Almanca So nedir ?

Başlatan Bastian Schweinsteiger, Aralık 06, 2013, 10:43:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bastian Schweinsteiger

Merhaba iyi almanca ögrenmek icin sosyal medyadan arkadaş edindim  :haha: konuşarak almancamı geliştirmeye çalışıyorum  yaril:) arkadaşım şu cümleyi kullandı :
Was machst du so? (: = Bu cümlede so  ' nun anlamı nedir ve so ile başka örnek cümleler verebilir misiniz
Bir de'' passt schon '' ne demek ?
Son bir soru : Ich habe yerine ich hab , ich finde yerine çoğu kez ich find diyorlar  offoff:)

ScreaM18

Merhaba iyi almanca ögrenmek icin sosyal medyadan arkadaş edindim  :haha: konuşarak almancamı geliştirmeye çalışıyorum  yaril:) arkadaşım şu cümleyi kullandı :
Was machst du so? (: = Bu cümlede so  ' nun anlamı nedir ve so ile başka örnek cümleler verebilir misiniz
Bir de'' passt schon '' ne demek ?
Son bir soru : Ich habe yerine ich hab , ich finde yerine çoğu kez ich find diyorlar  offoff:)

slm Bastian kardes..öncelikle ismin güzelmis funny:)

So nedir?harika bi soru,bunu bi almana sorsan kesinlikle aciklayamaz :):) ´so ´kullanim yerine göre degisiyo diyim..ama bazi seyleri kalip olarak ögrenmende fayda var..mesela adam sana demis `Was machst du so ?´ tam anlami aslinda `napiyon öyle?... demek..ama bu konusma dili oldugu icin ve samimi söylemis yaani.. was machst du denn so? da diyebilirdi..bunlari kalip halinde ögren..ya da bi seyi kötü ve ya yanlis yapiyosun diyelim,´´heeyy was machst du so´´ ? demis olsa ,,bi seyi yanlis yapiyosun öyle yapmaman gerektigini belirmek icin de kullanmis olabilir...

tahminimce yazistigin arkadas genc bi arkadas. ;) ;)..sen yinede dili önce gramatik olarak ögren,ayrintilara sonra girersin...ama sorunun cevabina gelince ;yazdiklari ich hab,ich find,...vb gibi yazilar genelde ich habe,ich finde,,anlamindadir..o yazdiklarini sadece kisaltma gibi düsün...örnegin ; ich find das schön,ich mach das ...gibi!!!!

passt schon... kur;) funny:) kelimesini de kalip olarak ögren:):) türkce karsiligi...passt schon=uyar,aynen öle,tabiki... hani söyledigin bi seyi tasdik ediyo...mesela Bugün saat 8 de burda bulusalim?dedin,(bunu almanca konusma dilinde  tercüme ediyim sana...Lass uns mal um 8 uhr hier treffen?cevabi kisaca´´ bana uyar =passt schon ´´..gibi olabilir...;)umarim yardimi dokunur..

Bastian Schweinsteiger

Genc oldugunu nerden anladın 14 yasında  :haha: adıda laura yanlız bu almanlar cok samimi insanlarmış kız 2 de bir kalp yolluyo  funny:) sırf bu kız icin almanca ögrenilir  kop:) neyse ich bedanke für ihre hilfe  byby:)