Yurt dışı çıkış harcı h.k

Başlatan TanerE, Ekim 04, 2012, 01:31:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TanerE

Merhabalar,

Turist olarak gidenlerden alınan bu vergi aile birleşimi ile gidenlerden de talep ediliyor mu?

Öyle bir durum varsa önceden yatırıp sıkıntı çekmeyelim.

ustunr

evet ilk gidişte yurt dışı çıkış harcı yatırıyoruz aile birleşimide olsa . Sana tavsiyem bankaya yatır hava alanında yatırmak sıkıntılı biraz

elif tunc

Yok.sadece pasaport ve vize islem parasi var.birde havaalaninda  turk parasi olarak 15tl aliniyor.
Hayir ben havaalaninda yatirdim.zaten orda gise var oraya yatiriyorsun. Niye sikinti olucakki

ustunr

işte o türk parası dediğiniz 15 tl yurt dışı çıkış  harcı ayrıca  durum havaalanına göre değişiyor yoğun olabiliyor kalabalık olabiliyor bunun örneklerini de  gördük o sebepten dolayı pasaportla birliikte bi bankaya yatırıp aradan çıkarabilir bu işide

elif tunc

Valla a1 gectikten sonra bu kolay kismi.tabi burda birde b1 var:((

ustunr

evet bu söylediğinizde cok haklısınız herşey bu kadar basit olsa keşke daha uğraşılacak o kadar iş varki almanyada

elif tunc

Siz b1 e basladinizmi.

ustunr

keşke başlasam ben pasaportumu bekliyorum evrakları gönderdik yabancılar şubeye

fuk_18

yurt disi cikis harci tek bizim ulkemizde yer alan bir harc heryerimiz harc oldugu icin yurt disina cikarken bile harc oduyoruz sen en iyisi herhangibi bir banakya gitmeden 3 gun once git pasaportunla birlikde paspaort numaran gerekli U ile baslayan yeri ver makbuzu al havalimaninda pasaport kontorulu var biletini aldikdan sonra son kapida polis bakicak ustune cikis muhunuru vurcak almanyada vozeyi oturuma donusturdugunde birdaha yatirmicaksin bu tuttari

fakoo

Bende yurtdisi harc parasi alinmadigini dusunerekten, pasaport kontrole gittimde, polis memuru geri gonderdi ve harc pulu`nu almami soyledi. Nedeni ise Ilk gidisimiz vize ile oldugu icin alinmasi gerekiyormus.Tabi ki arkadasimizin dedigi gibi oturumunu aldiktan sonra, giris ve cikislarda bir daha odemiyorsun.Bu arada harc pulu veznesi o kadarda kalabalik oldugunu gormedim. Onumde 1 kisi vardi. 15 tl veriyorsun posta pulu gibi biraz daha buyuk tabi ki, sana veriyor.Emin olun strese gerek yok. Hava alanindan alirsiniz.

TanerE

Teşekkürler arkadaşlar.

Daha önceki yurt dışı ziyaretlerimde ödemiştim, bu seferki durum farklı olduğu için alınmayabilir diye düşünmüştüm. Zaten bankada işlerim var hafta içi, gitmişken aradan çıkarayım.

roye

evet bende bilmedigim icin ödemeden gittim beni de cevirdiler git yatir diye...Allahtan gece geldimde kalabalik filan yoktu :)

3,14

--> Allah hayırla sonuçlanacak işlerini kolaylaştırsın kardeşim. Arkadaşlar ayrıca sizden de yardımlarınız için Allah razı kalsın.