ALMANYA TURKLER İÇİN GERÇEKTEN BİR CEHENNEM Mİ?

Başlatan MUURRAATT, Mart 27, 2011, 02:37:33 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MUURRAATT

EVET ARKADAşLAR  KONU BAşLIĞIMDADA BELİRTİĞİM ÜZERE ALMANYA BİZ TÜRKLER İÇİN GERÇEKTEN BİR CEGENNEM Mİ?
HIÇ İYİ BİR EYLEM OLGU YOKMU

tugce_doerjer

nıye cehennem olsun kı? bence calısana duzenlı yasayana ınsan gıbı davranan hıcde cehennem degıl. o cehennem dıyenlerın hepsı orda parasız pulsuz cocuk uzerınden gecınen dıl bılmedıklerı ıcın bellı bır mahallede sıkısmıs kalmıs ınsanlar arkadasım.

Rodolfo

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Nisan 21, 2011, 05:43:38 ÖS
nıye cehennem olsun kı? bence calısana duzenlı yasayana ınsan gıbı davranan hıcde cehennem degıl. o cehennem dıyenlerın hepsı orda parasız pulsuz cocuk uzerınden gecınen dıl bılmedıklerı ıcın bellı bır mahallede sıkısmıs kalmıs ınsanlar arkadasım.

Tugceye katılıyorum. Entegre kurslarının bu kadar artması giden kişilerin kendilerini geliştirememesinden kaynaklanıyor. İnsanın ailesinin yuvasının oldugu yer ve rızkının oldugu yer cehennem degildir.

arbatsya

haha su iki bayanin yazdiklarina o kadar cok güldüm ki sanirim her ikisisde Türkiyenin en kuytu köselerinden almanya ya gelmisler,arkadas o kadar güzel bir baslik atmis ki almanya cehennem mi türkler ,birakin almanyayi tüm avrupa cehennem insanlik icin avrupali bunun farkinda deil ancak türkiyede elit yerlerde yasiyanlar yasam standardi yüksek olan insanlarin avrupa gelip yasiyabilecegi bir yer deil kesinlikle...burada sadece calsmak var calsimak calismak calismak,,,8 saattir mesai süren ancak pausen ve yol sürenle en az 11 saate gelir measin,isin biter eve gelirsin,yatarsin kalkarsin tekrar isin baslar,yok yorulmadin disari cikim bir iki dost bulayim konusayim dertleseyim istersin alirsin ücün birini türk türkden kaciyor,gideyim bir yerde cay kahve iceyim dersin hahah bir bakmsin ole bir yer bulamassin cünki her yer en 8 de nadir olanlari 10 da kapanir,cumartesi dahil,pazar günü zaten hic birsey yapamssin hic bir yerde acik birsey bulamssin,kafelerde alisveris merkezlerinde müzik sesi duyamassin hasret kalirsin ülkene,,,avrupali aksam saat 7 oldugunda evin pencerelerindeki kepenklerini kapanir mahsenlerine girerler tek bir isik sizmaz disari,burdaki türklerin hali zaten icler acisi cok az kisidir almancayi iyi bilen ve kendilerini iyi ifade edenler,almanlar o kadar iyi biliyorlarki bunlar öküz diorlar korkutuyorlar yanlsi birsey yaparsaniz sinirdisi olursunuz bir cogu korkarlar bilmezler yasal haklarini vs........o yüzden hic kimse ne almanyayi nede avrupayi benim ülkemle kiyaslamsin avrupa bile bilmiyor nasil bir cehnnemde yasadiini ,türkiyeye gelen avrupali aliyor evini cenneti bu dünyada yasiyor,özgürlük dünya üzerinde sadece benim ülkemde,aaa bir de rusya moscowa da :)))

