Almanca Kelimeler ve Cümleler (Gön:Nalan)

Başlatan Editör, Ocak 12, 2006, 02:12:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhaяяeM

Nalan arkadaşımızın gönderdiği Türkçe-Almanca kelimeleri ve cümleleri sizler için derledik.

heute : bugün (hoyte)
morgen : yarin (morgen)

der morgen : sabah

übermorgen : yarindan sonra (übe morgen)

abend : aksam (abind)

almancada r harfleri baskin söylenmez...

heute abend : bu aksam

heute nacht : bu gece (hoyte naht)

morgens :sabahleyin

abends :aksamleyin

das Frühstück : kahvalti (früstük)

das mittagessen : ögle yemegi (yazildigi gibi okunur)

das abendessen : aksam yemegi

der Teller : tabak (tella)

der Löffel : kasik

das Messer : bicak (messa)

die Gabel : catal

das Glas : bardak (tam sözlük anlami cam olarakta geciyor)

die Tasse : fincan

Bis Wann ? Ne zamana kadar?
WIE OFT? Ne sIklIkla?
UM WIEVIEL UHR? saat kacta?
VERZEIHUNG! afedersiniz
AB HEUTE bugünden itibaren
AB SOFORT su andan itibaren
KEINE URSACHE birsey degil
GERN GESCHEHEN memnuniyetle
VIEL GLÜCK! bol sans

bunlar trennbar fiillerdir (ayrilan fiiler) ayrilan kisim sona gider....
Hören : duymak
zu / hören : dinlemek
hör mir zu : dinle
auf / hören : bitmek , kesilmek
Hör auf: yapma , kes artik
Ich bin glücklich...Sansliyim
Ich habe Glück...Sansim var

Ich will immer bei dir sein...her zaman senin yaninda olmak istiyorum
ohne dich kann ich nicht sein...ben sensiz olamam
das nächste mal...bir dahaki sefere
Darf ich etwas fragen?...Birsey sorabilirmiyim?
Ich werde dich nie vergessen...seni asla unutmayacagim
ich glaube dem Gott...ben Allaha inaniyorum

am samstag bin ich früh aufgestanden.(cumartesi erken kalktim)
ich habe mich meine Haare gewaschen(saclarimi yikadim) und bin ich mit meiner Familie an den See gefahren.(ve ailemle birlikte göle gittik(aracla))zu Früchstück haben wir im Restaurant gegessen.(kahvaltimizi restoranta yaptik)ich habe Apfelsaft getrunken(ben elma suyu ictim)das frühstück ist sehr gut gewesen(kahvalti cok iyi oldu)nach dem Essen bin ich mit meinem Bruder nach Hause gelaufen.(yemekten sonra abimle eve yürüdük)wir haben das schöne Wetter genossen(biz güzel havanin tadini cikardik)und wir haben lange gesprochen ( ve biz uzun süre konustuk)abend bin ich früh ins Bett gegangen(aksam yataga erken gittim)

aybastili ekrem

aybastili ekrem

kendim yazmistim ama gönderemedim. kusura bakmayin.

yazyagmuru001

TURKCE                  ALMANCA YAZILISI              ALMANCA OKUNUSU
acelem var                      ich habe Eile                           ih habe ay`le
acim                               ich bin hungrig                      ih bin hun`grig
affedersiniz               entschuldigen sie bitte         entsuldigung zi bite
affiyet olsun                    guten appetit                           guten apetit
Allah askina                 um gotteswillen                      um gottes villent
Allah rahatlik versin      schlafin sie wohl                      silafin zi vol
Allaha ismarladik                  adieu                                        adyö
anlasiliyorki                  es folgt daraus                      ez folgt daraus
arasira                            hie und da                               hi ind da
asla                              auf keinen fall                          auf kaynin fal
asla:katiyen                   keineswegs                             kayniz`vegz
asla:katiyen                 bestimmt nicht                        bestimt niht
azar azar                     nach und nach                            nah und nah
bir kere daha                   noch einmal                            noh aynmal
bu cok korkunc          das ist schrecklich                   das ist sireklih
disari cik                     verschwinden sie                     fersivinden zi
dikkat edin                  passen sie auf                          passen zi auf
dikkat                               achtung                                     ahtung
dur                                       halt                                           halt
evet                                       ja                                              ya
hayir                                    nein                                          nayn
eyvAllah                              servus                                      servus
girilmez                    zutritt verbotten                         tsu`trit ferboten
görüsmek üzere             auf bald                                         auf bald
hazirim                      ich bin fertig                                ih bin fertig

sanem

danke Nalan ich verstege shon yanlis yazmis olabilirim ama hepsinin turkcesini okumadan anladim bide konusabilsem
;D

şevval su

bende biraz yazıyım bari.
der apfel(apfel):elma
das bild(bild):resim
der bleistift(blayştift):kalem
die blume(blu:me):çiçek
das buch(buh):kitap
das ei(ay):yumurta
das fenster(fenster):pencere
das haus(haus):ev
der hut(hu:t):şapka