EN SON SINAVA GİRENLER TECRÜBELERİNİ YAZSIN

Başlatan sevimlihexe, Ekim 15, 2010, 01:16:42 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sevimlihexe

Mutim

Sinava en son girmis olan arkadaslarimiz , sinav tecrübelerini ve sinavda cikan mektup örneklerini , kart sorularini burada bizlerle paylasilarsa sinava girecek olan arkadaslarimiz icin ise bir nebzede olsa islerini kolaylastirmak icin bir imkan sunmus olursunuz.. Hayat paylastikca anlam kazanir..

BANA ÇIKAN MEKTUP ÖRNEĞİ ; 

MÖCHTEN SİE MİT İHREN FAMİLİE NACH BERLİN FAHREN. SİE SUCHEN EİN ODER ZWİE PERSONEN ZİMMER İM HOTEL? "HOTEL ROSA" ..

SCHREİBEN SİE HOTEL ROSA

1 - VON WANN BİS WANN
2 - WİE VİELE PERSONEN
3 - PREİS ?

şİMDİ  ARKADASLAR MEKTUPTAKİ BAZI CÜMLE İÇİNDE NASIL KENDİMİZE GÖRE  CEKİMLEMEMİZ GEREKTİĞİNİ BİLMEMİZ GEREK BASİT BİR ÖRNEK VERMEK  İSTİYORUM   "MÖCHTEN SİE MİT İHREN FAMİLİE NACH BERLİN FAHREN"
İCH MÖCHTE MİT MEİNE FAMİLİE NACH BERLİN FAHREN" MEHTUP YAZARKEN BAşLIK KOYMAYI VE TARİHİ UNUTMAYIN..

SİZE YAZDIGIM MEKTUBUN CEVABINI DA YAZAYIM..

SEHR GEERTHE DAMEN UND HERREN                                                0-.0-.2010

İCH MÖCHTE MEİNE FAMİLİE NACH BERLİN FAHREM
WİR SUCHEN EİN ODER ZWEİ PERSONEN ZİMMER İM HOTEL?
WİR WERDEN VON FREİTAG BİS MONTAG BLEİBEN. WİR SİND DREİ PERSONEN
KÖNNEN SİE MİR BİTTE İNFORMATİONEN ÜBER(HAKKINDA) PREİS GEBEN?
ANDRE  İCH KENNE DİE STADT NİCH WÜRDÜN SİE MİR BİTTE İNFORMATİOANEN ÜBER  SEHENWÜRDİGKEİTEN , TEATER , FİLM USW. (KULTURPROGRAMM) GEBEN.
İCH WARTE AUF İHRE ANTWORT

İCH DANKE İHNEN İM VORAUS

MİT FREUNDLİCHE GRÜSSE   MUTİM

NOT:  ARKADASLAR TÜM MEKTUPLAR BİRBİRİNE KALIP OLARAK ÇOK BENZEMEKTEDİR SİZ  TEKNİĞİNİ ÖĞRENİN KENDİNE CEKİMLEMEYİ VE DÜZGÜN ANLAşILIR SEKILDE DERDİNİZİ  ANLATILABİLECEGIZ BİR KOMPOZİSYON OLUşTURUN YETER.. SIKINMAYIN FAZLA  KENDİNİZİ CALISIN Allah YARDIM EDER SİZE

Sinavla ilgili detayli bilgi icin .. https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=9284.0 linki tiklayabilirsiniz..

kaan59

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bilgi amaçlı bir sorum olucak ben almanyada doğdum ve almanyada büyüdüm ama 1995 yılından beri hiç almanyaya gitmedim geçen yaz almanyada ki okul arkadaşımı gördüm çok uzun zaman ama dünya ufak buluştuk neyse gerçekten birbirimizden hoşlanıp evlendik türkiyede resmi nikahı da yaptık şuan karı kocayız ama aile birleşimi için yinede a1 sertifikası gereklimi az çok yazıyorum okuyorum konuşuyorum ve karşımda almanca konuşulan herşeyi türkçeye çevirebilirim yinede sertifika almam gerekirse sizce ne yapmalıyım kursa gitme şansım hiç yok direk sınava yazılıp girsem sonuç ne olur bilgisi olan arkadaşların cevaplamasını istiyorum çok teşekkür ederim...

