slm arkadaşlar benim vize maceram tüm hızıyla devam ediyor yeni bir gelişme oldu sizlerle paylaşmak istedim çünkü inanıyorum ki beni merak edip içinizde dua edenler var hepinizden ALLAH razı olsun sağolun gelelim gelişmeye biliyorsunuz hikayemi en son 23 ağustosta 5 kefil vermiştik y polisne ve beklemeye başlamıştım ve bayramın birinci günü y polisinden avukatımıza ondanda bize bir mektup geldi bremendeki bizim işlere bakan bayanla mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor daha önce bize 7 ayda cvp vermeyen bayan 2 haftada kefillerimize cvp verdi ve cvbı şu oldu ben sizin dosyanıza bakmıyorum benim üstüme gidin oldu yani biz pes etmedik oda iyice inatlaştı ve artık gurur meselesi yaptı bu benim kaanatım bize vize vermek istemediği için bizi benim üstüme gidin diye yazı yolladı buda şu anlama geliyormuş berlin yüksek idare mahkemesine dava açacakmışız bu davanında bedeli 5000 euroymuş ama benim eşimin raporlu olması ve maaşının 1145 oluşundan dolayı bize düşen miktar 363 euro ve bu paranın 1 ay içinde yatması gerekiyormuş ki gün alınabilinsin bizde bu parayı mektubun geldiği bayramın birinci günü yatırdık günü hemen alabilmek için ve eşim bremende ama bu mahkeme berlinde oluyormuş avukat berline gidip bu mahkemey girecek bütün bunlar 370 euro eksik diye oluyor bu ne saçmalık şimdi bu dava devlete 4637 euroya mal olacak devletin kasaından bu para çıkacak artı 2.5 yıldır giden gelen evraklar ayrıca devletin avukata ödediği paralar yani şimdi neresinde bu işin mantık çözebilmiş değilim şunuda belirtmek istiyorum bu berlin dediğim mahkeme insan hakları olan değil o uzun süren bu mahkeme ona bakarak daha kısa oluyormuş bunun adı berlin yüksek idare mahkemesi şimdi biz y polisine verdiğimiz 5 kefil adıyla bu mahkemeye çıkacağız ve o mahkeme verecek kararı ama bir insanlada bu kadar sırf kendi egosunu tatmin etmek için uğraşılmazki millet bir kefil göstertiyor alıyor vizeyi biz 5 tane göstertik bize üstüme gidin oldu hayırlısı olsun ben pes etmeyecem ALLAHın izniyle yola devam ALLAH bu vize işlerine bakan memurlara vicdan ve merhamet versin aminnnn size gelişmeleri yazmaya devam edecem ALLAH yar ve yardımcımız olsun
xmcraex
16.09.2010 20:49:08
umarim en kisa zamanda sonuc alirsin
Sevgi02
16.09.2010 22:46:58
Evet arkadaslar 24 agustosda red aldıktan sonra randevuyu 14 eylülde aldım tekrar istanbul alman kons. da görüşmeye gittim bu sefer çok kötü geçti konsolosluktaki bayan ufak birşey cıkarmak için elinden gelen herseyi yaptı önce evraklarımı didik didik etti sorun yok dedi sonra almanca bi kaç soru sorucam dedi yaklasık 5 soru sordu 2 sini cevapladım ama diğerleri çok zordu:( beni kadın hiç dinlemedi A1 seviyen düşük zaten 70 almışsın dedi tekrar calış görüşmeye çağırılıcaksın dedi şimdi gidebilirsin dedi ve kalktı dinlemedi bile beni ( ben şimdi ne yapcam arkadaslar bu ne demek oluyor off herseyden bir sorun cıkarmak istiyolar..(