Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

bu davetıyeyı andre kendısımı yazıcak yoksa yabancılar subesınden mı alcak?

Huzur-î Mâhşer

Alıntı yapılan: Huzur-î Mâhşer - Şubat 08, 2011, 12:32:41 ÖS
vAllahi öyle, neolacak bende bilmiyorum.
Bilgide vermiyorlar suan, 200.000 euroya yakin zararda varmis.
Acaba simdi cok mu bekleriz onu düsünüyorum.

Bende de ne sans var ama...

Sans varmis bende :)
Kagitlar dün elime ulasdi, Allah'A sükür iki hafta sürdü...

Huzur-î Mâhşer

Alıntı yapılan: Baybars - Şubat 10, 2011, 06:43:18 ÖS
entertesan bi durum, ama hrersey bilgisayaralarinda kayitli olmasim belki harddiskleri kurtarmislardir.. illk defa blöyle birseyi duydugum icin her zmna rast gelinen birsey degil.. neler olur ne kadar sürer kimse bilemezki daha önceden böyle birseyi biri yasamis olsa ve bende duymus olsam birsey söylim dicem ama..

Dün geldi Kagitlar kardes,
Bugün oraya gittim baya bir calisma vardi, ona ragmen geldi yani:)

karadağlı

merhaba baybars kardesim bende almanya vizesi için araştırma yapıyorum..benim sorum şu yanıtlarsan tabi..evleneceğim kadınla aramızda 14 yaş var sen daha önce demişsin ...aradaki yaş farkına bakarak vize işlemleini bu yüzden uzatabilirler...benimde aynı olabilirmi acaba..benim yasım 25 onun 39 bi sorun teşkil eder mi çok ?

c3t1n

Alıntı yapılan: Huzur-î Mâhşer - Şubat 10, 2011, 08:22:17 ÖS
Dün geldi Kagitlar kardes,
Bugün oraya gittim baya bir calisma vardi, ona ragmen geldi yani:)

nasil yani vizenmi geldi??

Baybars

Alıntı yapılan: karadağlı - Şubat 10, 2011, 09:36:14 ÖS
merhaba baybars kardesim bende almanya vizesi için araştırma yapıyorum..benim sorum şu yanıtlarsan tabi..evleneceğim kadınla aramızda 14 yaş var sen daha önce demişsin ...aradaki yaş farkına bakarak vize işlemleini bu yüzden uzatabilirler...benimde aynı olabilirmi acaba..benim yasım 25 onun 39 bi sorun teşkil eder mi çok ?

..vizeyi vermemezlik yapmazlar , ama bu yas farkindan dolayi biraz caninizi sikabilirler, yani evliligniz gercek mi diye, sizi capraz sorguya alabilirler, nerde nasil ne zaman tanistiniz, kac kere görüstünüz naisl evlenme karari aldiniz gibi birbirnizi taniyip tami evlediniz seklinde arastirmak isteyebilirler.. birde tabi ilk evlilginiz mi yoksa esin daha öänce evlendimi bunlarin hepsi degerlendirmeye giriyor..

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Şubat 10, 2011, 07:48:45 ÖS
bu davetıyeyı andre kendısımı yazıcak yoksa yabancılar subesınden mı alcak?

...yabancilar dairesine gittiginde andreye onu verirler andre bi yabancilar dairesine gitsin orda zaten belli olur, ya hemen yada ertesi güne davetiyeyi cikarirlar onuda andre sana göndermeli..bütün kagitlarin tamamlansin sonra randevunu al, eger andre bu 1 hafta icinde davetiyeyi yabancilar dairesinden alacaksa, sen simdiden konsolosluga telefon ac, mart ayinin 15. gibi randevu istiyorum aile birlesimi icinde.. randevu tarhiide cepte olsun... nasil olsa o zamana kadar bütün evraklari tamamlamis olursunuz..

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: Baybars - Şubat 11, 2011, 05:45:09 ÖÖ
...yabancilar dairesine gittiginde andreye onu verirler andre bi yabancilar dairesine gitsin orda zaten belli olur, ya hemen yada ertesi güne davetiyeyi cikarirlar onuda andre sana göndermeli..bütün kagitlarin tamamlansin sonra randevunu al, eger andre bu 1 hafta icinde davetiyeyi yabancilar dairesinden alacaksa, sen simdiden konsolosluga telefon ac, mart ayinin 15. gibi randevu istiyorum aile birlesimi icinde.. randevu tarhiide cepte olsun... nasil olsa o zamana kadar bütün evraklari tamamlamis olursunuz..

yabancılar daıresıne andre gıtmıycek babası gıdıcek onlarda gıtmek ıcın benım a1 sertıfıkamı beklıyorlar ondan sonra gıdıp basvurucaklar :/

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Şubat 11, 2011, 02:55:53 ÖS
yabancılar daıresıne andre gıtmıycek babası gıdıcek onlarda gıtmek ıcın benım a1 sertıfıkamı beklıyorlar ondan sonra gıdıp basvurucaklar :/

