vize basvurusu- yardima ihtiyacim var

Başlatan zeyneppp87, Kasım 15, 2013, 02:03:00 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeynepp_87

tskler ismail fahri bey ^^
ben ne olur ne olmaz diye ikinci kayidimi ailemin yanina almak istiyorum. bu arada ben alman vatandasiyim

trapper

Alıntı yapılan: zeynepp_87 - Kasım 24, 2013, 05:03:55 ÖS
tskler ismail fahri bey ^^
ben ne olur ne olmaz diye ikinci kayidimi ailemin yanina almak istiyorum. bu arada ben alman vatandasiyim
alman vatandasıysan hiç bişe olmaz.. okey:)

ScreaM18

ScreaM18

EL-TURCO

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Kasım 26, 2013, 02:11:37 ÖÖ
--
ne bu 5 mesajin 3ü bos!  edit mi yaptin Ufuk yoksa scream flood derdinde mi?

ScreaM18

hocam bende anlamadim.gayet net bisekilde zeynep hanima aciklami$tim durumu..hatta onun icin daha kolay olur diye almanca bile yorumladim ama,mademki gerek görmediniz yorumlara eyvAllah ...

fuk_18

zeynep hanimda turkce bilmiyordu dimi o yuzden almanca yazdiniz.sizin anlamadiginiz bu sitede birsey yayinlaniyor ise herkezin anlicagi dilde olmali burda yayinladiginiz birsey sadece zeynep hanim icin degil tum form uyelerini ilgilendiriyor bu yuzden yardim etmek istiyorsaniz guzel bir turkce ile kelimeleri harfleri abuk subuk sekillerle suslemeden ve turkce olarak yazin

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Kasım 27, 2013, 03:49:50 ÖÖ
hocam bende anlamadim.gayet net bisekilde zeynep hanima aciklami$tim durumu..hatta onun icin daha kolay olur diye almanca bile yorumladim ama,mademki gerek görmediniz yorumlara eyvAllah ...

ScreaM18

1-)Netice olarak baklidiginda burda acilmis olan konu zeynep hanima yardim icin acilmis yanilmiyosam ve kendine yardim icin bi kac soru sormus,yardim istemis bunun dili mi olur???..ve bende Almanya'da yasamis birisi olarak baktigimda onun neleri daha iyi anlayabilecegini tahmin edebiliyorum.(bi cok makamlarla ilgili olan konulari Almanya'da dogup büyüyenler anlamakta sikinti cekerler(almanca yorum yapmamin tek sebebi budur)..onu düsüerek yardimci olmak istedim!!)sonucta siz ona yardimci olmaya calistigim yazilari kaldirdiniz ve ben FORUM sayfasinda hic bi yerde göremedim ALMANCA YOrUM YAPMAYIN yazisi...eger ki siz yazdiklarimi ona yardim amacli düsünüp silmek yerine bana özelden söylemis olsaydiniz almanca yorum yapmayin diye  bi dahakine TÜRKCE yorum yapardim,bununla birlikte Elinizde bulunan MODARATÖRLÜK adina yaki$ik bi harakette bulunmus olucaktiniz,ve bende özür dilemis olucaktim ve hatami düzelticektim..ama siz bi hatanin üstüne bi tane daha ilave ettiniz..adminlige yakisir bi harekette bulunmadiniz..
ve SONUCTA´ ben tahminimce yazdiklarim zeynep hanim kafasindaki tüm soru isaretlerini giderebilecekken hala sorunlari cözülmedi(ama umarim halletmistir ve gerek kalmamistir..)amacim tartismak degil...

fuk_18

yazilarini son kez degistirdim hatalarini duzeltim su s leri dolar isareti gibi yapmasan cok iyi olacak,ve burda senin dusunmen lazim almanca bilen var bilmeyen anlamayan var sen ben yada zeynep hanim biliyor diye almanca yazdiginda siteye ziyaretci uye yada diger almanca bilmeyen uyeler hic bir yardim alamicak bu yuzden almanca yazini kaldirdim,ve bu konu  zeynep hanim acti diye konu onun sayilmaz yada kapali platform degil herkeze acik platform yani burda yazacin yorumu yaziyi herkez okucak bu yuzden daha titiz turkce karakterler kullanarak yazilmasini oneriyoruz

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Kasım 30, 2013, 01:51:51 ÖÖ
1-)Netice olarak baklidiginda burda acilmis olan konu zeynep hanima yardim icin acilmis yanilmiyosam ve kendine yardim icin bi kac soru sormus,yardim istemis bunun dili mi olur???..ve bende Almanya'da yasamis birisi olarak baktigimda onun neleri daha iyi anlayabilecegini tahmin edebiliyorum.(bi cok makamlarla ilgili olan konulari Almanya'da dogup büyüyenler anlamakta sikinti cekerler(almanca yorum yapmamin tek sebebi budur)..onu düsüerek yardimci olmak istedim!!)sonucta siz ona yardimci olmaya calistigim yazilari kaldirdiniz ve ben FORUM sayfasinda hic bi yerde göremedim ALMANCA YOrUM YAPMAYIN yazisi...eger ki siz yazdiklarimi ona yardim amacli düsünüp silmek yerine bana özelden söylemis olsaydiniz almanca yorum yapmayin diye  bi dahakine TÜRKCE yorum yapardim,bununla birlikte Elinizde bulunan MODARATÖRLÜK adina yaki$ik bi harakette bulunmus olucaktiniz,ve bende özür dilemis olucaktim ve hatami düzelticektim..ama siz bi hatanin üstüne bi tane daha ilave ettiniz..adminlige yakisir bi harekette bulunmadiniz..
ve SONUCTA´ ben tahminimce yazdiklarim zeynep hanim kafasindaki tüm soru isaretlerini giderebilecekken hala sorunlari cözülmedi(ama umarim halletmistir ve gerek kalmamistir..)amacim tartismak degil...

