mixaylo
01.10.2010 06:53:44
Merhaba arkadaslar..Forumda yeniyim..ve yardımınıza ihtiyacım var..gelicek sene Almanyada master için okumaya gidicem (gidebilirsem ) ..Universitenin şartı B2 seviye sertifika..Universitede almanca gördüm ve son senem hgörücem ama bilgim çok az.A2 seviyesinde falan..Mart sonuna kadar B2 sertifikasını almam lazım...Sizce mümkünmü ?? (: ve Goethe kurslarıyla ilgili acaba sertifikaya özel kursa gitsem yararlı olurmu...lutfen bekliyorum yardımlarınızı ve şimdiden çok teşekkürler...
alibaba
02.10.2010 23:03:24
arkadasim bence mümkün gibi gözükmüyor,almanca gercekten zor bir dil ve agir bir grameri var.ama yinede hersey sana bagli gittigin kurslar sana tek basina yardimci olamaz,cok büyük bir gayret sarfetmen lazim,acik konusayim bence basaramazsin bu benim görüsüm,ben suan almanyadayim ve b2 icin kursa gidiyorum,almanyada olmama ragmen cok zorlaniyorum.almanyaya a1 sertefikasini alip gelen kisiler burda a2 ve b1 belgesi icin yaklasik 600 saat almanca egitim aliyorlar buda yaklasik 1 yil sürüyor tabi araya tatiller ve vesaireler giriyor bu yüzden 1 yil sürüyor.sonunda sinava giriyorlar,basarilarina göre sinavdan a2 ve b1 belgesi aliyorlar.yani anlican bir dili ögrenmek zaman gerektiriyor,senin önünde cok az bir süre var nasil b1 ve b2 belgesini lacaksin.sana basarilar diliyorum Allah yardimcin olsun,Allaha emanet ol.
shakespeare
13.10.2010 12:31:57
ben de Almanya´ya aile birlesimi yoluyla geldim ve gecen sene B1´i kazandim.simdi üniversiteye kayit yaptirmak icin C1 istiyorlar.arkadastan master icin nasil B2 istemisler anlamadim.hangi üniversite oldugunu yazarsan sevinirim,B2´da birsey yok,goethe enstitüsünün web sitesinden B2 sinav örneklerini bulabilirsin,cok zor olmadigini göreceksin.
kolay gelsin simdiden.
Pegasus34
23.11.2010 20:44:10
Mixaylo sen diğerlerine bakma ben .Beyler ksura bakmayın..Mixaylo sn bana güven ben berlitze gitmiştim eylülden şubata kadar b2 aldım c1 ve c2 almnyada aldım çalışırsan herşey kolay benim almancamda hiç bi sorunum yok bayada müthiş sen bana güven kardeş