Alman yemekleri

Başlatan NalanW, Şubat 17, 2006, 04:46:56 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NalanW

Currywurst

Grünkohlgericht mit Dinkel,Kochwurst,Kassler und Speck

Maultaschen

Rostbratwurst
Weißwürste mit Brezel und Senf(tatli hardal,beyazsalamla sadece tatli hardal yenir)

Bratwurst an gerösteten Zwiebeln und Paprika

Und Bier

Tabi alman yemekleri wurst/salam larla sinirli degil daha cok fazla secenekler var,imkan buldukca burdan bunlari yazarak alman yemek kültürünü biraz tanimaniza yardimci olacagim

DiaLogMaN

Menü bumu. Desene yine Ac KALDIK. Ama En azindan Bira var.
Ein Bier Bitte  :)
.

NalanW

Ben burda genelde cin,meksika,indian ,italyan ve türrk döneri yemeklerini tercih ediyorum...Bence cok lezzetli....Menüyü onlardanda acabiliriz.. ::)

Bira hangisinden olsun
export,Pils oder Hefeweisen,kristal weizen oder Radlar  ;D

DiaLogMaN

NalanW

Möchtest du ein Biss oder ein Bier....? ??? ::)

tut mir leid.Ich kann nicht lesen :'(

Ashtoret

Arkadaslar Alman Tv kanalini izlerken bir salata tarifi veriliyordu.. Salata icin gereken hersey hazirlandi ve son olarak icine canli solucanlar atildi ve canli canli yedi alman dostlarimiz .. Uzakdoguyla olan is iliskilerimizden dolayi uzakdogulularin yemis oldugu bircok enteresan maddeyi biliyoruz fakat Almanya 'da bu tip bir beslenme sekli oldugunu bilmiyordum.. Bu tip besinler Almanya 'da ragbet goruyor mu diye Almanya'daki arkadaslarimiza sormak istedim...

NalanW

Solucan ? Bu zamana kadar inan ne duydum nede yedim...Tamam burda cin ,hindistan her ülkenin yemekleri var ama orlarda bile bana böyle bir yemek daha denk gelmedi...Hic zannetmiyorum eminmisin solucan oldugundan belkide Cinlilerin ünlü bir sebzesi var solucan gibi görünüsü ince uzun ama inan ben senden duyuyorum ilk defa...Hemde tv de ??? ::)

NalanW

Kanallar karismis olmasin Ashtoret simdi esimede sordum oda asla diyor alman mutfaginda böcekler ve o tür seyler yoktur...En cok kurbaga ve schnecke ama oda pek ragbet görüyor diyyemem en azindan benim cevremdeki bütün almanlar yemiyor...

Ve ben hergün tv izliyorum burda daha bana bile denk gelmedi öyle birsey... ;DSevgiler

Ashtoret

Kanal bir cocuk kanali , tüm gün cizgifilm ve aktiviteler var..Adı superrtl olmalı..Kanal logosu ise Toggo.. Ayrica bende anlam veremedim dedim yalnis mi gördum, ama tekrari vardi dün aksam kesinlikle eminim canli solucanlardi yedikleri.. Enteresan .. Belki yoresel bi adet filandır.. ???

NalanW

Belki dogada yasam gibi bir program falan olabilir...Cünkü almanya bu tekila icin bile tartisti ve almanyada kurtlu tekila bir aralar yasakti...Cünkü alman halki tamamen karsi bu insekt`lerin yenmesine...Ama o kanala arasira bende bakiyorum eger denk gelirse ne oldugunu anlamaya calisirim ...sevgiler

Nazire

Burada kesin ve kesin bir yanlis anlama olduguna eminim, almanlari korumak icin degil, ama Toggo cocuk programi 6 yasindan itibaren, burada arastirmalar yapiliyor oyunlar, El isleri degisik ülkelerin kültürleri, kesinlikle 30 yildir yasadigim yerde böyle birsey olmadigini size söylüyebilirim. arastirmalarda bazi insanlar böyle seyler yapiyorlar ama cocuk programinda salata solucanlarla yapilmaz böyle bir durumda bu programin basi derde girer. (arastirmala ilgili birseydir), ve bu programi taniyorum cok hosuma giden bir program oldugu icin bazen kendim bile bakiyorum. Burada yanildiginiza, konunun baska oldugundan eminim.

Nazire

Ayrica yemek tariflerini bakmak isteyenler icin (kurt olmadigini görebilirsiniz), tüm haftanin yemekleri yaziyor ayrica türk yemegide var dedigim gibi burada her ülkenin bir yemek tarifleri ögretiliyor.
https://www.toggo.de/default.jsp

TV-Schow a girmeniz gerekiyor orada Die Superköche ye girin.

DiaLogMaN

Kesinlikle yaniliyorsun. Ben sürekli Super RTL izliyorum. Belli bir saate kadar (hafta ici aksam 20:15 hafta sonu biraz daha uzun olabiliyor) cocuk programlari var. Daha sonra ise normal diyer kanallar gibi yayin yapiyorlar. Sen sanirim belgesel tarzi bir program izledin.

Bunna gelince Markanin Slogani. Dikkatini cekmemis.
https://www.bitburger.de/

NalanW

;D Esim tanidi ama inan benim hic bir fikrim yok hic dikkatimi cekmemis...Ama bildigim iki reklam var ikiside cok gicik adam yangin söndürme ucagi ile yangin yerine geliyor ve sonra bira iciyor ve Verdammt Bier diyor...

Digeride hintliler bira icmek icin gidiyorlar ama ve almanca bilmedikleri icin kitaptan "wir wollen diesen Teppich nicht kaufen" diyorlar tabi kiz anlayip hemen biralari getiriyor.... ::)

DiaLogMaN

Ewet iki reklamida biliyorum 2 reklam favorim :) 3 hintli biergarten a geliyorlar iclerinden biri elindeki kitapatan okuyarak "ich möchte dise Teppich nicht kaufen" diyor. Garson 3 bira getiroyor tesekür etmek icinde "Gute reise" Diyorlar ;D ...
KOMiK

Ashtoret

Alıntı yapılan: Nazire - Mart 12, 2006, 10:57:04 ÖS
Burada kesin ve kesin bir yanlis anlama olduguna eminim, almanlari korumak icin degil, ama Toggo cocuk programi . Burada yanildiginiza, konunun baska oldugundan eminim.

Alıntı yapılan: DiaLogMaN - Mart 13, 2006, 01:58:03 ÖÖ
Kesinlikle yaniliyorsun. Ben sürekli Super RTL izliyorum. Belli bir saate kadar (hafta ici aksam 20:15 hafta sonu biraz daha uzun olabiliyor) cocuk programlari var. Daha sonra ise normal diyer kanallar gibi yayin yapiyorlar. Sen sanirim belgesel tarzi bir program izledin.

Arkadaslar bende zaten bunun garip oldugunu dusundugum icin dile getirdim ..
Ayrıca aynı programın tekrarını da izledim.. YAni "kesinlikle yanilacak" bir durum yok ortada..

Fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkurler..

zegroz

konuyu acana tesekürler ama alman yemekleri damak tadimiza uygun degil...