işte benden istedikleri vize evrakları

Başlatan zuzuma, Kasım 08, 2010, 12:18:10 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zuzuma

arkadaşlar konsolosluktan mailime gelen evrakları paylaşmak istedim belki aynı durumdaki arkadaşlara faydam olur....eşim alman vatandaşı türk..işte evraklar..

Evlendikten Sonra Aile Birleşimi Yapmak Üzere ( Aile Birleşimi )

* 60 EURO
    * Almanya'ya giriş yapacağınız tarihten itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport. Pasaport defteri10 yıldan eski olmamalı (Pasaportun veriliş tarihinden itibaren). Pasaportun en az 2 adet boş sayfası olmalı.
    * 3 adet biometrik özeliklere sahip vesikalık fotograf (6 aydan eski olmamalı) düz ve açık renkli fon önünde çekilmiş olmalı(45x 35 mm ebatlarında)
    * Oturma izni için eksiksiz doldurulmuş 2 adet müracaat formu(Almanca doldurulmalı). Fotoğraflamalı,imzalamalı
    * Evlenme kayıt örneği ( Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak. )
    * Yeni tarihli tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt örneği ( "düşünceler" bölümünde tüm nüfus olaylarının belirtilmiş olması gerekir. )
    * Daha önce boşanmalar olduysa: boşanma kararları ve Almanca çevirileri (noter tasdikli) ayrıca önceki evlilikler hakkında bilgi veren tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (hem müracaatçı hem de esinin önceki evlilikleri için gerekmektedir
    * Almanya'da ikamet eden Alman uyruklu eşin pasaport fotokopisi veya Almanya'da ikamet eden yabancı uyruklu esin pasaport fotokopisi ve oturma izni fotokopisi
    * Basit düzeyde Almanca Bilgisi Kanıtı (Diller için Ortak Avrupa referans çerçevesinin A1 düzeyindeki bilgi seviyesi, Goethe Enstitüsü'nün A1 "start deutsch 1"(Temel Almanca) sertifikası veya Telc GmbH veya TestDaF'ın yaptıkları sınav sonucu sertifika). Detaylı bilgi için lütfen ''Almanya'da bulunan eşle aile birleşimi yapacak kişilerde aranan basit düzeyde Almanca bilgisinin kanıtlanmasına ilişkin'' bilgi notu'na bakınız.
    * Her evrağın aslı ve 2 adet fotokopisi

zuzuma

bunlarda topladığım evraklar..
-- pasaport (10 yıl)
-- 2 adet vize formu
-- 3 adet bio fotoğraf
-- a1 serftifikam
-- formül b ( uluslar arası evlenme kayıt örneği)
-- toplu nufüs kayıt örneği
-- benim nufüs kayıt örneği
-- eşimin pass.fokotobisi
-- evlilik cüzdanımızın fotokobisi

inşAllah bunlar yeterlidir..benden istenmedi ama benyinede yarın gidip eşimin nufüs kayıt örneğinide alıcam yanıma..nolur nolmaz die ;) acaip heycanlıyım yauww

adana1903

yasemink

zuzuma esın alman vatandasıysa neden senden 60 euro ıstedıler anlamadım??

zuzuma

zuzuma

Alıntı yapılan: yasemink - Kasım 08, 2010, 01:29:42 ÖS
zuzuma esın alman vatandasıysa neden senden 60 euro ıstedıler anlamadım??

evet yasmin bende söledim sanırım bu bi kalıp olarak gönderilen msj..tel görüşmesinde söledim siz yinede yanınızda bulundurun dedi.almamaları gerek die biliorum bakalım göricez.. ???

stuttgarttli polat

slm kardesim vizeni alirsin ins unutmayacagin baska seyler var orda
vizeni alirken sen ve esin ayni aynda konsoloslukta sorularla karsilasiyorsunuz direk vize verilmiyor ayni sorulari sana ve esine soruluyor sorularda esinle ilgili sorular ailesiyle ilgili sorular soruluyor sorularda celiskili ifadeler gozonunde bulundurluyor esinede aynisi soruluyor almanya gitme amacin esinle evlenme amacin tek tek sorular soruluyor ciddi ve guleryuzlu bir sekilde cevap istiyorlar aksi takdirde buyuk sorunlarla karsi karsiya kalirsin evraklarda sorun cikmdigi takdirde 2 veya 3 ay icincde haber geliyor ins sorun cikmaz hayirlisi olur

haberci

Alıntı yapılan: zuzuma - Kasım 08, 2010, 12:18:10 ÖS
arkadaşlar konsolosluktan mailime gelen evrakları paylaşmak istedim belki aynı durumdaki arkadaşlara faydam olur....eşim alman vatandaşı türk..işte evraklar..

selam;

Esiniz icin "alman vatandasi Türk" yazdiniz,eger esinizin alman vatandasligi varsa örnegin,sizden 60 euro istememeleri gerekliydi,yani sizden istenilen evraklar esleri  Türk vatandasi olan kisilerden istenilen evraklar..Yukarida alman vatandasi Türk yazmaniz yalnis anlasilabilir..

Görüsmenizde basarilar dilerim..

Saygilar..

yasemink

evet zuzuma haklısın kalıp olarak herkese gönderılen bır msjdır bu buyuk ıhtımalle hatta buyuk ıhtımalle degıl ıstemcklerdır sonucta esın alman vatandası bana özellıkle sormslardı telefonda turk vatandası deyınce 60 euro getrmenz gereklı demslerdı ...hayrlısı olsun ınsAllah ıyı bı görsme olur bol sanslar sımdıden..

Mentesli1907

Hayırlı olsun kardesim banada aynı mail gelmisdi.. Simdi Stress yapmana hic gerek yok diyecegim ama gecen hafta girdim bende randevuya suanda aynı senın yasadıkların benimde basımdan gecti nası bi durum oldugunu biliyorum. sen elinden geldigince rahat olmaya calısırsan bide net cevaplar verirsen faydalı olabilecegini düsünüyorum...

zuzuma

Alıntı yapılan: stuttgarttli polat - Kasım 08, 2010, 01:41:34 ÖS
slm kardesim vizeni alirsin ins unutmayacagin baska seyler var orda
vizeni alirken sen ve esin ayni aynda konsoloslukta sorularla karsilasiyorsunuz direk vize verilmiyor ayni sorulari sana ve esine soruluyor sorularda esinle ilgili sorular ailesiyle ilgili sorular soruluyor sorularda celiskili ifadeler gozonunde bulundurluyor esinede aynisi soruluyor almanya gitme amacin esinle evlenme amacin tek tek sorular soruluyor ciddi ve guleryuzlu bir sekilde cevap istiyorlar aksi takdirde buyuk sorunlarla karsi karsiya kalirsin evraklarda sorun cikmdigi takdirde 2 veya 3 ay icincde haber geliyor ins sorun cikmaz hayirlisi olur

evet biliyorum kardeş..bizimki aşk evliliği her ikimizinde ilk evliliği maaş sorunuda yok eşimin .yani sorulara hazırım  okey:)..inşAllah en kısa zamanda yanında olurum :embarassed: