Kein ve nicht ayırt etme

Başlatan Bastian Schweinsteiger, Temmuz 16, 2014, 12:05:41 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bastian Schweinsteiger

Merhaba arkadaşlar . Kein ve nicht i ayırt edemiyorum kein isimlerde , nicht fiillerde gelir bunu biliyorum tabiki ama ;
Ich habe keine Zeit ,  Ich bin keine Katze , Ich bin nicht müde
Ich möchte nicht gehen bunları da anladım
Ich sehe nicht den Hund mu yoksa Ich sehe keinen Hund mu olucak bunları anlamıyorum eğer keinen olucaksa nicht sadece 3 kelimeli cümlelerde olur bi isim görünce hemen kein yapmamız lazım  offoff:) cofe:)

tugce_doerjer

ich sehe nicht die katze dediginde fiili olumsuz yapiyorsun. keine katze dedigin zaman kediyi olumsuz yapiyorsun. ama en dogrusu keine katze olur.

mbilal25tr

Kein çoğu zaman nicht ve ein peşpeşe geldiğinde meydana gelir
Ich bin keine Katze dediğimizde aslında Ich bin nicht eine Katze demiş oluruz ama kural gereği nicht eine yerine keine demek zorundayız.
Ich bin nicht müde dediğimizde ise ben bir yorgun değilim diyemeyeceğimiz için ben yorgun değilim deriz.
bu nedenle cümleye ein koymayız ve nicht ile peşpeşe gelecek bir ein olmadığı için sadece nicht koyarız

Ich habe keine dediğimizde ise kein bazen yok anlamına geldiği için benim yok anlamına getirmek için nicht yerine kein koyarız

Umarım Yardımcı olmuşumdur.  kop:) kop:) kop:)

mbilal25tr

Ben köpeği görmüyorum dersen Ich sehe nicht den Hund olur
Ama ben bir köpek görmüyorum dersen Ich sehe nicht einen Hund olur
ve nicht ile einen peşpeşe geldiği için Ich sehe keinen Hund olur cofe:) cofe:)

Reyya

. kein-keine belirsiz artikel olan ein-eine in olumsuz halidir. 

Bastian Schweinsteiger

Tamam çok teşekkürler anladım  halayy:) halayy:) halayy:)  dance:) alkis:) yuppi:)