diploma ve ehliyet

Başlatan serkantan, Temmuz 16, 2014, 08:21:50 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serkantan

Merhaba arkadaşlar benim 2 konu hakkında sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim .

1 ) Ben Kimya Öğretmenliği mezunuyum . Ama Türkiye'de Öğretmenlik yapmayıp Laboratuvarda Çalıştım. Benim sorum diplomamı Almanca tercüme edip kullanma şansım var mı ? Var ise bu işlemi nerede yatırabilirim ve ya hangi kurum bana yardımcı olabilir ? Ben Münih'te ikamet ediyorum . ( Kafam karışık çünkü bazı arkadaşlar 2 sene daha burada üniversite okuman gerekebilir diyorlar , bazıları da gerek yok direk çeviriyorlar , kullabilirsin diyorlar )  ???

2 ) Benim Türkiye'den B sınıfı ehliyetim var ve  burada daha öncede belirtiginız gibi 6 ay sonunda araç kullanmak için ehliyeti değiştirmem gerekiyor. diğer konu başlıklarında baktım . 700 750 euro demişsiniz. Ben 2 tane Türk sürücü kursuna danıştığımda A'dan Z ye herşey dahil ortalama 4 ders sürüş 900 1000 Euro .. Bir tanede Alman kursuna sorduğumda 740 euro ( 85 euro kitapçık dahil ) + saati 40 euro'dan sürüş dersi .. Sizce bu fiyatlar normal mi ?

Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler ..

tugce_doerjer

ehliyetinizi degistirmek icin 750€ normal bir fiyat. ama 1000€ pahali bence. birde her sehirin saat ucretleri farkli tabiki. buyuk sehirlerde bu biraz daha yuksek oluyor. en uygun hangisiyse onu secin.bu konuda turk yada alman olmasi onemli degil.

serkantan

Cevabiniz icin tesekkurler . Diploma konusunda bilgisi olan  var mi acaba.

oguzhan_21

Diploma  için anerkennungstelle ye başvuru yapman gerekiyor hocam denklik için.
Adresi burda bayern için

https://www.km.bayern.de/schueler/abschluesse/zeugnisanerkennung (https://www.km.bayern.de/schueler/abschluesse/zeugnisanerkennung)

Bende daha yeni yolladım belgeleri aynı durumda sayılırım seninle hem ehliyet hemde okul konusunda.

serkantan

;) tesekkur ettim . InsAllah hayirlisiyla hallederiz su islemleri . Diplomamiz bosa gitmez .

serkantan

Cevabin icin tesekkurler . Belgeler derken neleri oraya teslim ettin? Birde bize burada test yapilma ve ya ekstradan okuma gibi durumlar soz konusu mu ?  ???

HasretimSana

diplomani inceleyip almanyaya gore kacinci sinifa denk geliyosa ona gore ek olarak okuyup okumayacagin soyleniyor ilk geldigim zamanlar danisman birine sormustum kendisinden boyle bi bilgi almistim.