xezal
05.10.2010 21:43:38
slm arkadaslar 2009 eylul ayinda aile birlesimiyle almanyaya geldim,esim türk vatandasi.ve oturumu süresiz degil.geldikten 2 ay sonra esimimni kendine ait isyeri iflas etti.dolayisiyle arbeitsamtdan gecinmeye basladik.ben gelir gelmez kursa devam ettim ve b1 sertifikami aldim.suan 6 aylik hamileyim.bu gun oturum icin gittigimizde bana 3 aylik bir oturum verdiler.gerekce arbeitsamttan gecinmemiz.calismamamizmis.beni türkiye gönderme haklari varmi.ne yapicam.ltfn yardimci olun
haberci
05.10.2010 23:21:01
selam;
Türkiyeye geri gonderirler diye cok olumsuz bir seyin olabilicegini sanmiyorum..Yabancilar dairesi sosyal yardim aldiginiz icin uzun süreli oturum vermiyor malesef..umarim hayilrisi olur sizin icin..
saygilar.
almancaxo1
06.10.2010 00:40:41
:police:yapmaniz gereken diger bir konu derhal cocuk bakiciligida olsa bir is bulmaniz ve bunlara sizin onlara muhtac olmadiginizi kanitlamaniz lazim ve ücretsiz danismanlik yapan bürolar var oralardan yardim alabilirsiniz...
xmcraex
10.10.2010 18:33:29
öncelik aile birligidir..o yüzden göndereceklerini zannetmiyorum zaten hamileymissinizde
xezal
13.10.2010 20:04:31
yanitlariniz iin tesekurler arkadaslar ancak esimin oturumuda subat ayinda doluyor.ikimizide yollarlarmi.bu duruma benzer bir sorun yasayan varmi.sonucta ben b1 sertfikamida aldim.benim sucum ne,gelir gelmez dil kursuna gittigimden calisamadim,simdide hamileyim,bu ne izdirap böyle.ordan gelmek bir dert.kalmak ayri bir dert.
xmcraex
13.10.2010 20:07:38
yanlis bilgi vermek gibi olmasin ama benim tahminim esinizinde oturumunu kisa süreli uzatabilirler 3veya 6ay gibi öyle cart die hemen sinirdisi edeceklerini sanmiyorum