.. a1 sertifikasi ile yabancilar dairesini alakasi yok sen onu konsolosluga vereceksin, o yüzden beklemesinler simdiden gidip yabancilar dairesinden alsinlar cikartsinlar davetiyeyi..

c3t1n

ben neden davetiye cikartiyorlar onu anlamadim?
aile birlesim vizesi icin davetiye gerek yokki yani sen konsolosluktan basvurmalisin...sadece bisey var oda andrein ailesi yada kendi yabancilar dairesine evraklari daha erken verebilir islemlerin cabuk olmasi icin ama bunu cok nadir yapiyorlar cünkü önemli bi neden olmasi lagzim

Baybars

Alıntı yapılan: c3t1n - Şubat 11, 2011, 07:05:49 ÖS
ben neden davetiye cikartiyorlar onu anlamadim?
aile birlesim vizesi icin davetiye gerek yokki yani sen konsolosluktan basvurmalisin...sadece bisey var oda andrein ailesi yada kendi yabancilar dairesine evraklari daha erken verebilir islemlerin cabuk olmasi icin ama bunu cok nadir yapiyorlar cünkü önemli bi neden olmasi lagzim

einladung zum Ehegattennachzug denen evrak yani davetiye neden gerek olmuyor anlamadim, bu mecbur gerekli..bunu yabancilar dairesi hazirliyor, kimi yabancilar dairesi size elden vermiyoruz biz göndeririz diyor kimide kisiye teslim ediyor konsoloslukta siz verirsiniz diye..

c3t1n

Alıntı yapılan: Baybars - Şubat 11, 2011, 07:14:51 ÖS
einladung zum Ehegattennachzug denen evrak yani davetiye neden gerek olmuyor anlamadim, bu mecbur gerekli..bunu yabancilar dairesi hazirliyor, kimi yabancilar dairesi size elden vermiyoruz biz göndeririz diyor kimide kisiye teslim ediyor konsoloslukta siz verirsiniz diye..

AllahAllah ilk defa duyuyorum simdik davetiye algzim oldugunu yoksa herkez ilk önce vizeye basvuruyor sonra burdaki yabancilar dairesi cagiriyor okadar

Baybars

Alıntı yapılan: c3t1n - Şubat 11, 2011, 07:34:32 ÖS
Allah'Allah ilk defa duyuyorum simdik davetiye algzim oldugunu yoksa herkez ilk önce vizeye basvuruyor sonra burdaki yabancilar dairesi cagiriyor okadar

..simdi mesele su.. eskiden bu kapali zarf usulü yapiliyordu cok eski aile birlesimi vizesi almis olanlar bilir... hatta bazilari rica ediyordu bize verin emktubu biz verelim yabancilar daireside vermiyordu bizimkiler biz alip gönderirsek elden daha hizli o9lur diyorlardi.. simdi bu is suna döndü her yanabcilar dairesi farkli davraniyor bu konuda.. bazilari bunu kendi hazirliyor kendi hallediyor.. bazilarida elden veriyor hatta bizimkini biz elimizle dilekce seklinde yazdik onlar mührüü basti imzayi atti.. kendimiz eleden verdik konsolosluga.. simdi andre yabancilar dairesine gittiginde zaten belli olur onlar söylerler ..

karadağlı

Alıntı yapılan: Baybars - Şubat 11, 2011, 05:42:52 ÖÖ
..vizeyi vermemezlik yapmazlar , ama bu yas farkindan dolayi biraz caninizi sikabilirler, yani evliligniz gercek mi diye, sizi capraz sorguya alabilirler, nerde nasil ne zaman tanistiniz, kac kere görüstünüz naisl evlenme karari aldiniz gibi birbirnizi taniyip tami evlediniz seklinde arastirmak isteyebilirler.. birde tabi ilk evlilginiz mi yoksa esin daha öänce evlendimi bunlarin hepsi degerlendirmeye giriyor..
anladım  :-[ peki ne kadar sürebilir vize işlemleri ..sizin düşünceniz ? evet evliği vardı önce...teşekkürler kolay gelsin...peki o benim vize almam için almanyadan bişeyler yapabilir mi ???????

Baybars

Alıntı yapılan: karadağlı - Şubat 11, 2011, 07:53:44 ÖS
anladım  :-[ peki ne kadar sürebilir vize işlemleri ..sizin düşünceniz ? evet evliği vardı önce...teşekkürler kolay gelsin...peki o benim vize almam için Almanya'dan bişeyler yapabilir mi ???????

