Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

c3t1n

Alıntı yapılan: cennetim - Şubat 23, 2011, 11:39:09 ÖS
anladim peki bu ögrenci  vizesi nasil aliniyor ve almanyaya geldiginde ne kadar kalabiliyo`?

o konuda bilgim yok ama ögrenim süresi nekadarsa okadar vize veriyorlar...

Baybars

Alıntı yapılan: cennetim - Şubat 23, 2011, 11:39:09 ÖS
anladim peki bu ögrenci  vizesi nasil aliniyor ve almanyaya geldiginde ne kadar kalabiliyo`?

..ögrenci vizesi iki sekilde alinir 1- Almanca Kursu egitimi icin 2- Universite egitimi icin.. iki sekilde de ya kursa ya universteye kayit yaptirilmali. universiteye kayit olursa tabi daha saglam oluyor.. tabi bunun yaninda garantör ve diger belgelerde var.. durumu tam izah edebilirsen ögrenci vizesi hakkinda bilgi verebilirim

cennetim

ögrenci vizesi anca burda okumak istersemi aliniyo?

Baybars

Alıntı yapılan: cennetim - Şubat 24, 2011, 08:12:33 ÖS
ögrenci vizesi anca burda okumak istersemi aliniyo?

..adi üzerinde sadece egitim amaciyla verilir vize o vizeyle almanyaya gelirde senle nikah kiyarsa yada coktan nikahi kiymissiniz ama ordan o ögrenci vizesi ile ordayken aile birlesimine basvurursaniz.. eger türk vatandasiysan sen hic sansiniz yok, eger alman vatandas isen bir ihtimal oda memura bagli.. ma bu tip birseylede bir kere karsilastim hayatimda turist vizesiyle gelen bir türkün alman vatandasiyla ayni gün hem evlenip hemde hemen yabancilar dairesine gidip vizesini aile birlesimine cevirdigini ama oda bu yeni cikan yabancilar yasasindna önceydi o zamanlar bu almanca felan zorunlu degildi..

Huzur-î Mâhşer

Baybar kardesim,
Dün Yabancila Dairesine gittim ve Kagitlari iceri verdim.
Orada Onayladi ve Parasini aldi.
Burda artik isiniz kalmadi, Cuma günü (bugün yani) Ankaraya onayi yollayacagim dedi,
yetismese en gec Pazartesi öglen yollayacagim dedi.
Ondan sonra dedi Ankara size Vizeyi yollar dedi :)

Ben diyorum ki bir iki hafta icinde gelir insAllah.

Sence nezaman gelir?

c3t1n

ne parasi aldi kardes bunu ilk defa duydum simdik senden?
maili yolladiktan 2-3 gün icinde gelir eger konsolosluk hemen pasaportu upse verirse...

Huzur-î Mâhşer

Alıntı yapılan: c3t1n - Şubat 25, 2011, 10:07:40 ÖS
ne parasi aldi kardes bunu ilk defa duydum simdik senden?
maili yolladiktan 2-3 gün icinde gelir eger konsolosluk hemen pasaportu upse verirse...

25 Euro aldi, Peder kefildi bana. vAllah heyecandan Pedere dedim sen hal et, o görüstü. Banada bir zettel verdiler git yukarda kasse de öde diye gittim 25 euro aldilar. Böyle kardes, ciksin ya artik biran önce Türkiyeye gitmek istiyorum.

c3t1n

Alıntı yapılan: Huzur-î Mâhşer - Şubat 25, 2011, 11:07:50 ÖS
25 Euro aldi, Peder kefildi bana. vAllah heyecandan Pedere dedim sen hal et, o görüstü. Banada bir zettel verdiler git yukarda kasse de öde diye gittim 25 euro aldilar. Böyle kardes, ciksin ya artik biran önce Türkiyeye gitmek istiyorum.

hmmm bende yanimda para bulundurayim neolur neolmaz...
vAllahi aynisini bende düsünüyorum ciksada bi an önce esimi alip gelsem diye...

Engin Dadas

selam baybars arkadas, ben esim icin vize aldim yanliz ben daha dugunu yapmadim onun icin esimi burya getirip oturum aldiktan sonra tekrar turkiyeye gonderecem onun icin prosodor nasil isliyor vizesinin bitimine 10 gun kala getirsem oturumu hemen alabiliyormuyum.. 

Baybars

Alıntı yapılan: Engin Dadas - Şubat 27, 2011, 07:11:50 ÖS
selam baybars arkadas, ben esim icin vize aldim yanliz ben daha dugunu yapmadim onun icin esimi burya getirip oturum aldiktan sonra tekrar turkiyeye gonderecem onun icin prosodor nasil isliyor vizesinin bitimine 10 gun kala getirsem oturumu hemen alabiliyormuyum..

..simdi tam olarak anlamadim.. esiniz önce almanyaya giris yapacak sonra tekrar türkiyeye dönecek. ardindan vizesinin bitimine 10 gün kala tekrar almanyaya mi gelecek..?

Huzur-î Mâhşer

Hamd olsun Rabbime, UPS den Mesaj geldi ve teslimati 02.01.2011 yapilacakmis.
Rabbime hamd olsun, hic beklemiyorduk bu kadar cabuk olacagini.
Hüznlü bir Sevinc var icimide,
Sevinemiyorum, üzgünüm.

Yinede Rabbime hamd olsun...

