ALMANYADA MESLEK YAPMAK ( ausbildung)

Başlatan mehmet3348, Mayıs 04, 2011, 01:54:35 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmet3348

aile birleşiminden almanyaya gideceğim.. orada meslek yapma şansım na kadar ? meslek yapabilmek için hangi şartlar lazım.. ? hangi seviyede almanca istiyorlar ?  bu konuda bizlere yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim... cofe:)

gaddar21

meslek yapmak derken ne demek istiyorsun tam olarak?
universite okumak mi istiyorsun? universite disinda meslek mi ögrenmek istiyorsun?

universite disinda meslek ögrenmek istiyorsan düzgün bir b2 seviyesinde almanca ile meslek egitimi rahatca yaparsin.

mehmet3348

üniversite değil benimki... almanyada 3 sene süren meslek eğitimi diyordum...acaba meslek için alman vatandaşlığımı gerekiyor?

gaddar21

tam bir bilgim yok ancak alman vatandaşlığının gerektiğini sanmam. çalışma iznin varsa ve yeterli almanca dil seviyen varsa yapabilirsin sanırım. basvurabileceğin yerler var bunlar için oralara mail falan atabilirsin.

HamzaD

meslek sahini olmak icin okula gitmen lazim 3 yil haftada 4 gun is 1 gun okula gidiyon certifikayi aldiktan sonra supüer is super para kazaniyorsun bu kadar:))

KaRaDeNiZTaYFA

ilk once almanyaya geliyorsun ve sart kosulan dil kursunu bitiriyorsun bu kursun sonundaki sinavi kazanip B1 adli sinav sonuc belgesini aldiktan sonra eger kendi sahsinin turkiyede yaptigi bi meslek varsa o yonde bi meslek secmen senin icin daha iyi olur ama yoksa kendini yapabilecegine emin oldugun bi meslek secip egite bilirsin 3 sene seninde dedigin gibi basariyla bitirirsen kazanan sen olursun Allah yardimcin olsun   byby:)

netalmanca

Merhaba arkadaşlar,

Almanyada meslek eğitimi yapmak isteyen bir çok kişiden ve öğrencilerimden çeşitli sorular alıyorum. Bu konu çok iyi oldu burada da açılması. İnsanların kafaları çok karışık ve ne yapacaklarını, gerçekten nereye başvuracaklarını bilemiyorlar. O yüzden biraz anlatayım dedim. İnşaAllah yardımcı olabilirim.

Almanya' da meslek eğitimi yapmak isteyen biri öncelikle buradan giderken yanında en son mezun olduğu diplomayı götürmeli ve Almanyada  hangi eyalete bağlıysa oranın eğitim senatörlüğüne orijinal diplomasını ve Almanca  tercümesini götürmeli.  Senatörlük, o diploma, o eyalet  eğitim kanunlarına göre hangi diploma  derecesine eş ise onu kişiye yazılı olarak verir. Bu işleme diplomanızı tanıttırma( anerkannt als Realschulabschluss gibi mesela) denir. Sonra da istediğiniz bölüme diplomanız uyuyorsa başvurursunuz ve alınırsanız kayıt olursunuz. meslek eğitimi yapmak için en az ortaokul diplomanız olması gerek. Almanyada 2 tip ortaokul var. Sizin diplomanızı hangisine sayacaklar gittiğiniz şehrin bağlı olduğu eyaletin kanunları belirler.

Ayrıca önemli bir diğer nokta daha var ki Size önerim dikkat etmeniz: iki tip Meslek eğitimi var. 1. si Schulische Ausbildung (Yani sırf okula giderek 3-3,5 sene sonra mezun olnunan. 2. si Betriebliche  Ausbildung (yani bir firmada yapılan meslek eğitimi. Hem okula gidiliyor hem de paralelinde  işe gidip pratik yapıyorsunuz okulda ögrendiklerinizi. bu makbul ve kıymetli olanı. Çünkü mesleği gerçekten öğrenmiş oluyorsunuz. İşten sonra staj yaptığınız firmada kalabilirsiniz başarılı ve çalışkan olursanız ya da başka başka bir firmada daha kolay iş bulabilirsiniz pratik yaptığınız için. İşiniz hazır sayılır yani.  Başka bir deyişle işbulmanız çok daha kolaylaşır. saygılar.......

Bthnkdgn

bende ausbildung yapmayı düşünüyorum.

acık ogretim lisesi mezunuyum  aof fakultesi 3.sınıftan terk sayılırım almanyada devam edemediğim için.  gidergitmez almancaya ağırlık verip ausbildung a kayıt olmayı deniyicem ayrıca aof batı avrupa programlarından halkla ilişkiler okuyucam 2 yıllık diploması olanların sonra üniversite şansı  oluyomuş ne olur ne olmaz onuda almayı deniyicem

3,14

meay

slm arkadaslar tam olarak kesin bilgim yok ama bende meslek yapmak istiyorum agustosda önce dil kursuna baslicam b1 sonra b2 olmasi lazim ama b2 nekadar sürüyor bende bilgi almak istiyorum b1 gibi 1 yilmi sürüyor bilgisi olan varsa sevinirim benim konusmam iyi sadece okuyum anlamam lazim yazimi gelistirmem lazim ben kac yildir almanyadayim zor bir dil kursa gitmeyerek yinede iyi ögrendim artik okula gitme zamani geldi bence gelir gelmez bu sansinizi degerlendirin sunuda söleyim hersey istediginiz gibi olmuyor.

