Deklination hk. bir soru.

Başlatan chemeng87, Eylül 12, 2009, 04:22:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chemeng87

Merhabalar Muharrem bey öncelikle internet ortamında Almanca öğrenmek isteyenler için böylesine yararlı bir paylaşımda bulunduğunuz için sonsuz teşekkürler..Emekleriniz için ayrıca çok minnettarım, oldukça yararlanıyorum derslerinizden.

Soruma geçmek istiyorum: Gramer kuralları bölümünde 24. derste ismin çekimleri ile ilgili bir tablonuz var. Altta tabloyu açıklayıcı olması için örnekler vermişsiniz. Bu örneklerin birinde "der schönen Frau: güzel bayana (dativ - e hali)" olarak açıklanmış. Fakat (genitiv - in hali) ne baktıgımızda da tekil ve belirli kısmında "der schönen Frau: güzel bayanı" şeklinde kullanılmakta oldugunu görüyoruz. İkisi de aynı yazılışa sahip fakat anlam olarak ismin farklı hallerine tekabül edebiliyor. Bu karışıklığı nasıl ayırt edeceğiz? Cümle içinde kullanımlarında bu ayrım daha rahat mı yapılabilir? yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler..

sekonder

Ben Muharrem Bey degilim, ancak yine de yazmaktan alikoyamadim kendimi. :)

Ayrimi sanirim siz daha iyi yapabilirsiniz okudugunuzda.

Diese Tasche gehört dieser schönen Frau. (Dativ)
Das ist die Tasche dieser schönen Frau. (Genitiv)

Ikisi aslinda kolay ayirt ediliyor... :)

chemeng87

Derslerin yazımı Muharrem Bey'e ait oldugu için sorumu ona yönelik olarak sormuşum. İlginiz ve cevapladığınız için teşekkür ederim.