Ceviri icin yardim istiyorum Lütfenn

Başlatan perii, Mart 05, 2008, 10:39:11 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

perii

Arkadaslar cok acil yardim istiyorum mümkünse..

Annemin ..... Türkiyeden Almanyaya esimin dogumunda bulunmasi icin davetiye cikardim. 05.02.2008 tarihinde tarafiniza 90 günlük ziyaret bedeli olarak 90 euro ödedim. Fakat Türkiyedeki konsolosluk sigorta ödeme makbuzunun kopyasi oldugunu söylerek kabül etmemislerdir.  Annemin Almanyadaki gelininin durumunun acil oldugunu konsolosluga söylendiginde hemen Türkiyeden baska acil sigorta yapmasi söylenmistir. Bu sebepten dolayi 05.02.2008 tarihinde tarafiniza ödemis oldugum 90 euro bedelin tarafima geri iade edilmesini rica ederim.....

toricelli

toricelli

Textin Türkçesinde bazı kelimelerde kesinlik bulunmadığı için (Örneğin: Tarafınıza demişsiniz--muhatabınız kim belli değil, Türkiye'deki Konsolosluk --- Alman? Önce 90 günlük ziyaret bedeli denmiş, daha sonra sigorta ödeme deniyor. Annenize acilen Türkiye'den başka sigorta yap (tır) ması söylendiğinde anneniz bunu yaptırmış ve Almanya'ya gelmiş midir?) isteğinizi hiç bir arkadaşımızın ele alamamış olabilir. Sorununuz henüz halledilmediyse, benim yazdığım şu not ile deneyebilirsiniz.

" Sehr geehrte Damen und Herren,
Ich hatte am 05.02.2008 wegen der Einladung meiner Mutter, Frau............  ..........aus der Türkei, an Ihre Dienststelle für 90 Tage Aufenthalt 90 € eingezahlt. Der Einzahlungsbeleg wurde von der Konsulat in der Türkei nicht anerkannt, weil es eine Fotokopie des Beleges war. Aus diesem Grund wurde die Versicherungsangelenheit von der Türkei aus erledigt. Deswegen beantrage ich die Auszahlung des am 05.02.2008 soviel bezahlten Betrags in Höhe von 90€ an mich."     

Yukarıda ...... bırakılan yere annenizin adını soyadını yazıp, dilekçenin altına tarih ve imza atarak gerekli yere veriniz. Ben konuyu yazınızdan anlaşıldığı kadar ifade ettim. Umarım işiniz hallolur.

LG