ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya aile birleşimi yardım

Sayfa: [ 1 ]

windlyeva 15.09.2010 11:23:16

MErhaba Arkadaşlar,

Ben evlilik yapmadım. Biz nikahı Almanya'da yapmak için başvuruda bulunduk aynı zamanda aile birleşimi için. 22 Temmuzda konsoloslukla görüştüm. Herşey yolunda gitti sadece dil sınavından 83 aldım ben. Kadın da senden 100 beklerdik dedi ve biraz uyuzluk yaptı. Ben daha önce Almanya'da okula gittim ama almancam cok iyi degil. Sonra bana bi kagıt verdi bunu cevapla dedi. Sorular vardı. Bi kaç soruyu anladım. Digerlerini cevaplamadım. Sonra dedim ki bunun Türkçesi var mı acaba dedim. BEn A1-A2 seviyesinde biliyorum dedim. Sonra kagıttanm kendisi sordu. Çünkü sanırım şart A1 seviyesinde almanca bilmek vize için öbür türlü olsa C1 felan derlerdi heralde. Kadın çok gıcıkca davrandı.Birde nişanlımın adresini sordu. Ben posta kodunu bilmiyordum. Oda dedi nasıl bilmezsin . Ama ben onun şehrinde yaşamadım uzun süre.. Ve hiç mektup atmadım. :) İyice gıcık davrandı yani. Ama nişanlımın bir sürü giriş çıkışı var TR ye . Kendisi Alman vatandaşı. Benim oraya bir sürü giriş çıkışıp var.ilk evliliklerimiz ve 2 yaş var aramızda.VE yaklaşık iki yıldır sevgiliyiz. 1 yıldırda nişanlıyız.  Bugün 15 eylül ve ne bana ne de nişanlıma bir haber gitmemiş. Bizim nikah 8 eylülde idi. Onlara kagıdı vermiştik. ama 20 ekime kadar istedigimiz bir gündede randevu alabilirz. Öyle bir kagıtta vardı dosyada.sizce ne yapmalıyız??? nereye sormalıyız?? Benim Almanya'da daha çnce ögrenci vizesi ile oturumum vardı. Aynı zamanda Almanyaya cokgiriş çıkışım var. Staj yaptım orda. En son kışın ordaydım orda yapacaktık nikahıama usule uygun olsun istedik. Acil cevaplarınızı bekliyorum. sevgiler herkese...........

Köln-Bonn 16.09.2010 02:11:01

Kardesim selam,
22 Temmuzda  konsoloslukla görusmeniz olmus biz suanda eylul ayindayiz bu zamana kadar coktan gitmeliydi evraklariniz, bence konsoloslugu bir arayin sorun bilgi almaya calisin, cok zaman olmus almanyadaki nisanlinizda  yabancilar dairesini bir sorsun sorustursun,

Sayfa: [ 1 ]