gökhan38

SEVGILI ARBATSYA FIKIRLERINE GÖRÜSLERINE SAYGI DUYARIZ BI TÜRK OLARAK ANCAK..... SU CUMLEYI KURMUSSUN:: IKI BAYANIN YAZDIKLARINA O KADAR COK GÜLDÜMKI... SANIRIM TURKIYENIN EN KUYTU KÖSESINDEN GELMISLER...... VE SONRADA DEMISSINKI KIMSE BENIM ÜLKEME KONUSMASIN.... PEKI SANA SORUYORUM  SENIN VE BIZIM OLAN ÜLKENIN SANKI KÜCÜK GÖRÜR GIBI YAZDIGIN KUYTU KÖSESI NERESI INAN MERAK ETTIM..... devaminda ben fikrimi yazayim.... arkadasimiz yazmis cehennemmi... kisiye göre degisir.. calismak calismak calismak haklisin... ama turkiyedede olsan calismalisin.. turkiyedekilerde calistiklarinin hakkini alamadiklarini söyluyorlar.. yani bence bu konu uzar gider... kisacasi ne biliyormusun??? burasini cehennem gören cennetine gitsin:))) iyi bak kendine slmlar

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: arbatsya - Ağustos 18, 2011, 03:43:07 ÖÖ
haha su iki bayanin yazdiklarina o kadar cok güldüm ki sanirim her ikisisde Türkiyenin en kuytu köselerinden almanya ya gelmisler,arkadas o kadar güzel bir baslik atmis ki almanya cehennem mi türkler ,birakin almanyayi tüm avrupa cehennem insanlik icin avrupali bunun farkinda deil ancak Türkiyede elit yerlerde yasiyanlar yasam standardi yüksek olan insanlarin avrupa gelip yasiyabilecegi bir yer deil kesinlikle...burada sadece calsmak var calsimak calismak calismak,,,8 saattir mesai süren ancak pausen ve yol sürenle en az 11 saate gelir measin,isin biter eve gelirsin,yatarsin kalkarsin tekrar isin baslar,yok yorulmadin disari cikim bir iki dost bulayim konusayim dertleseyim istersin alirsin ücün birini türk türkden kaciyor,gideyim bir yerde cay kahve iceyim dersin hahah bir bakmsin ole bir yer bulamassin cünki her yer en 8 de nadir olanlari 10 da kapanir,cumartesi dahil,pazar günü zaten hic birsey yapamssin hic bir yerde acik birsey bulamssin,kafelerde alisveris merkezlerinde müzik sesi duyamassin hasret kalirsin ülkene,,,avrupali aksam saat 7 oldugunda evin pencerelerindeki kepenklerini kapanir mahsenlerine girerler tek bir isik sizmaz disari,burdaki türklerin hali zaten icler acisi cok az kisidir almancayi iyi bilen ve kendilerini iyi ifade edenler,almanlar o kadar iyi biliyorlarki bunlar öküz diorlar korkutuyorlar yanlsi birsey yaparsaniz sinirdisi olursunuz bir cogu korkarlar bilmezler yasal haklarini vs........o yüzden hic kimse ne almanyayi nede avrupayi benim ülkemle kiyaslamsin avrupa bile bilmiyor nasil bir cehnnemde yasadiini ,Türkiyeye gelen avrupali aliyor evini cenneti bu dünyada yasiyor,özgürlük dünya üzerinde sadece benim ülkemde,aaa bir de rusya moscowa da :)))
i
ınan cok guldum okurken yazdıklarını  :haha:

ılk basta benı tanımıyorsun nerden buraya geldıgımı nasıl yasadıgımı bılmıyorsun sana bıraz acıklayım :D

ben buraya ıstanbuldan geldım. ıstanbulda moda da oturuyordum buraya gelmeden once.kocam alman. ıstanbuldayken aylık gelırımız 6000 lıra cıvarındaydı. ınan ıstanbulda da guney sahıllerınde de gayet yuksek standartlarda yasadım. evlenmeden oncede evlendıkten sonrada. bılıp bılmeden ahkam kesme ukala.

obur konuya gelınce; ben burda calısıyorum esımde calısıyor. sabah 9 aksam 5 arası ısımız var. haftada 2 gun ıznımız var. ısımız bıtınce hava guzel oldugunda havuza gıdıyoruz saat 8e kadar. havuza gıtmezsek yemek yemeye gıdıyoruz yada evımızde bahcemıze zaman gecırıyoruz.

