18 YAş ALTI AİLE BİRLEşİM BAşVURUSU ?

Başlatan Cansucuj, Mayıs 21, 2011, 11:11:17 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cansucuj

MERHABALAR BEN 06 EKIM 1993 DOGUMLUYUM YANI HENUZ 17 YASINDAYIM EVLIYIM ESIM 23 YASINDA AKRABAYIZ KENDISI ANNEMIN KUZENI OLUYOR. MART AYINDA ANKARADA A1 SINAVINA GIRDIM 86 PUANLA SERTIFIKAYI ALDIM. BEN BİR AN ONCE VIZE BASVURUSU YAPMAK ISTIYORUM AMA TUM RESMI SITELERDE ASGARI 18 YAS OLUNMASI GERKTIGI YAZIYOR. YAPMAM GEREKEN BİRşEY VAR MI YARDIMCI OLABILIR MISINIZ BU DURUMDA OLAN AKRAN AKRABA ARKADAS VS. TANIDIGINZ VARSA NASIL GİTTİ ?
DOGRU DUZGUN YANIT ALAMADIM BU KONUYU 1 KEZ DAHA ACMISTIM *

gökhan38

cansu ben seni arıyorum ama telefonun kapalı....... sana şunu söyleyimki sen 6 ekimden önce kesinlikle gidemezsin... cünkü dedigin gibi 18 yaş şartı kesinlikle aranıyor nasıl a1 olayı varsa yaş olayıda mutlaka doldurulmalı... hiç boşuna ugrasma  hic  bi sekılde gidemezsin... bu benim düşüncemm.... mantıklı düşünmek gerekirse......

aret

Gokhan arkadasimin dedigi gibi.. resmi olarak 18 yasindan kucukken evlenemezsin bile.. ama Turkiye'de  aile izni ile kabul edilen bir durum.. ama Almanya'da maalesef isler Turkiye'deki gibi yurumuyor.. ve ustune ustluk akraba evliligi soz konusu.. daha erken basvurman sana dahada zorluk cikmasina neden olabilir.... bu yuzden gunesin ve Turkiye'nin tadini cikar.. arkadaslarin ve akrabalarinla guzel gecir derim.. Esin ve Almanya hep burda.. gec olsun ama guc olmasin derler ya..  bu arada vize gorusmenide ekim ayindan sonraya al.. 15-20 erken alip. 18 yasima girdigim anda Almanya'ya gideyim diye dusunme.. cunki yapilacak islemler resmi islem oldugu icin 18 yasina girmeden bu islemlerden olumsuz yanit alirsin ve daha fazla zaman kaybedersin..

Baybars

Alıntı yapılan: Cansucuj - Mayıs 21, 2011, 11:11:17 ÖS
MERHABALAR BEN 06 EKIM 1993 DOGUMLUYUM YANI HENUZ 17 YASINDAYIM EVLIYIM ESIM 23 YASINDA AKRABAYIZ KENDISI ANNEMIN KUZENI OLUYOR. MART AYINDA ANKARADA A1 SINAVINA GIRDIM 86 PUANLA SERTIFIKAYI ALDIM. BEN BİR AN ONCE VIZE BASVURUSU YAPMAK ISTIYORUM AMA TUM RESMI SITELERDE ASGARI 18 YAS OLUNMASI GERKTIGI YAZIYOR. YAPMAM GEREKEN BİRşEY VAR MI YARDIMCI OLABILIR MISINIZ BU DURUMDA OLAN AKRAN AKRABA ARKADAS VS. TANIDIGINZ VARSA NASIL GİTTİ ?
DOGRU DUZGUN YANIT ALAMADIM BU KONUYU 1 KEZ DAHA ACMISTIM *

- Arkadasim ben sana istersen yasanin kendisini direk yazayim, sen ordan pay cikar. madem bir konu daha acip cevap alamamissin.
yasanin tümünü degil senin soruna ait olamn kismi yaziyorum.

AUFENTHALTSGESETZ

§ 30 Ehegattennachzug
(1) Dem Ehegatten eines Ausländers ist eine Aufenthaltserlaubnis zu erteilen, wenn

1.   beide Ehegatten das 18. Lebensjahr vollendet haben,

Türkcesi:

§ 30 Aile birlesimi

(1)  Yabanci uyruklu bir kisinin esine Vize, su sartlar altinda verilir,

1. Eger evlilikte iki tarafta 18 yasini doldurmus ise.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yalniz bu yasa seni su sekilde bagliyor, eger senin esin Türk vatnadasiysa. Cünkü bu yasalar Yabanci uyruklu olup almanyada vizesi olanlarin, yaptiklari evlilikleri düzenlemek amacli.

Cansucuj

Cevaplar icin tesekkürLer arkadasLar ben yne bi sorayım dıye sordum yoksa oraya hemen qitme taraftarı degılım ama insanin eşinden  uzak kalması olmuyo malesef :/

Gökhan yaa pardon pardon benimm cep numarası değişti :S sinemle konusmustum dün facede snn vize olayını anlatıı. yenı numaramı msj olrk atym ;)