsiyem VHS(volkschule) sec derim..devletin halkegitim okuludur bu...ve daha iyi ve özverili bir ögretim ve kurs anlayisi var bende volkschule ye gittim...
ve oraya gelen bir cok kisiden diger özel kurslarin yeteri kadar ve istikrarli bir sekilde anlatmadiklarini duydum..
volkschule cok güzel...cünkü....ögretmenler tecrübeli ortayasli ve yasli göretmenlerden olusan sadece almanca degil yeni gelenler göcmenlere entegrasyonda yön vercek ve seminer kurslari almis egitimli ögretmenler olmasi

haberci 07.04.2010 15:41:23

Selam Arkadasim;

Orda yazan kurs adresleri  senin secimine kalmis,yani sana en yakin,en uygun, cevreden ilgilenlerden

olumlu not almis bir kursa baslaman senin icin iyi olur..Sonucta sen o kursa B1 icin gidiceksin..Mesela

benim 6 ay oldu almanyada,ve yakin bir kurs secip,kursu bitirip B1 sertifikami aldim..Umarim sen de

bir an once alirsin..

saygilar..

alibaba 08.04.2010 12:48:38

arkadaslar ilgiliniz icin tesekkürler.almancax den ve sizlerden Allah razi olsun

kesmeseker 08.04.2010 13:04:59

arkadasim iyi arastir, ben de volks hoch schuleye gidiyorum ve 3 yillik bir kurs görmem gerekiyordu ama A-1 sertifikam oldugu icin 2 yildan basladim (yani A-2) bu yil temmuz ayinda kursum bitecek ne ögrendin dersen hicbirsey!!! bizim burdaki ögretmenler pek iyi degildi 3 defa ögretmenimiz degisti temmuzda sinavimiz var ama daha konulari bitiremiyoruz.. ha ek olarak sadece sali ve persembe günleri 2bucuk saat kurs görüyoruz..

f_tuba26 08.04.2010 18:32:42

aaa ne garip kesme seker bende volkshoch schuleye gittim ama öle 3 yil felan degil bu entegrasyon kursu...600 saat asagi yukari 9-10 ay sürüyor...ögretmen degismeside iyi olmamis sahsen düsüncem...buara sali ve persembe günleri olmasi kursunda tabi zaman süresini uzatir ben sali,carsamba,persembe ve cuma günleri gittim....sabah 8den öglen 12 e kadardi..benim kursum tabi her volkshochschule bir olmaz eyaletine göre degisir bide bulundugu yere yogunluk ve aksama olabilir tabi

Cenkyasi 10.04.2010 14:28:02

vhs gitme arkadasim hafta ici hergun olan kurslara gidersen kursun 6 ayda biter birde sinava gireceksin basarina gore daha gec bile baslayabilrisin ben ozel kursa gidiyorum a1 icin turkiyede kursa gitmeden 61 almistim burda kursa basladigimde a1den 85 aldim a2 sinavindan 81 aldim 28.05 dedde b1 sianvina girecegim nekadar yogun olursa kursun o kadar cok verim alirsin

f_tuba26 10.04.2010 22:12:22

645 saat yapmak zorunludur bu kursun süresi  ise yogunluga göre degisir kac ay sürecegi...
600 saati almancadir ve kursun sonunda 45 saat olan (2 hafdalik orientierungkurs) yapilir bu orientierung kurs da Almanya'nın tarihi uafak belli basli kanun ve kurallar cografi özellikleri ve siyasi yapisi bakimindan bir kurs tur...
herikisinin sonunda da hem orietierungstest hemde b1 sinavi icin sinava girersiniz

Sayfa: [ 1 ]