o senın begenmedıgın duzen sayesınde bu adamlar kısın ve yazın tatıle gıdebılıyorlar.turkıyede gıtde gorelım. tabırı caızse essek gıbı calısıp hayvan gıbıde paralarını yıyorlar. ben burda alman savunucusu degılım. buranın duzenı sana uymuyorsa gerı basar gıdersın memleketıne.

kımse kusura bakmasın arkadasım turkıyede calısmayana ne ekmek ne ev var. burda calısmayana devlet bakıyor dıyemı suclu? benım esımın aldıgı maastan her ay vergı kesılıyor calısmayıp yan gelıp yatanlara bakılsın dıye.

dılını ogren adamların sende dıplomanı kullan (eger varsa) duzgun bır ıse gır. hafta sonları ne halın varsa gor ıstedıgın yere gıt gez dolas kımse sana nıye gıdıyorsun demez.

sen turkıyenın curcunasını duzensızlıgını ınsanların kabalıgını ozluyorsan gıdersın yasarsın ama bunlar ıcınde burda yasayan ınsanları suclayamazsın.

gelen turkde olsa rumda olsa yunanda olsa dılını ogrenıcek ısıne gucune bakıcak kardesım otesı yok.

cumartesı gununden ekmegını alacagını alırsın pazar gunu markete gıtmek zorunda kalmazsın. cok zoruna gıdıyorsa turkıyede heryer 24 saat acık :)

buraya gelıp usengeclıklerı duzensızlıklerı yuzunden turkun adını kotuye cıkaranlar sımdı kına yaksınlar sayelerınde butun turklerı aynı kefeye koyuyorlar. calısanda calısmayanda bır gozukuyor adamların gozunde.

ınsAllah bunu yenı gelen nesıl degıstırıcek.

buranın kırmızı ısıgına trafık kurallarına yasam kurallarına uyamayanda gerı gıtsın arkadasım.

ben buraya gelelı 2 ay oldu kımsede bugune kadar bana turkum dıye ne ters bır soz soyledı nede dısladı. oturdugum sehırde tek turkde benım ustelık.

dıngonun ahırı degıl almanya gelen kendı yasantısını buraya tasısın. buraya gelen buranın kurallarına uymak zorunda.

tabı bızımkıler dıslanma yada sınır dısı edılme korkusu yasıyorlarmıs yasarlar tabı adamların tek ıstedıgı kurallara uy dılını ogren calıs. turkıyede napıyorsunuz? kurallara uymuyormusunuz? turkce konusmuyormusunuz? calısmıyormusunuz? ne farkı var buranın ordan? bıraz daha gelısmıs kurallarına daha baglı burdakı ınsanlar.

cehennem olarak goren buyursun turkıyeye gıtsın yasasın cennetını kımse burda zıncırlere baglamıyor kımseyı. ama lutfen buraya yenı gelıcek olan kısılerı korkutmayın. kendı yetersızlıgınızı kendı yasadıgınız husranı butun turklere ve almanlara yuklemeyın. kendını bılen almanyadada yasar turkıyede de antartıkada da. onemlı olan geldıgın yere uyum saglamaya calısmak.

ben turkum dıye turkıyedekı gıbı yasayamam burda. bunun farkına varmadan geldıysen ve sorun yasıyorsan o senın sorunun.

fuk_18

vAllahi guzel yazmisin tugce agzina saglik katiliyorum sana basdan sonuna kadar

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 19, 2011, 01:02:52 ÖÖ
vAllahi guzel yazmisin tugce agzina saglik katiliyorum sana basdan sonuna kadar

sagol arkadasım  okey:)

yesilyesilyesil

öncelikle tuğçe sana katılıyorum, haklısın arkadaşım...

birazda ben söz edeyim... ben istanbul'da yaşıyorum.

türkiye'de asgari ücret ortalama 600 TL. istanbul'da tekstil atölyesi çok ve doğu illerinden gelen vasıfsız elemanlar çoğunlukla bu sektörde çırak olarak işe girerler...aldıkları ücret ise 500 lira... üstelik SSK 'da yapılmıyor, bir kaç yıl sonra belki... o da üstüne düşersen...
yine tekstilde makinacı olan bir kişi (singerci,overlokçu) aldığı maaş ise genelleme olarak 1000 TL. benim yazları çalıştığım yerde 700 TL. komşumuzun çalıştığı yerde ise 1200 TL... o da usta makinacı olduğu ve yıllardır orda çalıştığı içindir sanırım...

