burak027 16.06.2010 10:38:12
eşim çifte vatandaşlık kurbanı olmuş 2000 senesinden sonra babası eşimi türk vatandaşlıgına geçirmiş tabi ne benim ne eşimin bundan haberi var yanlız eşim halen alman kimligi ile yaşamakta 2000 senesinden bu yana hep alman kimligi ile uçuşlarını yapmış benim vize başvurusuna red cevabı gelmiş eşimden yabancılar şubesi bir evrak istemiş eşimde onu temin edemedigi için vizeye red geldi ve avukat tuttuk avukatımızda bir işlem yapamadı sadece para almakdan başka eşim alman vatandaşlıgını yitirmiş ama görüşmesi 7.ayın 27 sine yabancılar şubesinde önümüzdeki hafta dogum yapıcak bebegimiz bu durumda alman vatandaşlıgı alabilirmi veya ben nasıl vize başvurusu yapabilirim avukat dedi mahkeme işlemleri uzun sürer halen eşinizin alman kimligi var iken elinde bebek dogdukdan hemen sonra bebege alman kimligi çıkarın bebeginizi alman vatandaşı yapın ve bebek üzerinden aile birleşimi yapın böyle birşey olabilir mi ve eşimin vatandaşlık konusu ne kadar sürer eşim konsoloslukdan pasaport çıkardı yanlız şöyle bir durum var eşim dogma büyüme ikamet ettigi yer almanya yani hiç almanyadan ikametini almamış bunun eşimin oturum almasında faydası olur mu ve sürelimi verirler yoksa süresiz oturum mu alır veya eşim alman vatandaşı almak istiyor türk vatandaşlıgından çıkmak istiyor bunlar için nasıl bir yol izlemeliyiz ne yapacagımızı şaşırdık lütfen bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim herkese iyi günler dilerim şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
16.06.2010 10:42:48
burak027 16.06.2010 11:29:18
16.06.2010 11:52:27
burak027 16.06.2010 11:59:17
Alıntı yapılan: Mutim - Haziran 16, 2010, 11:52:27 ÖÖ
Basvuru için aradığında sana neler gerektiği hakkında bilgi verirler.. Hakkında herşeyin hayırlısını Allah kalbine göre verir inşAllah.. Bana da dua edersen çok sevinirim. Vize bekliyorum.. Orada herhangi bir problem yok demişler %99 bizden tamam, %1 oradaki konsolosluga kalmıs iş demisler.
DeLiyanginiM 16.06.2010 12:32:46
Alıntı yapılan: burak027 - Haziran 16, 2010, 10:38:12 ÖÖ
babası eşimi türk vatandaşlıgına geçirmiş
burak027 16.06.2010 12:50:50
Alıntı yapılan: DeLiyanginiM - Haziran 16, 2010, 12:32:46 ÖS
Merhaba öncelikle Rabbim kolaylık ve sabır versın bana sana ve su vizeyle ugrasan herkese
Durumunuz karısık ama dogacak bebegınızın alman vatandası olması ıcın ılla esınızın alman vatandası olması gerekmıyor
Doğumla Alman olmak
En azından ana ve babasından biri Alman vatandaşı olan çocuk, doğuştan Alman olur, ilkesi şimdiye değin olduğu gibi geçerlidir (kan ilkesi).
1 Ocak 2000 tarihinden itibaren ayrıca doğum ile kazanilan vatandaşlık hakkı da geçerli olacaktır. Söz konusu tarihten sonra yabancı ana ve babaların Almanya'da doğan çocukları, ana ve babadan biri çocuğun doğduğu sırada en az sekiz yıldan beri devamlı ve yasal şekilde Almanya'da yaşadığı ve oturma hakkına ya da en az üç yıldan beri süresiz oturma iznine sahip bulunduğu takdirde, otomatik olarak Alman olurlar.
Bu çocuklar, doğuştan itibaren tüm hak ve görevleriyle Alman vatandaşı olurlar. Ayrıca doğuştan itibaren genellikle ana ve babalarının vatandaşlığını da alırlar.
Fakat esinizn vatandaslık statusu suan nedir bilemıyorum.
demissiniz sanirim 18 yasindan kücükdü o zaman esiniz yoksa esinizin bilgisi dısında bu yapılamazdi.Eger öyle ise esiniz kendını bu sekılde savunsun derim yabancılar dairesinde,resit degildim benım dısımda gelismis desin olaylar.
Egerki cocugunuz alman vatandaslıgını alabilirse cocuk uzerinden basvuru yapabilirsiniz.
Ama su durumda alabilirmi diye sorarsanız ınanın buna verebılecek bır cevabım yok.Yalniz standesamt a cocugun dogum belgesını almaya gıttıgınde onlar otomatıkman yabancılar dairesine bildiriyor cocuk Alman vatandaslıgı alabılırmı dıye soruyor(her yabancı ıcın bunu yapıyoruz dedı yanı sen alamaz benım cocugum desende bız yıne bıldırıyoruz cevap beklıyoruz dedı) ve yabancılar dairesı inceleyip cevap veriyor.Bana oyle oldu 1 hafta sonra kagıt geldı cocugunuz alman vatandaslıgını kazanmıstır dıye yanı ben hıc bır muracat yapmadım bu konuda.Ama her yerin farklı proseduru var bunuda belırtmelıyım mesela benım yaptıgım ıslemlerı burda kımsenın yaptıgını gormedım bendende ıstedıklerınde ben cok sasırdım.6 haftadır cocugunun alman kımlıgını bekleyenler var.Kımlıgınıde 3.haftada cıkarttım Türkiyeden esımden gelmesı gereken evraklar vardı o yuzden 3. haftada cıkarabıldım
Basvuru ıcın her konsolosluk farklı evrak ıstıyor Biz istanbuldan basvurduk.
Siz nerden basvurucaksınız?
Rabbım yardımcımız olsun
burak027 16.06.2010 12:54:14
DeLiyanginiM 16.06.2010 13:28:25
burak027 16.06.2010 14:45:50
Alıntı yapılan: DeLiyanginiM - Haziran 16, 2010, 01:28:25 ÖS
Ret sebebi neymis ogrendınızmı.
DeLiyanginiM 16.06.2010 20:17:57
burak027 17.06.2010 14:02:56
Alıntı yapılan: DeLiyanginiM - Haziran 16, 2010, 08:17:57 ÖS
Bence eger olumsuz olsaydı onlar bekletmez ret ederdi zaten karar vermek ıcın bebegın dogmasını beklıyolar.icinizi ferah tutun.
ama bebeğimiz inşAllah alman vatandaşı olur sorun çıkmadan aileme kavuşurum Allah hepimizin yardımcısı olsun teşekkür ederim
yasin demir 17.06.2010 23:51:14