Ders 11: was ist das?

Başlatan Adalya, Kasım 03, 2006, 06:39:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jentzsch

edd*Mm

My10eZ

teşekürler güsel paylaşım

mavidon

perfectworld

erolche

meltem14

basel87

...mystery...

çok teşekkürler çok güzel bir anlatım olmuş ama ben bişey sorucam..burda "was ist das" "bu nedir" olarak soruluyo ama ne almanlar ne biz bunu böyle kullanmıyoruz sorucaksak "bu ne?" olarak soruyoruz eğer ordan "ist"i çıkartırsak "was das?" olarak bir cümle olur mu yoksa yanlış bi kullanım mı olur??

talay68

was das dediklerini ben duymadım belki hızlı söylendiginden öyle anlamış olabilirsin  :)

...mystery...

yok bende duymadımda size sordum sonra sordum zaten öğrendim ben cevabını yinede teşekkür ederim.. :)

talay68

...mystery...

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Eylül 01, 2008, 03:15:01 ÖS
çok teşekkürler çok güzel bir anlatım olmuş ama ben bişey sorucam..burda "was ist das" "bu nedir" olarak soruluyo ama ne almanlar ne biz bunu böyle kullanmıyoruz sorucaksak "bu ne?" olarak soruyoruz eğer ordan "ist"i çıkartırsak "was das?" olarak bir cümle olur mu yoksa yanlış bi kullanım mı olur??

Selam ,

was das ?  yanlis bir kullanim olur .
Dogru olani <<<<
was ist das ?

was das  cümlesini  Almanyada yasayan türkler cok kullanirlar.  . (Almancasi pek iyi olmayan türkler ---> ilk nesil .  :))

...mystery...

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 06, 2008, 04:34:48 ÖÖ

Selam ,

was das ?  yanlis bir kullanim olur .
Dogru olani <<<<
was ist das ?

was das  cümlesini  Almanyada yasayan türkler cok kullanirlar.  . (Almancasi pek iyi olmayan türkler ---> ilk nesil .  :))

sizede teşekkür ederim ben zaten hiç öyle kullanmadımda acaba kullanılıyormu diye merak etmiştim.. ;D

mahmutbilge

almanlarin dedi gibi

dankeschön:)

mahmutbilge

almanyadaki türklerin türkcesi bile yarim yaw burda televizyon seyretmiyorlarmis televizyon lakiyorlarmis ben burda ögrendim birde yolda ilerlemeye devam etmiyorlar onlarin dilinde devam gidiyorlar:)