..acikcasi konsolosluktan herkese bu isin 8 ila 10 hafta arasi sürecegi söylenir.. ama bu tamamen yabanciular dairesinden yabancilar dairesine memurundan memuruna degisir.. bun söyle aciklim.. 10 gün icinde vizesini alanda var, 3 ay sonra vizesini alanda.. simdi düsün kim sana tam bir gün verebilirki.. senin vize alman icin esini extra yapabilecegi birsey yok.. herkes gibi basvuru yapip bekliceksin bakalim sizden ne gibi prosedürler isteyecekler..

karadağlı

Alıntı yapılan: Baybars - Şubat 11, 2011, 07:58:49 ÖS
..acikcasi konsolosluktan herkese bu isin 8 ila 10 hafta arasi sürecegi söylenir.. ama bu tamamen yabanciular dairesinden yabancilar dairesine memurundan memuruna degisir.. bun söyle aciklim.. 10 gün icinde vizesini alanda var, 3 ay sonra vizesini alanda.. simdi düsün kim sana tam bir gün verebilirki.. senin vize alman icin esini extra yapabilecegi birsey yok.. herkes gibi basvuru yapip bekliceksin bakalim sizden ne gibi prosedürler isteyecekler..
teşekkürler baybars..bu çok zor bi durum yaaa offffffff..umarım bende diğer arkadaşlar gibi mutluluğa kavusurum ..benim durum çok farklı yaaa...sen kadere inanırmısın işte benim durumum bundan ibaret umarım olur danke....

RdsEdi

Baybars Kardeşim Selamlar,

İznin olursa sana bir kaç konuda danışmak istiyorum. Bu mevzularla haşır neşir olduğumuz için ister istemez sağdan soldan da bu konuda bilgi isteyenler oluyor. Ben de sorayım dedim. Belki bir yardımımız dokunur.

1 - şimdi bir tanıdığım Almanya'da evlenmek amacı ile konsolosluğa başvurmuş. Evrakların gitmesi zaman almış. Bu arada ne olduysa kavga edip nişanlısı ile ayrılmış. Nişanlısı evraklerını vermemiş yabancılar polisine. Vizesi red geldi. Bizimki de hırs yaptı. şimdi ne yapıp edip gidecem diye tutturmuş. Bir akrabası var orada. Ona nikah yapıp gitmeyi denemeyi planlıyor. Başka biri ile evlenmek için aile birleşimi talebi yaptığı başvurusu yakın zamanda red gelmişken, bir başkası ile evlenip hemen vize başvurusunda bulunabilir mi?

2 - Bir başka tanıdığım, Almanya'da ikamet ediyor. Bayan. 2 çocuk var. Türkiye'den evlenmek üzere. Ancak çocuklardan biri küçük, 2 yaşında ve Alman vatandaşı. Diğer çocuk 9 yaşında ve 2018'e kadar oturumu var, Türk vatandaşı. Bayan küçük çocuk nedeni ile çalışamıyor. Yaklaşık 8 yıldır Almanya'da. Süresiz oturumu yok. Bu arkadaşa sanırım azami 2-3 saat arası çalışma için izin verilebiliyormuş. Böyle bir işe başlasa eşini Türkiye'den götürme şanşı var mı?

3 - Ben 36 yaşındayım ve Almanya doğumluyum. Bilişimciyim. Yaklaşık 16 yıldır bu sektörde çeşitli kademelerde görev yaptım. 1 kez evlendim. 1 kızım var, annesi ile kalıyor. Nişanlım bayan 45 yaşında ve Alman vatandaşı Türk. 1 kez evlenmiş ve 2 çocuğu var. Nişanlımın çok yoğun bir iş tempoları var ve hemen hemen haftanın 6 günü işe gidiyor. Yaklaşık 5 yıl öncesinde buraya gelmişti, oradan tanışıyoruz. 9-10 ay içinde internetten görüşerek ilerletmeye karar verdik. Almanya'daki bir yakınımın arkadaşı aynı zamanda bayan. İş tempoları yoğun olduğu için akşamları internet üzerinden görüştük. Kasım ayında 1 günlüğüne de olsa İstanbul'a geldi. Ertesi gün gitti. Ama bir bahane ile ertesi gün geri geldi ve 3-4 gün daha burada kaldı. Bu ay içinde de 2 günlüğüne buraya geldi. İş yerinden izin alabilse 15 günde bir gelecek ama ne yazık ki işyerinden izin alamıyor. şimdi biz Almanya'da nikah yaparak evlenmeye karar verdik. Zira nişanlımın da yakın akrabaları hep orada. Bunun için nişanlı olarak aile birleşimi talep etmeyi düşünüyoruz. Ancak hem yaş farkı, hem de giriş çıkışların azlığı nedeni ile uğraştırırlar diye endişe duyuyorum. Bu arada A1 sertifikam var. Ayrıca şunu da söyleyeyim daha önceki birikimlerimi de oraya götürmeyi planlıyorum. Bu da yaklaşık 50 - 60 bin Euro civarında bir rakam. Sanrıım para benim Alman devletine yük olmayacam konusunda onları ikna edebilir. Bu durumda beklemek istemiyoruz, hemen vize çalışmalarına başlamak istiyoruz ama red alma ihtimaline ve sürecin uzayabileceği endişesi ile bekliyoruz. Bu konuda öneriniz nedir?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden hem arkadaşlarım adına, hem de kendi adıma size sonsuz teşekkürler...