Günlük Hayatta Kullanılan Almanca Konuşma Kalıpları -1

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 03:39:13 ÖÖ

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

melike 23

sevgili almancax üyeleri forumunuzu bir tesadüf üzere buldum ve cok beyendim.Paylasimlariniz mükemmel ve cok gerekli olan seyler.Emegi gecen herkese tesekkürler

awes

elinize yüreginize saglik arkadaslar cok makbule gecti okula gidiyorum ögretmen tek tarafli anlatiyor türkcesini bilmedikmi aval aval bakiyoruz burdan aldiklarimizi orda analiz ederek cok basarili olacagiz iki okul okumus olacagiz yani burasi bizim özel ögretmeiniz olmus olacak tesekkürler

Hoffnung

Alıntı yapılan: aybastili ekrem - Haziran 12, 2006, 08:16:25 ÖS
YER GÖSTEREN KELIMELER

Nerede?                                   Nereye?                                      Nereden?

hier-burada                              hierhin-buraya                           von hier-buradan
dort-orada                               dorthin-oraya                             von dort-oradan
da-orada                                  dahin-oraya                               von da-oradan
                                                                                                   daher-oradan
draußen-disarida                      nach draußen-disariya               von draußen-disaridan
außen-disarida                         hinaus-disariya
drinnen-iceride                         nach drinnen-iceriye                   von drinnen-iceriden
innen-iceride                            hinein-iceriye                              von innen-iceriden
oben-yukarida                         nach oben-yukariya
                                                hinauf-yukariya                           von oben-yukaridan
unten-asagida                         nach unten-asagiya                   
                                                hinunter-asagiya                         von unten-asagidan
vorn-önde                                nach vorn-öne                             von vorn-önden
hinten-arkada                          nach hinten-arkaya                     von hinten-arkadan
links-solda                               nach links-sola                             von links-soldan
rechts-sagda                           nach rechts-saga                         von rechts-sagdan
drüben-karsida                        nach drüben-karsiya                    von drüben-karsidan
                                                hinüber-karsiya                            herüber-karsidan

badapli

arkadaşlar bir günlük yaşantıyı almanca olarak yazmama yardımcı olur musunuz?Ödevi yetiştirmem gerekiyor, lütfen?örn: sabah saat 8 de kalkarım.9 da işe giderim gibi yada bir öğretmeniin günlük yaşantısı

Privatdeutschlehrer

Kann ich Ihnen behilflich sein ! = size yardımcı olabilir miyim !

ozan_istanbul

ÖRNEK VERİLEN CÜMLELERİN OKUNUşLARIDA BELİRTİLİRSE BENCE DAHA ÖGRETİCİ OLUR..DANKE.

Aaron

perihan

selam nazire sen cok iyisin butun bunlari nerde ve nasil örendin birazda bana yardim etsen cok sevinirim :cryla: :cryla:

CimcimeBeBiSh

danke sehr    cok teşekkürler demek  sehr danke dedigindede sanırım bişe degişmior.. ama ben sehr danke dedigimdee yada danke sehr dedigimde nein böyle söylenmes diolar ama örneklerdede böyle okuorum hep  ???

atly23

mera67

ES DONNERT: Gök gürlüyor
ES İST SCHLECHTES WETTER: Hava kötü
ES WİRD SİCHER REGNEN: mutlaka yağmur yağacak
BEİ SCHÖNEM WETTER: Güzel havada
ES İST KÜHL: Hava serin
ES WİRD KALT: hava soğuyor
MİR İST KALT: üşüyorum
EİNE STARKE ERKÄLTUNG: şiddetli soğuk algınlığı
BEİ SCHÖNEM WETTER: Güzel havada
ES WİRD DUNKEL: hava kararıyor
İM FREİEN: Açık havada
ES WİRD DUNKEL: Hava kararıyor
KLAR!: tabikii, elbette, muhakkak
HİER HEREİN BİTTE!: buyrun girin!
BİTTE NEHMEN SİE PLATZ!: Buyrun oturun!
EİNTRİTT VERBOTEN: Giriş yasak
MİT DEM RAD FAHREN: Bisikletle gitmek
İCH ARBEİTE (SCHAFFE) DEN GANZEN TAG: bütün gün çalışıyorum
DAS İST NİCHT DEİNE SACHE: seni ilgilendirmez
ZU FRÜH KOMMEN: Erken gelmek
WAS SONST NOCH!: Daha başka!
ETWAS GEGEN BAUCHWEH: Karınağrısına karşı birşey
DAFÜR DANKE İCH IHNEN: bunun için Size teşekkür ederim
SİCH MÜHE GEBEN: emek vermek, çabalamak
İNTERESSİERT MİCH NİCHT: Beni ilgilendirmiyor
DAS İST EGAL: Farketmez
MACHT NİCHTS: Farketmez
ICH HABE MİCH ENTSCHLOSSEN: Karar verdim
ICH BİN ANDERER MEİNUNG: Benim düşüncem farklı
GAR NİCHT SCHLECHT: Hiç fena değil
DAS VERSTEHE İCH NİCHT: Bunu anlamıyorum
DAS İST MİR NEU: Bu benim için yeni
SCHON LANGE: Uzun zaman, çoktan
İMMER NOCH: Hala
NOCH NİCHT: Henüz değil
SCHON NOCH: Mutlaka
GANZ BESTİMMT: Mutlaka, muhakkak
LOS!: Hadi
KOMM SCHON!: Hadi ama!
ICH BİN IHRER MEİNUNG: Sizinle aynı fikirdeyim
WÜNSCHEN SİE NOCH ETWAS?: Başka isteğiniz varmı? :)

mach's gut: esenlikle, güle güle
tschüss.... :)

mera67

Alıntı yapılan: CimcimeBeBiSh - Mart 11, 2011, 03:00:20 ÖÖ
danke sehr    cok teşekkürler demek  sehr danke dedigindede sanırım bişe degişmior.. ama ben sehr danke dedigimdee yada danke sehr dedigimde nein böyle söylenmes diolar ama örneklerdede böyle okuorum hep  ???

aslında danke sehr kullanılıyor..ama ben almanyada yaşadığımdan beri çevremde bu cümleyi sadece  flimlerde duyuyorum.genelde danke schön daha çok kullanılıyor..ama danke sehr daha kibar bence....
ben zaman zaman kullanıyorum...kullanılmıyor diye birşey yok

mera67

Alıntı yapılan: atly23 - Mayıs 17, 2011, 03:17:06 ÖÖ
Mach's Gut diyene hiç rastlamadım

ben çok rastladım...mach's gut, alles gute, viel glück: bol şans,esenlikle,güle güle anlamında...