ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: yardim: hicbir bilgim yok e$im alman

Sayfa: [ 1 ]

25.09.2010 08:01:33

Selam arkada$lar, ben ertugrul aslen kayseriliyim, 15 yildir amerika california da yasiyorum ve amerikan vatandasiyim.. E$imle gelecek yil mart ayinda evlenecegiz ( dortmund'da) evlendikten sonra almanyada oturum almak icin neler yapmam lazim? E$im alman vatanda$i Turk degil...

Te$ekkurler

tugce_doerjer 26.09.2010 13:23:16

bır alman ıle turkun evlenmesı sonucunda sızın aıle bırlesımıne gırmenız gerek almanyada oturmanız ıcın aıle bırlesımı ıcınde sızden a1 duzeyınde almanca bılgısı ve sertıfıkası ıstenıcek ayrıca esınızden orda oturdugu evının olması ve ucretlı olarak calıstıgını gostermesı gerekıyor. bu sartları gerceklestırınce aıle bırlesımıne gırebılırsınız ama amerıka vatandasları ıcın nasıl sartlar ıstenıyor onu bence yetkılı bırılerınden ogrenın derım cunku bızım soyledıklerımız turk esler ıcın gecerlı amerıkan vatandasları ıcın degıl...

haberci 26.09.2010 17:58:54

selam arkadasim,en saglikli bilgiyi bagli bulundugun konsoloslugu arayarak ogrenebilirsin,Amerikan vatandasi oldugun icin Türk vatandaslarina uygulanan prosödürler disinda farkli seyler olabilir..Ama eminim Türk vatandaslarinin  aile birlesiminde yasadigi zorluklari,Amerikan vatandasi oldugun icin yasamicaksin..

xmcraex 26.09.2010 20:12:21

aynen arkadasim amerikan vatandasiysan farkli prosedürlerden geciyorsun en azindan bizler gibi a1 sertifakasi icin ugrasmiyorsun.istersen internette arastirabilirsin hangi ülkelerden a1 istemiyorlar hepsi yaziyor

27.09.2010 05:36:14

saolun arkadaslar, bugun konsoloslugu aradim, burdan degil Almanya'ya gidip basvuracaksiniz dedi.. artik kismet once bi evlenelim hele

Sayfa: [ 1 ]