Almanya da TÜRK olmak

Başlatan Baybars, Mart 29, 2011, 11:45:45 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baybars

Sanirim bu benim actigim ikinci bir konu, konu kirliligi olmaisn diye dikkat etmeye calisiyorum.. belki basligin yeri burasida degil ama, genelde herkes burayi inceledigi icin, daha fazla kisiye ulasacagini düsünüyorum o yüzden konuyu buraya aciyorum..

- tabi almanyada yasamanin dünyanin  her yerinde hatta kendi vatanimizda oldugu gibi esit derecede zorluklari var, almanyanin eksileri artilari var ise, ayni sekidle türkiyenin eksileri artilari var..
- Ama almanyada yasamanin birde TÜRK olmak yani var, biz istesekde istemesekde her yaptigmiz iste, yolda selam vermekten yürümeye, iste claismaktan markette aliscveris yapmaya kadar her yaptigizim hareket TÜRK olarak algilaniyor, yani eger ki yanlis bir hareket sergilersek ismile hitap edip ahmet hasan yanlis yapti degil, yine türkler bunlar diye damgalaniyor..
- Dolayisiyla isteyerek yadaistemeyerek 70 milyon türkü ve avrupada müslüman bir kimligi oldugu icinde 2 milyar lik bir müslüman dünyasini temsil konumuna düsüyorsun..

-  Esas itibariyle bu bir sorun teskil etmez, Anadoluda cig yiyenin karni agrir derler.. zaten özellikle yanlis yapmak giib insan oldugumuz icin özel bi istegimzi yok.. ama demem o ki, Almanya giden arkadaslarin ve tabi daha önceden Almanyada olan arkadaslarin.. bunun biraz agirligini üzerlerinde hissetmelerini isterim.. tabiki herkesin hayatini idame ettirme, ailesini gecindirme gibi temel konulari var.. ama temsil etmek noktasinda pozitif anlamda iyi bir türk durusu simgelemek birazda boynumuzun borcu olmali..

- ben trenlerde arka siralarda oturan ve avazi ciktigi kadar bagiran ve kahkakalar icinde cok türk genciyle karsilastim, yaptigi yapcagi her isi aninda kavgaya ceviren türk gencleriyle de karsilastim.. almanlarin cok basit provakasyonlarina gelen türk gencleriylede karsilastim..

- dürüst olmak gerekirse nadir de olsa bu söylenilenleri almanlarda yapiyor ama onlar alman ve onlarin ülkesi, her ne kadar burda dogsak, burda yerlessekde, dürüst olmak gerekir.. bazen düsünüyorum da.. Ankara da yasasam ve 4 milyon luk nüfusun 2 milyonunu yakin ülkelerden örnek vereiym ermeniler olustursa,, ermeni gencleri ankarada tranwaya binse bizim burda yaptigimiz hareketleri yapsa cevabimiz ne olurdu, ayni sekidle gecenelerde münihte yasli bir almanin bir türk ve yunan li genc tarafindan dövülmesi.. ankarada benim yasli bir amcama bunu ankara da benim ülkemde benim yaslima yapsa yerde tekmelese arkasindan burdaki türk gencinin küfrettigi gibi,, scheisse türkler dese acaba ben o yabanci topluluguna nasil tepki verirdim türkiyemde..

- tabi bizim bi handicup'imizda esmer olmamaiz.burda ne kadar esmer tenli siyah sacli varsa türk kabul ediliyor.. diyelim tramway da adam biletsiz yakalaniyor.. ama esmer siyah sacli, rezil olyuor tabi tramwayda herkese biletsiz suclu gibi yakalandiig icin soruyorlar sen nerdensin diyorlar, adam türk deigl ama ben türküm diyor..

.. konu'nun özeti her ne kadar dünyanin kendi dertleriyle ugrassakda temsil noktasinda bir agirligi var almanyada yasamamanin.. tabiki beni ilgilendirmez ben kendime bakarim diyeninde hakkidir yasamak.. sözüm bunu önemseyenlere..

Saglicakla Kalin !

zuzuma

bence cok güzel ve önemli bi konuya deginmisiniz..ben almanyaya yeni gelmis bir türk olarak inanin herseyime dikkat ediyorum cünki biliyorum isminle degil ülkenle aniliyosun..o yüzdendirki ilk isim almancayi iyi ögrenip kendimi gelistirmek..o kadar gülünc durumda yasayan türkler varki  :-X birakin almani ben bile yadirgiyorum..

Giland

Benim şahsi görüşüm olarak yeni nesil ile alakalı bir durum değil bu. Biz Türklerin de biraz birşeyler yapmamız gerekli. Mesela 50 yıldır orda kalıp
bir gram almanca bilmeyen insanlar da var, Arabasına müzik sistemi döşeyip standar fabrikasyon model saçla dolaşan Türk gençlerimiz de var.
Biraz yargılama dan önce yada söyleme den önce kendimize de bakmalıyız. Sonuçta bizim ülkemize gelen turistlere de çoğu vatandaşımız öyle bakıyor.
Ben eşimin doğumu için geldiğim de almanya ya hastane de hemşire birşey söyledi anlamadım arkadaşlarıyla güldü. Ben kursa gittim A1 belgem var fakat 3 sene oldu ve pratik yapamadım çok fazla. Çıktım alışverişimi yaptım yemeğimi yedim sıkıntı yaşamadım almancam yetti ama bilmediğim terimler de var elbet. Her neyse hemşireye ingilizce olarak gülecek ne var ben Almanyada yaşamıyorum doğum için ilk kez turist olarak geldim ve yaklaşık 10 gündür buradayım dedim bunun neresi komik dedim yüzü asıldı özür diledi. Çok karşılaşıyoruz burada uzun seneler yaşayıp almanca bilmeyenler le dedi. Yine de yaptığınız küstah ve kabaca dedim sustu.
Demek istemem o ki, biz kendimizi geliştirirsek eğer onların bize laf söyleyecek açıkları kalmaz. Bu benim şahsi görüşüm. Adamların memleketine gidiyorsan ayak uyduracaksın. şahsen ben Türkiyeye gleenlerin öyle olmasını isterim.
Yanlış bir cümlem kelimem olduysa affola.

tugce_doerjer

cok güzel yazmissin baybars her kelimesine katiliyorum. turklerin sorunu dil ogrenmemeleri ve almanlarla birlikte yasamak istememeleri. buyuk sehirlerde kendi iclerinde disariya tamamen kapali sekilde yasiyorlar. bu yuzden de ne dil ogrenebiliyorlar ne de kendilerini gelistirebiliyorlar. ben burada turkum dedigimde kimse bana inanmiyor cunku boyum uzun,ten rengim esmer degil ve basim kapali degil. hatta birine pasaportumu gostermistim sirf turk olduguma inansin diye.

birde tv programlarinda yada dizilerdeki turkleri oyle bir anlatiyorlar oyle bir resim ciziyorlar ki.hic turk gormemis almanin bile kafasinda turk erkegi maco,kaba. turk kadini kapali,cahil.

bizim burada bir aile var.irandan gelmisler. ben buraya ilk geldigimde bana turk aile var dediler.gittim tanismaya kadin turkce bilmiyor. tipik iranli bir kadincagiz.
ben onlar turk degil iranlilar kurt olduklarini soyluyorlar dedigimde sasirdilar. almanlara gore ayni senin dedigin gibi butun esmerler,kendilerine benzemeyen herkes turk.