problemim var nasıl çözebilirim -yardım

Başlatan demir, Ekim 06, 2007, 10:33:48 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demir

benim bir sorunum var,
  kendi yöntemlerimle çözmeye çalışıyorum ama pek başaramadım gibi.
  sorun
almanca konuşan karşımdaki kişileri  tam anlıyamama,
oysa ben konuşurken karşımdaki kişi beni anlıyor.
benim tesbitim bunun sebebi ben bildiğim kelime v.s ile derdimi karşımdaki kişiye devrik te olsa anlatabiliyorum.kelime haznem bana yeterli.işim gereği almanca pratik yapma şansımda çok fazla
benim almanca konuştuğumu gören karşımdaki kişi,almancasını döktürüyor,hızlı ve ana lisanı gibi.
böyle olunca karşımdaki kişiyi. %100 gibi anlıyamıyorum.her zamanda lütfen yavaş konuşun diyemiyorum.
bunu nasıl çözerim.
belirli bir yaşın üzerinde olmam bazı şeyleri hızlı algılamamı engelliyor.oysa kelime haznem yeterli gibi.
yazılı olan şeylerde anlamam daha iyi.
Açıkcası '' Kurslardaki Dinleme_anlama '' sınıfında problemim var.
bunu çözmemim yolları.burdan tüm arkadaşlara sesleniyorum.
lütfen bu konuda fikir verin.
hepinize teşekkürler.
Bitte hilfen Sie mir.

specific

arkadaşım bence senin sorunun yok sen çok geriliyosun anlamaya çalışırken ve tahminimce konuştuğun zaman kelimelerin telaffuzuna dikkat etmiyosun çünkü telaffuzunu bildiğin kelimeyi nolursa olsun ayırd edersin ben şuan öğrendiğim her kelimeyi pro7de ayırt edebiliyorum bağlantı kuramıyorum o ayrı çünkü okadar da gelişmedim 3 haftalık bi öğrenciyim haddime düşmez abicim ama benim tavsiyem telaffuzlara ağırlık vermen
saygılar

schwartz

demir kendini kasma ve solenilen cumleden sadece onemli olan iki uc kelimeyi anlamaya calis cumleyi anlaman icin tum kelimenin eksiz anlamana gerek yok tabiki hepsi onemli ama bu kulagin almancaya doydukca dahada gelisecektir sana tavsiyem hep almanca tv izle ve radyo dinle tvde dudak hareketlerine dikkat et mumkunse almanca olsun yani yabanci filim almancaya cevrilmis olmasin mesela talkshow gibi radyodanda kulagini gelistirebilirsin ve herzaman yaninda almanca bilen birisine sor bu boylemi demek istedi bolelikle ustundeki bilmiyorum anlamiyorum baskisinida yenersin cunku emin ol senin almancan digerinden az yada ustun degildir almancada belli basli kullanilan fiiller var her alanda senin isindede kullanilan fiiller vardir sen eger bana yeterli diyorsan o fiilleri biliyorsun demektir bu halde karsidakinide anlayabilirsin birisi konusurken dikkatini ona verme sadece kulagini ver o ne diyor diye kafanda dusunme ve cumle uzerinde takilip kalma cunku o cumleyi dusunurken digerini kacirirsin anlamadigin yerleride dialekte karsidaki kisiye sor bolelikle hangi tarz konusacagini ve nasil telafuza gececegini anlar
                                                                                       SAYGILARIMLA

demir

specific

nicht zu danken demir
herzlichen grüssen
gute nacht

demir

danke schön specific,
ich möchte nicht denken,aber ich brauche.
viele grüße
gute nacht