ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Bu şekilde Bir evlilik olur mu?

Sayfa: [ 1 ]

clementin 28.06.2010 10:20:53

Arkadas öncelikle şunu söyliyeceğim,ben bu konuyu daha önce baska bir foruma actım ancak bana senin yasın kac,dalga mı geciyosun tarzı asağılıyıcı cevaplar yazdılar hiç yardımcı olmadılar.Benim sorum su;Ben kız arkadasım almanya'da yasıyor yaşı 18 ben ise 22 yasındayım.Kız arkadasımla cok uzaktan bir akrabalıgımız var,ancak ailesi benden nefret ediyorlar.Ancak biz birbirimizi seviyoruz.Konuya geliyim kız arakadasım bana dedi ki Burdan evlilik işlemlerini baslatılalirmus,yani ben  türkiyede o almanyada oraya gitmeme gerek kalmadan evlilik oluyormus.ancak benm kafama yatmadı.Bend git sor dedim bakalım neler istiyorlarmıs diye,Gitmiş sormus benm ikametgah kagıdm vesikalık resim bir kac adet,nufus cüzdanımın aslı ve 4 fotokopisi ve saglık belgesi,bekarlık kagıdı vs.Bn bunları gönderdikten sonra işlemler baslıyormus ve 6 ay kadar sürüyormus,bitince evli oluyomusuz.Ben böyle bir sey olacagına pek inanmasamda ona olan askım inanmamı gerektiriyor.Arkadaslar lütfen yardımcı olun .böyle bir sey varsa yollıcam heme .ancak lütfen bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olsun,diğer forumdaki gibi zedeleyici yorumlar yapmayın.Unutmayın amacım dalga gecmek değil gercekten bilgi edinmek.Bilmemek ayıp değil ögrenmemek ayıp!şimdiden tesekkür ederim....

DeLiyanginiM 28.06.2010 10:37:08

konsolosluga Evlenmek amacli basvuru yapılabılır (yanı almanyada evlenmek üzere)

Ama siz Türkiye de kız arkadasınız almanya da bu sekılde bır evlılık olmaz.Ya arkadasınız Türkiye ye gelir evlenırsınız yada dedıgım gıbı evlılık amaclı basvuru yaparsınız sız almanya gelınce evlenırsınız.

Umarım sorunuzu dogru anlamısımdır!

clementin 28.06.2010 10:47:47

Cok tesekkür ederim öncelikle ciddi yorum yaptıgınız için!sorumu dogru anlamıssınız.Çok sağolun...

berlin01 05.07.2010 19:12:43

eşiniz ile türkiyede evlenmek için eşinizin size evlenme izin belgesi getirmesi gerekiyor almanyadan.bu belgeyi alabilmesi içinde sizin burada bir takın noter tastikli ve tercüme yapılmış bir kaç evrak göndermeniz gerekiyor sonrta eşiniz oradan bu evraklarla bir hafta içinde evlenme izin belgesi denilen kağıdı alıp yanınıza geliyor sizde buradan evlilik müracatı yapıyorsunuz ve en geç 4-5 gün içinde evliliğiniz oluyor.....aslında çok kolay sıralamayı doğru takip ederseniz toplam bu işlemler 15-20 gün içinde oluyor.....gereken evrakları eşiniz oradan öğrenebilir ve siz hazırlayıp kargo ile gönderebilirsiniz..kolay yani...
hayırlı olur insAllah...

Sayfa: [ 1 ]