ve istanbul'da en varoş semtte kiralar 250 TL. halkalı semtinde 500 TL. benim bildiğim zeytinburnu, bağcılar, bahçelievlerde ise en düşük 600 TL...

kiralar bu şekilde ve alınan ücretlerde belli. bir evi tek kişi hayatta geçindiremez. illa ki anne-baba-çocuk çalışacak... ve yine tekstilde çalışma saati 08.30-20:00 arası. ayrıca cumartesi 17:00 e  kadar çalışılmakta. benim yazları gittiğim atölyede pazar günleri de çalışılıyor...
oysa almanya'da cumartesi pazar günleri tatil en  azından..
--------

ilk ileti yazan arkadaşımız demiş ki almanya türkler için bir cehennem mi? ben de tuğçe'nin dediğini yineliyorum; neden cehennem olsun? sen oraya gitmeden dilini öğren, iş bul çalış önce...

ancak dilini bilmezsen, işe gideceğine evde oturuyorsan tabii ki cehennem olur, ama almanya değil. tüm dünya bu şekilde cehennem olur kişiye.
evet türkiye gerçekten çok güzel bir memleket ve insanlarımız çok sıcak kanlı... ancak bu devirde paran yoksa sen de yoksun. istanbul kadar güzel bir şehir bence yok...
ama nüfusta çok. çalışmak gerek... üniversite mezunları bile kendi mesleklerini değil kahvehanede çaycılık yapıyor ki işsiz kalmamak için...

çalışmadan hiçbir şey olmaz... dünyann her yerinde bu böyle. son olarak, yine tuğçenin dediği gibi, siz almanyada geçinemiyorsunuz diye oraya gidecek olan her kişi sizin gibi olacak diye bir kaide yok. buraya karalar dökerek onların umutlarını hayallerini karartmayın...

esen kalın, istanbuldan gurbetçilere selamlar...

fuk_18

yesil bilmiyorum hic geldinmi almanyaya ama gozlemlerin dogru almanya da dogru hayat monoton ama biz turkler kendi kendimize monotonlastiriyoruz almanlar isden sonra cikip eglenceye barlara gidiyor kafalarini dagtiyor biz  burda bar isletiyoruz kendi yerimiz gelenlerin hepsi mutlu huzurlu turklerde geliyor yani kisacasi insanlar yasadiklari yere uyum sagladikdan sonra ordan guzel yer yoktur

tugce_doerjer

aynen oyle dun esım ızınlıydı arkadaslarıyla bulusup havuza gıttı ordan geldı oturduk yemegımızı yedık sonra yuruyuse cıktık kopekle. bugun arkadası geldı bıze pcde oyun oynuyorlar. cok canım sıkılırsa atlarım bısıkletıme alırım kopegımı gıderım nehır kenarına ordeklerle kopegım oynarken muzıgımı dınler zaman gecırırım. herkesın kendı elınde yasama seklı arkadaslar. ben burda mutluyum huzurluyum. korkum yok. sokaga cıktıgımda arkamdan kım gelıyor kose basında kopek surusumu beklıyor dıye dusunmeden kopegımle yada bısıkletımle gezebılıyorum sokaklarda. arabamı carpacak dıye dusunmuyorum. karsıdan karsıya gecerken odum patlamıyor ısıklarda beklerken kırmızı yandıgı halde acaba araba durucakmı dıye tereddut etmıyorum. markete gıttıgımde goz goze geldıgın herkes selam verıyor. kasadakı yada reyondakı calısanlar utanmasalar sarılıp opecekler. hepsı guler yuzlu yardıma hazır. daha ne olsun kı? bır ınsanın mutlu olmaması ıcın hıcbır sebep yok. dıl ogren calıs para kazan ıstedıgın gıbı yasa.