zeynepp_87

selam arkadaslar

son durum hakkinda bilgilendirmek istedim sizleri belki birinin bir isine yarar bu bilgiler ^^

alti aralikta basvurumuz gerceklesti. esim tüm evraklari ankarada verdi. tercüme ye gercektende ihtiyac yokmus, hatta fazladan bi kac evrak götürmüs esim, istikamet sabika kayidi vs gibi. kadin fazlasiyla evraklariniz tamam demis.
bizim taraftan olumlu artik almanyadan gelecek olan haberi beklemeniz gerekiyo demis kadin ve iki aya yakin bir sürecmis bu.
dogal olarak iki haftanin sonunda tabiki bir haber yok ^^
noel tatilleride araya gircegi icin zaten iki hafta boyunca hicbirsey beklemiyoruz ^^
hayirlisi artik beklicez. insAllah güzel sonuclanir. tüm bekleyen arkadaslarada bol sabir ^^
gelismelerden haberdar edecegim sizleri ^^

ScreaM18

hayirlisi zeynecim...umarim yakin zamanda esin vizesine kavusur.....(modarötör arkadasim kizdigi icin almanca ve $ harfleri yazmiyorum :):))) yuppi:) alkis:) alkis:)

EL-TURCO

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Aralık 19, 2013, 01:30:55 ÖÖ
hayirlisi zeynecim...umarim yakin zamanda esin vizesine konusur.....(modarötör arkadasim kizdigi icin almanca ve $ harfleri yazmiyorum :):))) yuppi:) alkis:) alkis:)
iyidi zeynepp_87 nikinde iki tane P var onlarida yazmamissin :-)

Everything

Bende dün konsolosluk göüşmesine gittim randevum 8 deydi ama 10 a doğru anca sıra geldi :) neyse hallettik herşeyi çok şükür ama araya noel girdiği için beklicekmişiz biraz daha.Ben şunu sormak istiyodum ben nufüs kayıt örneği yerine eşimin mavi kimliği var diye mavi kimlik üzerinden nufüs kayıt örneğini çıkardık çünkü normal nufus kayıtt örneğinden bekar çıkıyodu mavi kimliklede benle evli olarak gözüküo diye memur bunu verdi sizce bi sıkıntı çıkarmı....

ScreaM18

kardes eger evlendiysen zaten bu cok dilli evlilik belgesinde evli olarak görünür ve direk olarak nüfus kayit örnegine de düser yaani ..nasil olduda nüfus kayit örneginde bekar olarak görünüyodu anlamadim ???ve ayrica nüfus kayit örnegide cok dilli olmak zorundaydi..

Everything

kardeşim çok dilli dediğin Formul B mi ben nufus kayıt örneğini eşimin mavi kimliği üzerine çıkarttım tercümesinede yaptım mavi kimlikten çıkarttık olurmu...

ScreaM18

Everything arkadasim sen durumunu daha bi net anlatabilirmisin ???cok basit nüfus ´a gittiginde zaten 2 tane belge alicaksin
1-)dogum kayit örnegi ´´TAM TEKMIL´´(formul A)-gebursturkunde
2-)evlilik ehliyet belgesi(formul B)-heirasturkunde,bu belgeyi söylediginde zaten sana cok dilli veririler..yaani International!!!

evli oldugun halde dogum kayit örneginde nasil olurda Evli yazmaz onu anlamiyorum???TÜRKIYEDE evlendin degilmi ?

Everything

evet kardeşim trde evlendim eşim alman vatandaşı biz nufus müdürlüğüne gittiğimizde eşimin vukuatlı kayıt örneğini çıkarttığımızda eşim bekar gözükodu bende dedim memura nsl olcak böle dediki soyadı vericeksin mavi kimliğini değiştircez öle çıkartcaz neyse soyadımı verdim dilekçe falan yazdık eşim yeni mavi kimliğinde benim soyadımı taşıyo memurda mavi kimlik üzerine vukuatlı kayıt örneği çıkarttı orda hem soyadı hemde benle evli oldupu yazılı sonra bunu tercümesini yaptım götürdüm konsolosluğa evrakları ilk düzelten kadını bilirsiniz onada sordum sorun olmaz dedi ama işte kafam karıştı bi sıkıntı çıkarmı çıkmazmı mavş kimliği üzerinden çıkarttığımız kayıt örneğinde ailesi olsun düşünceler bölümü olsun eksiksiz yazıodu