Integrationskurs Öğrencilerini önemli bir iki tavsiye.

Başlatan kaanK, Ekim 09, 2014, 02:49:17 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaanK

Öncelikle kursa devam eden arkadaşlarıma başarılar diliyorum...
Sizlerle paylaşmak istediğim bir iki önerim olacak, umarım faydasını görürsünüz.

Hören ve Schreiben becerinizi arttırmak için;
1. Real alışveriş merkezine gidiyorsunuz, kendinize bir adet HD yayınları alan uydu alıcısı alıyorsunuz, ucuz bir şey olabilir tercihen. (neden Real dedim, ortağı değilim reklam ücreti de almadım :) mutlaka yakınınızda bir tane vardır ve reyonlarında ucuz modeler bulunuyor.

2. arte HD, Das Erste HD, EinsPlus HD, RTL gibi birçok kanalın alt yazı özelliği bulunuyor, bunu sürekli açık tutarak duyduklarınızı okuduğunuzda kelimelerin nasıl yazıldıklarını ve nasıl telaffuz edildiklerini çok daha iyi öğreniyorsunuz... Filmlerde konuşmalar çok açıcı oluyor ama özellikle sosyal programlar ve belgesellerde kurulan cümleler daha basit ve anlaşılır oluyor.

3. Kesinlikle ve kesinlikler Türk kanallarını izlemiyorsunuz, izlemeye de alışmıyorsunuz. Belki haftada sadece bir tek dizi ve gündemi takip etmek için günlük haberler. Onun haricinde saçma sapan programlarla vaktinizi harcamayın. Alman kanalları oldukça bilgi açısından doyurucu.

Grammatik.

1. En çok kafa karıştıran şey (en azından benim için öyle oluyor) Präpositionen (Edatlar) yani, aus, bei, nach, von, zu, zeit  ve diğerleri.
Edatları çok iyi anlamak kurduğunuz cümleleri düzgün kurmanızı sağlayacaktır.   Dativ, Akkusative, Genitiv alan edatları mutlaka iyi bilmek gerekiyor.

2. verbformen.de   bu adresten fiillerin hangi yapıda olduğunu, ve çekimlerini bulabilirsiniz.  Örneğin; einkaufen fiilinin

(Regelmäßiges Verb, Unecht reflexives Verb, Hilfsverb haben)   ayrılabilen fiil ve yardımcı fiilinin haben olduğu gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

3. En çok zorlandığımız konulardan biriside cümle kurmak isteriz, kelimeler elimizdedir biliyoruzdur ama cümleyi kuramayız.
Bu durumda Almancada cümlenin ögelerinin yerlerinin aklımıza yerleştirmemeiz gerekiyor.

Detaylı basit bir örnek.

Der Lehrer   hat dem Schüler gestern in der Schule den Test zurückgegeben.

Der Lehrer - öğretmen - (Özne)
hat - sahip olmak (haben) -  (yardımcı fiil)
Dem Schüler  - öğrenciye ( Die Schüler) - (endirekt nesne)
gestern - dün - (zaman)
in der Schule - okulda - (yer)
den Test - testi - (direkt nesne)
zurückgegeben - geri verdi - (fiil)

Özne + Yardımcı Fiil (eylem) + Endirekt Nesne + zaman + yer + fiil(eylem)

şimdilik aklıma gelen söyleyebileceklerim bu kadar.