bu arada almanya turkıyeye gore yıyecek ve gıyecek olarak daha ucuz. hatta cok ucuz. turkıyede kıymanın kılosu 12 € burda yarısı. peynır zeytın daha ucuz hersey daha ucuz. o yuzden bırakın bu kotuleme oyununu da hayatınızı yasamaya bakın.  okey:)

ilk_ze

Avrupada guzel olan birsey varmi? Var sosyal adalet ve sosyal guvence sistemi oturmus, calisma sistemleri cok duzenli ve sistematik bir sekilde saat gibi isliyor bunun haricinde Turkiyede sosyal guvenceli bir isi olana asla tavsiye etmem ne Almanyayi nede baska bir avrupa ulkesini.  Bir gercekte burada hicbir zaman gercek anlamda ozgur degilsiniz, hersey tam anlamiyla devlet kontrolunde buda insanlara yasamlarinda birtakim kisitlamalar getiriyor iyi ve kotu yonde..
Eger bir avrupa ulkesinde yasiyorsaniz Turkiyeye donmek icin cok caba harcamaniz gerekir. Nihayetinde Turkiyede sizi bekliyen is ve ev varsa donmek icin bir dakika bile dusunmeyin derim.

burcukafadar

bence burda para var hayat yok, türkiyede para yok hayat var...

fuk_18

en dogru yorumu yapmıssın bızım ınsanımız almanyada yada turkıye dısında parayı kazanıp turkıyede bınemecegı arabalara bınıp maddı yonden rahat edıp kazandıgı paraylada turkıyede bırcok ev alıp emeklı oldukdan sonra turkıyeye kesın donus yapıp sonra o kadar bırıkım yaptıgı ulkeye okadar sene gecımını sagladıgı ulkeye nankorluk edıp yok soyle yok boyle dıyen bır mılletız yalanmı bunlar avrupadan hangı kesın dnus yapan hangı ınsan demıyor   
Alıntı yapılan: burcukafadar - Ağustos 22, 2011, 07:13:54 ÖS
bence burda para var hayat yok, Türkiyede para yok hayat var...

BARTTT

Merhaba
        beim babam 1961 yılın ;annem ise1963 senesinde gelmiş.Oyıllar içerisinde iş ekonomisi 1976 yılına kadar çok yoğun sürmüş.Daha sonraları ben hatırlıyorum 1984-1987 yılları arasında bizleri istememye başlamışlar idi.10000-15000 MARK civarı haklarınızı da verelım gidin diyorlardı.
        Fakat gidin terk edin dedikleri bir halt yapmamış 'nein ve  ja 'kelimelerinden başka iki kelimeyi bir araya getiremeyenlere.Ben istermıydım elin yabancı yerınde doğup büyümeyi.Bana soran oldumukı.şimdi kalkmış almanya cehennem mi diye soruyorsunuz.İntegrasyon kursları var gidin kardeşim öğrenin.Kendi derdinizi anlatacak kadar kursa gidin.Korkmayın insanları asimile ettikleri filan yok o kurslarda.,,
        Evet zamanında bir dil bir insan ve iş olarak bakıldıklarında ailemin ne denli rahat yaşadıklarını şimdi emekliliklerinde görebiliyorum.Bakın arkadaşlar kopukluğum oldu.Ailemein büyüme çağındaki bir çoguğu Türkiyeye gönderip annanemde kalmayı siz kolaymı sanıyorsunuz.Eğitimlerin hepsini Türkiyede aldım.şimdi kendi mesleğimi almanyada yapabiliyorum.
        Bizim anne babalarımız buraya geldiklerinde hepsi bir er vasıfsız birer İşÇİYDİ.Bu gün o ananın babanın evladları sayılı işleri burada icra ediyor.Almanya ekonomisine katkıda bulunuyor;kazandığımız ile de kendi ülkemize yatırım yapıyoruz."Benim gibi düşünen arkadaşlara da yakışan yeni gelen şu an entegre olmaya çalışan arkadaşlarımıza yardım etmek olmalı.Burayı yaşanır bir hale getirmek kendi dünyanızı kurmak kendi elinzde.

UNUTMAYIN TÜRKİYEDE 20 SENEDE SAHİP OLCAKLARINIZA BURADA 10 SENEYE KALMAZ SAHİP OLURSUNUZ.BU SAATTEN SONRA ÇOCUKLARIMIZA GERİDE BIRAKTIĞIMIZ ANAMIZA BABAMIZA BAKMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ.hANGİNİZ İSTERDİ ANADAN BABADAN AYRI GAYRI KALMAYI!!!!!!!!!!