Bthnkdgn

Alıntı yapılan: meay - Ağustos 03, 2011, 10:09:01 ÖÖ
slm arkadaslar tam olarak kesin bilgim yok ama bende meslek yapmak istiyorum agustosda önce dil kursuna baslicam b1 sonra b2 olmasi lazim ama b2 nekadar sürüyor bende bilgi almak istiyorum b1 gibi 1 yilmi sürüyor bilgisi olan varsa sevinirim benim konusmam iyi sadece okuyum anlamam lazim yazimi gelistirmem lazim ben kac yildir Almanya'dayim zor bir dil kursa gitmeyerek yinede iyi ögrendim artik okula gitme zamani geldi bence gelir gelmez bu sansinizi degerlendirin sunuda söleyim hersey istediginiz gibi olmuyor.

bende pazartesi basliyicam

toplamda 645 saat  a1 den baslamak ben a2 den baslayacam

545 saat haftada 30 saat

ausbulding icin B1 isteniyor ve lise diplomasi  arbeitzamt a git onlar bilgi verir.

almanca cok zor ben kendi kendime ingilizce ogrendim 4  bir yilda 4 yildizli otelde caliscak kadar ogrendim ama almanca cok farkli 

yesilyesilyesil

arkadaşlar bu ausbildung da hangi meslekler mevcut?

mera67

Betriebliche  Ausbildung  dediğiniz belediyelerin verdiği kurslarmı acaba hocam? bu kurs için B1 i kazanmamız gereken kurs!  ben B1 belgemi aldım. Belediyeye ait olan meslek kursu için kaydımı yaptırdım. bu kursunda 1 aylık stajı var ve 5.6 ay sürüyor.. acaba benim bahsettiğim meslek kursu ile Betriebliche Ausbildung aynı mı?  merak ettim?

mera67

Alıntı yapılan: netalmanca - Haziran 16, 2011, 07:25:17 ÖS
Merhaba arkadaşlar,

Almanya'da meslek eğitimi yapmak isteyen bir çok kişiden ve öğrencilerimden çeşitli sorular alıyorum. Bu konu çok iyi oldu burada da açılması. İnsanların kafaları çok karışık ve ne yapacaklarını, gerçekten nereye başvuracaklarını bilemiyorlar. O yüzden biraz anlatayım dedim. İnşaAllah yardımcı olabilirim.

Almanya' da meslek eğitimi yapmak isteyen biri öncelikle buradan giderken yanında en son mezun olduğu diplomayı götürmeli ve Almanya'da  hangi eyalete bağlıysa oranın eğitim senatörlüğüne orijinal diplomasını ve Almanca  tercümesini götürmeli.  Senatörlük, o diploma, o eyalet  eğitim kanunlarına göre hangi diploma  derecesine eş ise onu kişiye yazılı olarak verir. Bu işleme diplomanızı tanıttırma( anerkannt als Realschulabschluss gibi mesela) denir. Sonra da istediğiniz bölüme diplomanız uyuyorsa başvurursunuz ve alınırsanız kayıt olursunuz. meslek eğitimi yapmak için en az ortaokul diplomanız olması gerek. Almanya'da 2 tip ortaokul var. Sizin diplomanızı hangisine sayacaklar gittiğiniz şehrin bağlı olduğu eyaletin kanunları belirler.

Ayrıca önemli bir diğer nokta daha var ki Size önerim dikkat etmeniz: iki tip Meslek eğitimi var. 1. si Schulische Ausbildung (Yani sırf okula giderek 3-3,5 sene sonra mezun olnunan. 2. si Betriebliche  Ausbildung (yani bir firmada yapılan meslek eğitimi. Hem okula gidiliyor hem de paralelinde  işe gidip pratik yapıyorsunuz okulda ögrendiklerinizi. bu makbul ve kıymetli olanı. Çünkü mesleği gerçekten öğrenmiş oluyorsunuz. İşten sonra staj yaptığınız firmada kalabilirsiniz başarılı ve çalışkan olursanız ya da başka başka bir firmada daha kolay iş bulabilirsiniz pratik yaptığınız için. İşiniz hazır sayılır yani.  Başka bir deyişle işbulmanız çok daha kolaylaşır. saygılar.......

mera67

ahh özür dilerim. iyice okudum aynı şeyler değil. Benim bahsettiğim ESF BAMF... Bu kurs 6 ay sürüyor ve 1 ayı staj yaptırıyorlar sonra bitiminde imtihan oluyorsunuz ve başardığınız zaman elinizde meslek belgeniz oluyor ve iş bulmada ayrıca yardımcı oluyorlar. Ayrıca ESF BAMF herkese ücretsiz. burada hem almancanız gelişiyor hemde meslek sahibi oluyorsunuz... netten ESF BAMF diye girin inceleyin derim....