tuba35

merhaba kaan59 a1 sertifikasını almak zorundasın almancayı biliyo olsan bile ama kursa gitmedende direk sınava girebilirsin kendine güveniyosan

kaan59

çok teşşekür ederim tuba35 sağol benim tek korkum test ama galiba test yapılmıyor boşluk doldurmalar kafamı karıştırıyor ben almancayı direk alman öğretmenelrden öğrendiğim için tuhaf geliyor bana doğru şıkları bulamıyorum bazen sözlü olarak sınava giriyorsak başarırım inşAllah...

BAŞKENTLİ_RABİA

arkadasım kursa gidiyorsan ve bıracıkda olsa zekıysen korkmana hıc gerek yok hergun tekrar yapman cok önemlı sınıfta yapılan mekttublardan cıkıyo kalıbı ogrenmen yeterlı sınavdaa stres yapma cok basıt

kaan59

güzel moral verdiğin için teşşekürler Rabia yok kursa gitmiyorum çalıştığım için zamanım gerçekten işte dediğin gibi stres ve heyecandan uzak durmak gerekir almanca yazılmış bir kitabı türkçeye çevirebilirim ama gel işte sınav korkutuyor beni :) 15 yıldır gitmedim almanya ya almanyada doğdum zaten ben ilk okulu orda okumuştum bakalım kısmet hayırlısı ne ise o olsun herkeze başarılar yinede...

edat

Alıntı yapılan: kaan59 - Ekim 15, 2010, 09:57:03 ÖÖ
çok teşşekür ederim tuba35 sağol benim tek korkum test ama galiba test yapılmıyor boşluk doldurmalar kafamı karıştırıyor ben almancayı direk alman öğretmenelrden öğrendiğim için tuhaf geliyor bana doğru şıkları bulamıyorum bazen sözlü olarak sınava giriyorsak başarırım inşAllah...

slm kaan almanca sınavına girmek zorunda değilsin..eğer almanca konuşulan bişeyi anlayıp cevap verebiliyorsan sınava girmene gerek yok..çünkü konsolosluğun internet sitesindede bu açıklama var zaten.vize başvurusu için gittiğinde almanca sorulara cevap verebilirsen ve konuşabilirsen bi problem olmaz...konsolosluğun internet sitesini incelemeni tavsiye ederim...

xmcraex

bencde biliyorsan ve kendine güveniyorsan direkt vize iicn basvur derim zaman kaybetmemek adina

kaan59

çok teşekkür ederim arkadaşlar aile birleşimi için istek kağıdı geldiği gibi başvuru yapayım ozaman randevu alıp konsolosluğa eğer olmazsa ozaman alırım a1 gerçi almanca cevap veremeyincede sertifikanın bir anlamı kalmıyor bence inşAllah verirler çocuğum doğarken yanında olmayı çok istiyorum... :(

kaan59

merhaba arkadaşlar 26 kasım cuma günü sınava girdim ama hiç umutlu değilim gerçekten şans işi bu sınavın gerçekten almanca ile ilgisi yok tamam almanca öğrenmek gerçekten çok zor hiç bilmeyenler için ama sınava girenlerin çoğu daha yaşını ve adını söyleyemiyorlar sınavdaki test leri başarıpta bu çğrenciler almanca biliyordur deyip sertifika verirlerse eğer bu işi hiç yapmasınlar bence sınav dediğin alırsın insanı karşına konuşursun uzun uzun neler bilip bilmediğini anlarsın zaten bu sınavdan ben hiçbirşey anlamadım sayısal loto oynuyoruz sanki :)  yinede hayırlısı olsun nedeyim başarılar herkeze...