Engin09

Kimine göre cehennem kimine göre cennetten bir köşe, bu kişinin şansına,zekasına ve kaderine göre değişir.
Nedir buşanslardan bazıları mesela; Gittiğiniz kentin ekonomik durumu,iş imkanları, sizin adaptasyondaki hızınız, eşinizin sizi buraya getirdikten sonraki hal ve hareketindeki değişiklikler (bu çok önemli yaşayanlar var!),ve eşinizin ailesi ile olan ilişkileriniz.
        Güzel kardeşim eğerki eşine gerçekten aşık değilsen onu yeterince sevmiyorsan onsuz bir hayatda olabilir,yapabilirim diyorsan hiç maddi ve manevi sıkıntıya girme, para heryerde kazanılır.
        Biraz önce söylediğim şeyler sende yoksa hiç gelme derim yoksa buralar sana gerçekten cehennem olur..

mera67

Bazı arkadaşların yorumlarına katılmıyorum. Üniversite mezunları Almanyada kendi mesleklerini yapabiliyorlarmı? Belki çok azı..Türkiyede, üniversite mezunu olup  statüsüne uygun çalışanlar yüzdeye vurursan çok..Bende almanyada 2 yıldır yaşıyorum. Bende Ankara çankaya ilçesinden buraya geldim. Benimde eşim Alman. Diyorsunki Almanyaya geleli 2 ay oldu. ne çabuk iş buldun. Eğer dilin çok çok yeterli değilse almanyada genelde temizlik firmalarında veya mutfakta çalışıldığını çok iyi biliyorum. Ben üniversite mezunuyum. Bu zaman zarfında evde ve almanca kurslarına giderek dilimi geliştirdim.  Benim mesleğim muhasebecilik.Mesleğimi burada yapmam çok zor.Bundan dolayı şuanda meslek okuluna gidiyorum. Yani almanyaya geldiğinizde nereden bakarsanız bakın 1.5 yılınız dil kurslarıyle geçiyor. Vasıfsız işler yapmak isteyenlere iş var elbette..
BİRDE şU TABİRİ HİÇ BEĞENMEDİM. BEĞENMİYORSAN MEMLEKETİNE GİT TABİİRİ..sende o memleketin insanısın oder?

Ben eşimle yaztatillerimizde Türkiyeye gideriz. eşim alman olmasına rağmen türkiye aşığı..İnsanlarımızın sıcaklığı, ülkemizin cıvıl cıvıl olması, iklimimizin insanlarımız gibi sıcak olması, onu çok etkiledi..yani türkiyenin heryerini gezdik. eşimde bende türkiyeye aşığız..
Türkiyedede çalışandan vergi kesiliyor ve verginin bir kısmı çalışmayana gidiyor. Almanya gibi. SİZİN DEYİMİNİZLE YAN GELİP YATANA değil iş bulamayan veya çalışamayan veya üniversitede okuyan öğrencilerimize yardım ediliyor bu kesintilerle..Bu iyi birşey..Türkiyede düzensiz bir ülke değil. Oranında belli düzenleri var..kuralları var arkadaşım. Sen 2 ayda ne oldum delisi olmuşsun belli..    ???
Almanyada yaşayan türklerimiz malesef bir arkadaşın söylediği gibi birbirinden kaçar olmuş.
Almanyada yaşam düzenli evet. akşam saat 8 olunca kepenklerini kapatıp erken yatarlar.Sokaklar boştur ve sessizdir. Kuşların cıvıltısını duyarsın sadece. Çocuk sesleri yoktur. Pazar günleri yollarda hiçkimseleri göremezsiniz.çünki heryer kapalıdır. Havası genelde karanlık ve yağmurludur. Herne olursa olsun almanyayıda seviyorum ama ülkem çok farklı... simidini, havasını, çocuk cıvıltılarını, samimiyeti özlüyorum ben
Sizce hangi yaşam daha güzel!!!
Sevgiyle kalın..... byby:)