Ders 14: Artikeller İçin Tüyolar

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:36:57 ÖÖ

0 Üyeler ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakan6161

sedayld

çok karmaşıkkkkkk ezbere kaldı iş ...... :)

ama çalışma ve paylaşım  süper tşk ederim :)

besste

Eurovision  Dostum hafıza yöntemin süper gerçekten %100 sonuç alınacak ve keyifli yöntem paylaşımın için teşekkür ve ayrıca tüm emegi geçen lere

sedayld

der Hof (avlu)
die Nudel (makarna)
das Bett (yatak)
"die" Königin olduğu için makarna da "die" olacak.

makarna neden die ?????
die artikelinin kurallarına ve son harf kurallarına görede  uymuyor
das olması gerekmiyormu

AtLantis

Cok saolun arkadaslar anladım bilemediğinizde üzülmeyin daha cok hırslanacağız

tati75

bu siteyi kimler yaptiysa Allah razi olsun.ben bugün kesvettim 2senedir avusturyadayim kayibima üzülüyorum cok zevkli okuyorum tesekkürler.ögerenmemi hizlandiracagindan eminim

KARTAL35

sağolun walla ya çok süper ders işledik sayenizde  SELENDİ AÖL

aykirivecetin

Yukarida verilen tüyolardan yararlanarak kelimelerin harfitariflerini (Artikel) büyük ölcüde ögrenmis olursunuz, bu isinizi mutlaka kolaylastiracaktir. Ancak yine de her yeni kelime ögreniminde mutlaka harfitarifini de birlikte ögrenmeyi sürdürün, zira Almanca tam bir istisnalar dili. Almanya'da yasiyor ve 13 yildir Alman okuluna gidiyor olmama ragmen ben bile zaman zaman harfitarifleri karistirabiliyorum. Az da olsa bazen Almanlar da akici konusurken bunlari karistirabiliyor ancak bunu bir yabanci yaptiginda daha fazla dikkat cekiyor, dolayisiyla kolayca alay konusu olabilirsiniz.

Not: Akici sekilde Almanca konusmak inanilmaz keyifli bir sey (özellikle Hochdeutsch konusmak). Bunun icin de harfitarifler olmazsa olmazlardan. Daha sonra da edatlar, yani Präposition'lari iyi bilmeniz ve karistirmamaniz gerekiyor. Bu ikisini kavrarsaniz, akici bir sekilde konusmanin pek de bir zorlugu kalmaz. Size önerim, yilmadan calismaya devam edin...  ;)

saly

benim almanca çalışırken en zevk aldığım konulardan biri artikller çok seviyorum ve bana bir dil için çok anlamlı gelior paylaşım için tşkler

kyboy

lara süpersin bu konu hakkında bizi bilgilendirdiğin için sana teşekkür ederim

cvbnm

Tesekkürler verilen bilgiler işime yarayacak

ctrl+alt+del

tabiki pratik bilgiler güzel ama bunların her zaman geçerli olmadığı ve her zaman istisnaların çıkabileceği unutulmamalı...

Geronimo15

emeginiz icin tesekkürler..birde "der" artikelinde tüm gün mevsim ve ay isimleri baslar siye yazilmis bildigim kadari ile gece anlamına gelen Nacht kelimesinin artikeli " Die " olarak aklımda kalmıs digerleri yazdiginiz gibi "der" yoksa ben mi yanlis ögrendim :((

SonnenLicht

Ben Herseye Yeni Basliyorumda Öff Yani Bu Artikelde Deyin Nesi :(( Simdiden Gözüm Korktu Ama Basaracagim ;) Ayrica Harikasiniz Gercekten Takdir Ediyorum Sizleri.. Basarilar.. :-*

f@tih

arkdaslar o kadar da korkmayın artikellerden ya zamanla diliniz zaten alısıo solylenişini ezberlemeye gerek kalmıyor zaten!

academy

ben daha yeni geldim almanyaya ve iki aydir kursa gidiyorum gercekten artilkeli ogrenmeden almancayi ogrenmek cok zor ama bu bilgiler gercekten cok iyi ilginiz icin tesekkurler

SonnenLicht

Evet f@tih Haklisin.. Korkulacak Bir Durum Yokmus Ilk Baslarda Gözüm Korkmustu Acikcasi Ama Simdi Anladigim Ve Bazi Seyleri Kavradigim Icin Zevk Almaya Basladim :) Eminim Yakinda Bende Catir Catir Almanca Konusabilir Ve Yazabilirim :D Sizce Basarabilirmiyim?  ???