ALMANCAX => Etkin Öğrenme ve Almanca Kelime Ezberleme Yöntemleri

Konu: Almanca ögrenme yöntemleri

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 8

28.11.2007 18:02:49

Arkadasim aslinda haklisin. Mittelstufenniveau bitirdim ben. Buna ragmen kimi zaman konusmaktan cekindigim oluyor. Su an is ariyorum, bulduklarim oluyor, telefon ettigimde konusmaya cagiranlar oldu. Bazisinda gittiysem bazisinda telefon acip baska bir is buldugumu söyledim. Cünkü bana Almanca konusmak cok zor geliyor. Bir yanlis yaptigimda, yer yarilsaydi da icine girseydim bu yanlisi yapmaktansa diyorum. Hâlâ ne yapacagim bilemiyorum, ise girmem gerekiyor, Arbeitsagentur für Arbeit'a kaydimi da yaptirdim, ama bu is, yani Almanca konusmak, bana amelelikten zor geliyor. Daha önce hic calismadigimdan dolayi, nasil bir ise girmeliyim, hangisi benim icin daha iyi olur, hangisini yapabilirim hangisini yapamam derken kafayi yiyecegim sonunda. Keske bir isim olsa diyorum, ama is aramak zor geliyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Zaman da geciyor, yakinda üniversiteye baslayabilirim belki de, üniversiteden önce bir ise gireyim diyorum, ama bu gidisle zor gibi.  :(

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var, sizce ben ne yapmaliyim?  ???

meltem14 09.12.2007 02:38:27

mrhaba arkadaslar kagıt yontemını bende deneyecegım evın her yanına yazacagım umarın ıyı bıt uygulama olur...

ay_1_1 09.12.2007 15:04:56

peki arkadaşlar tamam kağıt yöntemi iyi bir yöntem fakat kağıda yazacağımız kelimleri neye göre seçiyoruz bu konu hakkındada yazarsanız sevinirim

Nazire 10.12.2007 14:19:44

Ben kagida bir kelime yaziyorum, kelimenin nerden geldigini yaziyorum (benim ögrendiklerim almanca kelimeler degil), bütün anlamlarini yaziyorum, eger zorluk cekiyorsam, bir cümle haline getirip böyle ögreniyorum, genelde cümle halinde daha iyi aklinda kaliyor insanin.

11.12.2007 20:55:25

Alıntı yapılan: Nazire - Aralık 10, 2007, 02:19:44 ÖS
Ben kagida bir kelime yaziyorum, kelimenin nerden geldigini yaziyorum (benim ögrendiklerim almanca kelimeler degil), bütün anlamlarini yaziyorum, eger zorluk cekiyorsam, bir cümle haline getirip böyle ögreniyorum, genelde cümle halinde daha iyi aklinda kaliyor insanin.

Ben de bir kelimeyi cümle icerisinde kullanarak ögrenenlerdenim. Bu sekilde hem kelimenin anlamini, hem o kelimenin cümle icinde ne sekilde kullanildigini daha iyi ögreniyorum. Ve ögrendigim bu cümleleri, konusacak hic kimse bulamasam bile kendi kendime konusarak kullanmaya ve bu sayede Sprache`mi mündlich olarakta gelistirmeye calisiyorum.
Örnegin evimde bir is yaparken ( ich putze meine Wohnung), alisverise gitmeyi düsünürken (ich muss zum Einkaufen gehen) gibi yaptigim ya da yapmak istedigim isleri mutlaka sözlü olarak kendim ifade ediyorum ki, konusmaya da alisabileyim diye. Cünkü, hersey Grammatik ögrenmekle ya da ögrendiklerimizi yazabilmekle bitmiyor. Konusmaya da kendimizi alistirmaliyiz...

LEE 19 11.12.2007 22:00:44

Selam, İngiliz dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum, 2.sınıfta erasmus programıyla yurt dışına gitmek istiyorum. Almanyayı tercih etmek isterim.Bu yüzden 2. bir dil olarak Almanca öğrenmek istiyorum. Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

khoLpa$aLı 14.12.2007 20:48:09

cok calismak lazim cokk

fener 15.12.2007 18:44:34

orta almanca bilinler hangi kelimeleri ögrenmeli

fener 15.12.2007 18:45:32

ögrenmek istegin olmassa hic biseyi ögrenemessin

meltem14 16.12.2007 01:09:42

kagıt gercekten işe yarıyor mesela buzdolabımın uzerıne ıcındekı her gıda maddesının ısmını yazdım artık almadan once bakıyorum sonra onu alırken ısmını soyluyorum..bunu evın dıger bolumlerı ve esyaları ıcınde yapalırsınız...sevgıler

Nazire 16.12.2007 01:25:33

Alıntı yapılan: fener - Aralık 15, 2007, 06:44:34 ÖS
orta almanca bilinler hangi kelimeleri ögrenmeli

Okudugunuz kitaplara, ve konustugunuz topluma bagli

18.12.2007 22:42:18

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Aralık 14, 2007, 08:48:09 ÖS
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar hiç teferrauata gerek yok akılınızı verin ve bu konuya odaklayın herşeyi kaparsınızz ben bir aydır kursa gidiyorum ve evde hiç ders çalışmıyorum ama çok iyi öğrendim istediğim gibi cümle ve soru cümlesi kuruyorum önemliolan kelimeleri yaninesneleri ezberlemektir gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten                             gruss kholpaşalı...

Sevgili khoLpa$aLı,

ders calismadan konulari anlaman cok iyi ve ayrica senin icin büyük bir avantaj; ama senin yerinde olsam cok ders calisirdim ve kisa sürede Almancami ilerletirdim..

Ama yine de karar senin tabiki..

Selamlar..

tufan38 19.12.2007 01:12:51

arkadaslar gazete okuyarak ögrenmek mümkünmü herkes bana gazete oku diyorda

05umut 05.01.2008 16:24:13

ewt  arkadaşlar bende  almanca   öğrenmek istiyorum bana  yardım cı olurmusnuz   almanya ya  gide  bilmem için  almanca  öğrenmek  şartmış bana  yardım cı olursanız   çok sevinirim   

adibatmaz 05.01.2008 17:33:36

arkadaslar denenmistir,tavsiyelerim:
1-En Önemlisi Toplum icinde Almanca konusmaktan utanmamalisiniz.Eksikleriniz ve yanlislariniz olacaktir ama zamanla gelistireceksiniz.Almanlar bu konuda cok anlayisli.
2-alman kitap okumali(böylece kelime kurulumunu ögrenir ve kelime ezberlersiniz.)
3-Sadece alman kanallarini izlemeli(türk kanallarini silin,kulaginiza giren zamanla kafanizada girecektir.)
4-bol almanca pratik yapmali(bunun icin spor,kültür vb.bir dernege üye olabilir, tüm ortak etkinliklere katilinmali)
5-Bilgisayar kullaniyorsaniz Lugat2000 sözlük Programi kullanmanizi(kelime ezberi yönünden faydali)
buradan temin edebilirsiniz...  https://inndir.com/Lodos_LUGAT2000-873p

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 8