Engin Dadas

SELAM BAYBARS ;  BIZ BASVURU FORMUNA TEMMUZDA VIZE ISTIYORUZ DIYE YAZMISTIK AMA VIZE SUBAT ILE MAYIS ARASI 3 AYLIK GELDI MECBUREN ESIMI VIZENIN BITIMINE 10 GUN  KALA GETIRMEK ISTIYORUM CUNKU TURKIYEDE CALISIYOR YANI VIZE BITIMINE 10 KALA GELSE SORUN OLURMU TEKRAR VIZEYI UZATMA ISLEMI ICIN NASIL PROSODUR ISLIYOR

Baybars

Alıntı yapılan: Engin Dadas - Mart 02, 2011, 06:47:59 ÖS
SELAM BAYBARS ;  BIZ BASVURU FORMUNA TEMMUZDA VIZE ISTIYORUZ DIYE YAZMISTIK AMA VIZE SUBAT ILE MAYIS ARASI 3 AYLIK GELDI MECBUREN ESIMI VIZENIN BITIMINE 10 GUN  KALA GETIRMEK ISTIYORUM CUNKU TURKIYEDE CALISIYOR YANI VIZE BITIMINE 10 KALA GELSE SORUN OLURMU TEKRAR VIZEYI UZATMA ISLEMI ICIN NASIL PROSODUR ISLIYOR

..vizenin bitimine 1 gün kala gelsede olur cünkü vize sadece giris hakki, ama sorun surda olabilir, vizenin bitiminde yabancilar daiesinden oturum alacaksin, eger yasadigin sehir büyük ve yabancilarin cok oldugu bir sehirse randeyu 3 hafta önceden alman gerekebiliyor bunlara dikkat et, yoksa giris yapmasind ve oturumu almasinda bir srun olmas..

rajdiye

Benim eşim alman Türkiyede Nikahımızı kıydık ve simdi bi kaç sorum var cevaplayan olursa cok seviniriim
1) Konsolusun İstedigi Tüm evrakları hazırladım (istek kagadı yollamasına gerek varmı eşimin bana aile birleşimi için ??
ve evraklar tercümeye gerek varmı
2)Ne tür sorular sorarlar onu ögrenmek isterim

ve ben almanyada dogdum almancada biliyorum ama 2005 te temeli dönüş yapmıştım simdi aile birleşimi yapip geri gidecem ,EşİM çalışmıyor ama oturdugu daire var çalışmasına gerek yok dediler lütfen en kisa zamanda cvp bekliyorum sevinirim yakında konsolosluga gidiyom ...
saygılar ...

c3t1n

Alıntı yapılan: rajdiye - Mart 03, 2011, 03:52:20 ÖS
Benim eşim alman Türkiyede Nikahımızı kıydık ve simdi bi kaç sorum var cevaplayan olursa cok seviniriim
1) Konsolusun İstedigi Tüm evrakları hazırladım (istek kagadı yollamasına gerek varmı eşimin bana aile birleşimi için ??

ve ben Almanya'da dogdum almancada biliyorum ama 2005 te temeli dönüş yapmıştım simdi aile birleşimi yapip geri gidecem ,EşİM çalışmıyor ama oturdugu daire var çalışmasına gerek yok dediler lütfen en kisa zamanda cvp bekliyorum sevinirim yakında konsolosluga gidiyom ...
saygılar ...

esinin calismasi gerek yok kendi evi olmasida gerek yok sadece senin kalicagin biyer olmasini göstermesi lagzim

1) istek kagidi istemiyorlar ama onu ausländerbehördeye sorsun eyalete göre degisiyor...konsolosluk randevu alinca söylüyor hangi evraklarin tercümesini gerekli oldugunu esimde sunun tercümesi gerekiyordu:
Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği her ikimizinkisinin

2) nerde tanistiniz nasil tanisdiniz dügününüz nasildi nasil görüsyürosunuz kac kere geldi vs almanca olarakta kolay sorular wie ist das wetter wie heissen sie wie heisst ihr/e mann/frau

Baybars

Alıntı yapılan: rajdiye - Mart 03, 2011, 03:52:20 ÖS

ve ben Almanya'da dogdum almancada biliyorum ama 2005 te temeli dönüş yapmıştım simdi aile birleşimi yapip geri gidecem ,EşİM çalışmıyor ama oturdugu daire var çalışmasına gerek yok dediler lütfen en kisa zamanda cvp bekliyorum sevinirim yakında konsolosluga gidiyom ...
saygılar ...

1- istek kagidina gerek yok, eger bunu almanyada esinden cikartmasini istemedilerse, konsolosluk icn gerek yok, evraklarini tercüme etttirmene gerek yok..

2- sorduklari sorualara gelince genel birsey söyleyemem cünkü memurdan memura degisir ama.. sunu gibi sorulari sorarlar. nerde, ne zaman, nasil tanistiniz, esinizin ve sizin ilk evliliginiz mi, kac kez görüstünüz görüsmek icn o hep türkiyeye mi geldi gibi sorular sorarlar .. ama dedimya bi genelleme yapilamaz bu konuda..

seninde yazdigin gibi esin eger alman vatandasi ise calismasina yada maas yeterliligine gerek yok..

c3t1n

baybars arkadasim benim esimden nufüs kayit örengin tercümesini istediler..istanbul konsoloslugu