zuzuma 18.05.2010 19:46:32
burdan oraya gitmiş olan arkadaşlardan yaşadıkları ilginç anılarını bizimle paylaşmalarını istiyorum...kuzenim hep şöle der , sen çok canlı bi insansın burayı sevmezsin... almanlar soğuk ve mesafeli insanlarmış...bence hepsi aynı olucak die bişey yok bu bir..ikincisi bulunduğun ortama benzersen sanırım çok göze batılmaz die düşünüyorum...nasip olurda gittiğimde ilk işim almancayı süper bi şekilde öğrenmek olucak gerisi gelir zaten..sizce???
Reyya 29.07.2010 17:06:42
f_tuba26 30.07.2010 21:28:14
xmcraex 03.08.2010 21:41:28
05.08.2010 03:48:54
... Almanya - köln de yasiyorum. Öncelikle sunu söyleyim.. Dünyanin neresine giderseniz gidin herkes kendi ortamini kendi gelistirir bu birincisi.. Ikincisi burada irkcilik yapmiyorlar , irkcilik yapanlar ise inaninki gruplasmis cingene türkler, burada insanlar arasinda mesafe olan yer ise devlet daireleridir oda cok nadirdir
.. Yasamsal olarak bana gore almanya doga harikasi bi yer.. parklari falan cok gelismis suana kadar gordugum her parkda göl ve icinde ördekler
yanlarinda kuslar etrafinda tavsan ve sincaplar görebilirsin 

.... Ben kendimce cok canli ve sosyal bir insanimdir, suana kadar tanidigim alman ve türk arkadaslarimla cok iyi anlasiyorum.. Cok candan ve samimi dostlar var. Tabikki insanlari ayirt etmeyide bilmeliyiz yani.. Onun disinda burasi gercekten özgürlükler ülkesi , sadece kurallari var bu kurallarda insanlarin saglikli yasamalari icindir.. Onun disinda biraz sakin ve sessizdir , sessiz olan yani kimse kimseye karismaz , karsilastigin insanlarla hello demekden baska öteye gidemezsin
.. Acikcasi kendi izlenimlerime bakilirsa MÜTiSS... Buraya gelecek olan kardeslerime , arkadaslarima sunu öneririm...
simdilik..muni 07.08.2010 10:11:40
07.08.2010 17:17:25
Alıntı yapılan: muni - Ağustos 07, 2010, 10:11:40 ÖÖ
sevgili Mutim kardes,bende Koln e geldim ama bana hicte sakin sessiz biyer gibi gelmedi-ozelliklede Müllheim bölgesi.),senin bakıs açına hayran olmamak elde degil,keske bende biraz olsun almanyayı almanları sevebilsem...

muni 07.08.2010 18:03:58
şu an tatil için İstanbuldayım dönünce görüşelim.13 aydır Kölndeyim,645 saatlik kursu yeni bitirdim,istersen bende almancana yardımcı olabilirim...xmcraex 09.08.2010 20:16:53
(
muni 10.08.2010 00:42:02
Serpil çiçek 13.10.2010 11:52:14
zuzuma 19.10.2010 18:19:36
aman ırkçılık olmasında gerisi mühim değil..birde hiç güneş açmıyomuş gerçekten öylemi
zuzuma 19.10.2010 18:22:00
Alıntı yapılan: REYYAJ - Temmuz 29, 2010, 05:06:42 ÖS
hayır. burada ırkçılık falan yok. Almanya'da yaşam sessiz sakin. doğası çok güzel. eğer sen kalabalık ortamları seviyorsan Almanya'da böyle bir ortam bulamazsın
))
zuzuma 19.10.2010 18:26:19
Alıntı yapılan: Mutim - Ağustos 05, 2010, 03:48:54 ÖÖ
Bu konuya ben yorum yapmassam olmaz... Almanya - köln de yasiyorum. Öncelikle sunu söyleyim.. Dünyanin neresine giderseniz gidin herkes kendi ortamini kendi gelistirir bu birincisi.. Ikincisi burada irkcilik yapmiyorlar , irkcilik yapanlar ise inaninki gruplasmis cingene türkler, burada insanlar arasinda mesafe olan yer ise devlet daireleridir oda cok nadirdir
.. Yasamsal olarak bana gore almanya doga harikasi bi yer.. parklari falan cok gelismis suana kadar gordugum her parkda göl ve icinde ördekler
yanlarinda kuslar etrafinda tavsan ve sincaplar görebilirsin
.... Ben kendimce cok canli ve sosyal bir insanimdir, suana kadar tanidigim alman ve türk arkadaslarimla cok iyi anlasiyorum.. Cok candan ve samimi dostlar var. Tabikki insanlari ayirt etmeyide bilmeliyiz yani.. Onun disinda burasi gercekten özgürlükler ülkesi , sadece kurallari var bu kurallarda insanlarin saglikli yasamalari icindir.. Onun disinda biraz sakin ve sessizdir , sessiz olan yani kimse kimseye karismaz , karsilastigin insanlarla hello demekden baska öteye gidemezsin
.. Acikcasi kendi izlenimlerime bakilirsa MÜTiSS... Buraya gelecek olan kardeslerime , arkadaslarima sunu öneririm...
* Herkes kendi yasamak istedigi gibi yasar,kendi düsünce özgürlügünü kullanarak kendi istedigi gibi bir ortamda gelistirebilir.. Kimsenin ne dedigine aldanmayin , yasamadan hic birseyi anlayamassiniz... Ama benim samimiyetime güvenebilirsiniz, tüm izlenimlerim bunlardirsimdilik..
Serpil çiçek 20.10.2010 20:51:48
Alıntı yapılan: zuzuma - Ekim 19, 2010, 06:22:00 ÖS
aman ırkçılık olmadığna çok sevindim..bana gelince ben acaip evcimen biriyim o yüzden pek sıkıntı yok.ben burda bile ev ve iş arası yaşayan biriyim..bak en çok doğa olayına sevindim.tam bi doğa ve yeşil tutkunuyum ben.tabi güneş açarsa pikniğe gideris eşimle))